"Saya Tahu Dayana Terluka" - Ashraf Muslim

 
 
Saya tahu Dayana terluka - Ashraf Muslim | "SAYA tahu dia (Dayana) terluka," demikian reaksi pelakon, Ashraf Muslim ketika diminta mengulas tentang kontroversi yang melibatkan dirinya dengan isteri pertamanya, Noor Dayana Lokman.

“Semoga segala penjelasan saya ini... Saya minta semua dapat membantu saya dan mungkin ada salah silap, saya minta maaf.

“Saya harapkan apa yang saya beritahu ini tidak mengaibkan orang lain,” ujar Ashraf ketika mengadakan sidang media khas di ibu kota, hari ini.

Ashraf mengadakan sidang media berkenaan bagi menjelaskan kedudukan sebenar berhubung perkahwinan keduanya dengan Wan Sakinah Ahmad Shaburi.

Berikut adalah sesi soal jawab Ashraf bersama pihak media.

MEDIA : Kenapa baru sekarang Ashraf mahu menjelaskan kepada media?

ASHRAF:Saya lihat, apabila saya terlalu berdiam diri, terlalu banyak spekulasi dan cerita-cerita tak baik saya dengar.

Banyak perkara yang boleh menjatuhkan, memalukan, menghina saya, menghina isteri-isteri saya, menghina keluarga saya boleh berlaku.

Ini menyebabkan saya agak terkilan dan saya rasa ini masanya untuk saya beritahu kepada orang di sekeliling saya.

MEDIA : Bagaimana hubungan Ashraf dengan isteri (Dayana)?

ASHRAF:OK. Alhamdulillah. Saya dan Dayana OK tak ada masalah.

Dengan Sakinah juga tak ada masalah. Cuma, iyalah, apabila...saya tak nak apa yang berlaku di luar sana, orang mengata menyebabkan kerosakan dan hubungan kami menjadi tak baik.

Saya juga tak nak disebabkan orang luar juga, hubungan antara keluarga dengan bapa mertua dan orang sekeliling dengan keluarga saya menjadi tak baik.

Dalam keadaan sekarang ini alhamdulillah.

Saya baru hantar ibu dan bapa mertua saya (ibu bapa Dayana) ke lapangan terbang untuk menunaikan umrah.

MEDIA :  Jadi, hubungan dengan keluarga mertua tak ada masalah?

ASHRAF:Tak ada masalah sebenarnya cuma ada yang marah.

Memanglah kita tak boleh nak halang orang marah kan?

Macam-macamlah yang diperkatakan tetapi macam mana pun mereka keluarga mertua saya. Ini mengambil masa.

MEDIA : Pagi tadi Asyraf dikatakan ke mahkamah. Betul?

ASHRAF:Saya rasa itu berita tak betul. Sebab pagi tadi, saya pergi menghantar keluarga mertua saya ke lapangan terbang.

MEDIA :  Bagaimana hubungan Dayana dengan Sakinah?

ASHRAF:Sekarang mereka(Dayana dan Sakinah) sedang keluar sama-sama.

MEDIA : Adakah hubungan mereka baik?

ASHRAF:Dalam proses. Kena berbaiklah. Ini memanglah, dalam peringkat permulaan memang cakap tak sukalah apalah tapi ini tugas saya.

Saya sebagai ketua keluarga kena jagalah semua sekali.

Dari sudut isteri-isteri saya, keluarga mertua, keluarga saya semua. Jadi, kalau ada orang luar yang buat kucar-kacir yang mencucuk sana sini, itu yang tak betul.

Tetapi alhamdulillah sekarang ini mereka OK.

MEDIA : Sebelum ini Ashraf dakwa ada media yang memfitnah dengan mengatakan Ashraf berpoligami. Tapi ternyata benar Ashraf berpoligami. Apa komen?

ASHRAF: Yang dikatakan fitnah itu, sebab kenyataan itu (disiar media) bukan datang dari saya, Sakinah atau Dayana. Tidak ada.

Tetapi saya tidak menafikan. Saya cuma mengatakan perkara itu tidak datang kami.

Macam mana kenyataan itu boleh keluar. Kalau diikutkan etika kewartawanan, ia tidak boleh.

Setahu saya lah tapi tak apa, perkara itu dah lepas.

Saya minta maaf banyak-banyak. Kalau boleh nak rahsiakan perkara ini tetapi disebabkan orang dah tahu, nak elak-elak pun dah tak boleh juga.

Jadi, sekarang nak kena betulkan balik.

MEDIA: Bagaimana penerimaan keluarga Ashraf sendiri?

ASHRAF: Setiap pergerakan saya, setiap niat saya, saya beritahu mereka awal-awal dan saya beritahu awal-awal.

Cuma, ada yang tidak terima. Apabila tidak terima itu yang bertindak di luar jangkaan. Siapa itu kena nilai sendiri.

Saya tidak mahu mengaibkan sesiapa. Tak apalah sebab, tidak semua yang kita buat orang terima.

MEDIA: Mengapa berkahwin kali kedua sedangkan perkahwinan pertama masih baru?

ASHRAF: Kalau orang itu berniat hendak kahwin, dia akan kahwinlah.

Kita ini manusia. Saya bukan sempurna. Saya tidak mahu berlaku fitnah di dalam hati saya.

Ini bukan sebab zuriat atau keluarga. Bukan! Apabila kita ada rasa perasaan itu, kalau kita elak-elak macam manapun, nanti ia akan...

Saya takut saya akan buat benda yang tidak baik.

Lebih baik saya berkahwin. Apabila buat keputusan kahwin, itu yang macam saya cakap tadi.

MEDIA: Mengapa berkahwin di Thailand?

ASHRAF: Itu satu keputusan yang saya susah hendak lakukan. Pertama untuk poligami, lama saya fikir.

Bukan senang hendak berpoligami, saya tahu susah.

Saya tanya kepada banyak ustaz, pakar kaunseling dan berbincang.

Bukan saya buat satu keputusan mahu terus berpoligami. Tidak.

Semuanya ada pro dan kontra.

Keputusan bernikah di luar negara pun, saya fikir beribu kali.

Tapi disebabkan pada peringkat permulaan, niat saya ini saya sudah beritahu keluarga saya, Dayana, ibu dan bapa mertua saya.

Apabila saya sudah terangkan, ada yang tidak terima dan apabila saya failkan untuk berpoligami, ada tindakan di luar jangkaan yang saya agak terkejut juga.

Jadi, tidak mengapalah, mungkin itu menyebabkan saya membuat keputusan untuk kahwin di luar negara.

Sebab kita tahu, apabila di mahkamah, perjalanannya agak panjang sedikit. Disebabkan ramai yang sudah membuat spekulasi yang macam-macam, akan banyak mengaibkan keluarga saya dan orang lain, perkara ini akan berpanjangan.

Nanti, ia akan menyakitkan hati ramai orang. Saya buat keputusan untuk berkahwin di luar negara.

MEDIA: Siapa yang ada ketika majlis nikah di luar negara?

ASHRAF: Keluarga saya, adik beradik semua ada. Keluarga Sakinah, mak ayah dia, adik beradik dia, saudara mara semua ada. Saya bawa dalam 30 orang.

Bukan kahwin lari. Orang kata kahwin lari...tidak.

MEDIA: Adakah Dayana mengetahui mengenai perkahwinan itu?

ASHRAF: (Dayana) Tidak tahu. Memang saya tak beritahu pada peringkat permulaan. Memang saya nak beritahu selepas itu.

Saya tahu hati dia terluka, saya tahu hati dia bersedih. Saya minta maaf banyak-banyak pada dia.

Saya terangkan pada dia, sebab apabila saya minta elok-elok, jawapannya begini. Tak apa, saya buat cara ini untuk menerangkan pada dia selepas itu.

Tetapi, tentang tiket pernebangan itu...apabila saya balik itu, dah tentu dia kemaskan. Saya pun tak sempat nak beritahu. Saya baru sampai semalam (ketika kejadian).

Esok paginya, baru saya nak beritahu. Memang Tuhan nak tunjuk. Saya pujuk dia, bincang dengan dia, cakap elok-elok.

Hati perempuan kan, saya kena fahamlah.

MEDIA: Perancangan untuk buat kenduri?

ASHRAF: Ada. Apabila semua sudah selesai, semua sudah redha. Saya mahu buat yang terbaik untuk semua, untuk isteri-isteri saya, untuk keluarga saya. Tengoklah macam mana nanti.

Kenduri mungkin tak adalah besar-besar. Untuk keluarga-keluarga saja. Mungkin awak semua (media) saya jemputlah.

Kenduri doa selamat saja.

MEDIA: Sudah ada dua rumah, jadi beraya di mana?

ASHRAF: Saya belum merancang lagi tentang itu. Fokus saya sekarang ini adalah untuk meredakan keadaan dulu.

MEDIA: Isteri tinggal sebumbung?

ASHRAF: Asing-asing. Dayana tinggal dengan saya.

MEDIA: Bagaimana keadaan Sakinah apabila dia dihentam teruk oleh orang di luar sana?

ASHRAF: Kita mesti tertekan apabila orang asyik kutuk kita, cakap macam-macam, hina kita. Tapi, apa yang saya boleh pesan pada dia, sabar. Itu saja.

Mulut orang kita tidak boleh tutup. Sabar, sabar, sabar dan dengar apa yang saya cakap.

Sebagai seorang isteri, kalau hendak bahagia, dengar saya cakap. Kalau tidak dengar, memang tak bahagialah.

Kalau melawan, melawan, melawan, tidak jadi juga. Itu yang saya nasihat pada mereka supaya mereka bersabar.

MEDIA: Tentang mereka keluar bersama, pertama kali mereka keluar bersama atau pun...?

ASHRAF: Ada (keluar) sebelum ini. Biar mereka berbincang ke apa ke, ikut merekalah. 'Women talk'. Biarlah.

MEDIA: Dayana sudah boleh terima Sakinah?

ASHRAF: Dalam proses. Kita tak boleh hendak cakap 100 peratus sebab ini perempuan.

Kita sebagai seorang lelaki kena faham perempuan. Nak terima itu hak dia. Kita tak tahu dia nak terima macam mana.

MEDIA: Ada Dayana minta dilepaskan ke?

ASHRAF: Tak adalah. Jauh sekali. Tak ada. 'Think foward' kalau kita 'think backward' macam-macam jadi tak betul. Benda dah selesai dan kita fikir macam mana nak jadi lebih baik.

Saya nak minta maaf kepada pihak media. Sebelum-sebelum ini, mungkin ada benda yang saya terpaksa nak rahsiakan, ada benda yang saya perlu beritahu.

Hal berkaitan keluarga ini, kita banyak benda nak kena jaga. Kadang-kadang terlepas itu, terpaksa kita...iyalah benda-benda terlepas itu...

Sebenarnya saya tak nak beritahu, nanti baru saya beritahu, tetapi entah macam mana boleh terbongkar.

Macam-macam sudah berlalu, kena sabar, kena telan. Tapi itu silap saya.

Saya mengaku silap saya. Macam ada yang cakap berkahwin di luar sana tak betul...bagi saya, kahwin di luar di mana-mana pun sama. Saya kahwin dulu pun di luar negara juga.

Cuma, persepsi saja. Apabila kita berpoligami, orang cakap macam-macam.

MEDIA: Apa komen Ashraf tentang puisi 'Dayana' yang tersebar.

ASHRAF: Tak ada. Dayana langsung tak buat puisi. Dia pun tak ada masa, dia pun bukan orang berpuitis, saya kenal dia. Itu bukan dia. Bagi saya, orang ambil kesempatanlah.

Benda ini sudah jadi kecoh begini, ditambah lagi (dengan puisi).

Ada yang cakap Dayana masuk hospital sebab sakit apa semua, tak ada.

Dayana memang demam. Dia sendiri cakap, 'kenapalah buat kenyataan seperti itu'. Tapi saya faham apabila orang marah, kita kena terimalah.

Saya sayang keluarga mertua saya, isteri-isteri saya, keluarga saya.

MEDIA: Ada dakwaan mengatakan Ashraf penyebab Sakinah putus tunang.

ASHRAF: Itu saya tidak tahu. Saya tahu pasal dia putus tunang tetapi ia tidak ada kena mengena dengan saya.

MEDIA: Apa harapan Ashraf selepas ini?

ASHRAF: Harapan saya, doakanlah. Kadang-kadang kita tulis atau dalam blog, salah satu doa.

Sebab saya tidak pernah mengaibkan orang lain. Jadi, janganlah nak mengaibkan saya dan keluarga saya.

Saya harap di luar sana, janganlah kita fikir yang ini salah, yang itu salah. Saya nak yang terbaik untuk saya dan keluarga saya.

Kalau boleh kami dapat meneruskan perjalanan hidup ini dengan baik.

-sumber: media-siber.blogspot.com

Pemenang Giveaway Gempak Raya 2013

Alhamdulillah!
Tamat sudah GA Gempal Raya 2013.
Terima kasih kepada 180 peserta yang join GA ini.
Hope korang semua bersikap jujur lah ya, lebih-lebih lagi di bulan Ramadhan ini.

Tak nak corner-corner, kita terus kepada pemenang-pemenangnya ya....
Tapi sebelum tu, kepada pemenang barangan pos, hantar detail seperti kat bawah
ni apabila nak tuntut ya.

- NAMA :
- LINK PENYERTAAN :
- BARANG YANG DIMENANGI :
- ALAMAT :
- NO. TELEFON :

Kepada pemenang TOPUP RM5 pula, anda hanya perlu PM sponsor
link penyertaan dan no telefon sertakan rangkaian yang anda guna.
..............

Tarikh tamat tuntut hadiah 31/7/13. Kalau tak hadiah dikira burn!!

Sila bagi masa kat sponsor untuk balas, jangan hari ni awak tuntut esok
awak terus buat aduan sebab tak ada respond. Kita bagi tempoh masa kepada sponsor
untuk bagi respond sehingga Isnin ini(29/7/13). Sila belajar sikap bersabar ya...

Kalau hari selasa belum ada respond, PM saya SINI.


Dan inilah senarai 44 pemenang :

- PEMENANG SKIRT STYLISTA - 


- PEMENANG TOP -


- PEMENANG  DRESS -

- PEMENANG PERFUME -


- PEMENANG TOPUP RM5 dr FAREZ SHAH - 


- PEMENANG NOVEL ADAM & HAWA -


 - PRETTY LITTLE BADGE -

(173)http://nurhazirahziera.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html

- PEMENANG TUDUNG NUR KASIH -


-PEMENANG INSTANT HIJAB-

-PEMENANG BEG-


 - PEMENANG GELANG-


- PEMENANG SHAWL dr BISMIL AZIAN -


 - PEMENANG TOPUP RM5 dr AIN SAHARA -


-  PEMENANG EARRING -


- PEMENANG NANO WHITE INFINITY TRIAL CREAM -


- PEMENANG SHAWL + INNER -


-PEMENANG SHAWL dr NANA AMEER- 


- PEMANANG HAIR RIBBON CLIPS-


- PEMENANG CURSOR BERTEMA-


FUUUHH!!!! Selesai jugaaaak!!
hehe Sebenarnya tengah pening ni. Rasa-rasa kira hari tu
hanya ada 43 pemenang tapi tengok balik tadi 44. huhu Kalau ada yang tertambah
bilangan maybe saya terpaksa tolak sorang tapi kalau dah betul.

Sponsor tak ada komen apa....
Kira 44 pemenang lah yang ada kan.
Saya dah cuba tak bagi orang yang sama menang tapi kalau
ada juga mohon maaf dipinta awal-awal.

Minta maaf juga jika ada sebarang kekurangan atau kesilapan.
Apa-apa pun tahniah kepada 44 pemenang yang bertuah itu.
Yang tak menang, mungkin rezeki korang bukan kat sini.
=)

E-Novel: Suamiku Orang Kelantan? (Prolog)



Hari ni tiba-tiba terniat mahu kongsi
karya saya dengan korang dekat blog ini. Biasanya
saya akan post di blog karya saya. Yalah, hari tu korang dah
tahu pasal ENTRY INI kan?

Jadi sebagai berterima kasih kepada yang ucap congrats kat
saya tu. Ini ada sedikit karya saya yang dalam
proses manuskrip. Tapi tak tahu siap bila sebab tahun ni
saya stop menulis. Next year SPM so lepas SPM kut sambung bekarya.

Ni prolog baru. Tajuk sebenar Suamiku Orang Kelantan?,
tapi rasa macam tak hot aje tajuknya jadi maybe akan bertukar kut.
Apa-apa pun jangan segan silu komen. Ngee =D




“Anna Mumtaz.” Anna berpaling ke arah lelaki yang tersengih-sengih memandangnya. Hee! Mahu saja dicepuk lelaki yang tak faham bahasa ni. Dah kata tak suka tapi dikejar juga.

“ You nak apa hah? Tak reti bahasa ke? Muka macam longkang ada hati nak pikat I. Hye! Pergi cermin diri you tu dulu sebelum nak pikat I. Dasar anak kampung.”

“Eh, sedap awok jah oyak sayo muko mace loke deh. Awok tu hah, koya tak habis.” Balas Firdaus dengan loghat Kelantan.

Inilah yang dibenci Anna. Lelaki yang ingin memikatnya itu bukan tidak kacak, malah mukanya seperti Fizo Omar sahaja. Tetapi asal usul Firdaus yang membuatkan dia benci lelaki itu. Firdaus, anak jati kelahiran Kelantan. Anna benci dengan loghat Firdaus.

“What? Boleh tak cakap bahasa surat? Kampung betul you ni!”

Firdaus menggaru kepala yang tidak gatal. Sudah nasibnya terpikat dengan perempuan seperti Anna Mumtaz, belagak aje lebih! Asyik nak hina keturunannya. Tak apa, dia bukanlah jenis berputus asa. Kalau tak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya.

“Nah, nevermind. Tok balik lagi ko? Hari gelap doh ni.” Pertanyaan Firdaus tidak diendahkan Anna walaupun sebenarnya Anna faham apa yang ditanya Firdaus.

“Tak nak balik lagi ke? Dah malam ni.” Tanya Firdaus semula tetapi sudah tidak dengan loghat Kelantan.

“You nak kisah apa hal?”

“Amboi, kasarnya. Tak boleh cakap lembut-lembut ke? Kan lembut itu sifat peribadi yang ada dalam diri wanita.”

“I nak berlembut dengan you buat apa? Buang karat aje.”

“Oh, saya lupa. Awak kan orang bandar. Orang bandar memang dah tak ada sikap sopan santun kan? Emm, you know what… gadis-gadis yang ada kat kampung saya cantik-cantik semuanya. Sopan… lemah-lembut dan yang paling penting pandai menguruskan rumah.” Ujar Firdaus sengaja ingin menyakitkan hati Anna. Padahal bukan semua orang bandar macam Anna ini.

“Hee! Sakit telingan I tahu! Jangan nak puji sangat lah. Hah! Kenapa you tak pergi pikat aje gadis kampung tu, kan diorang tu lebih bersopan santun, lemah lembut dan pandai menguruskan rumah.” Balas Anna sambil menjulingkan matanya ke atas dan mencebik.

“Ha’ah, kenapa ya saya tak pergi pikat diorang aje? Kahwin aje dengan gadis kampung. Bodoh saya kan sebab terhegeh-hegeh dengan gadis bandar yang tak tahu adat sopan, kasar, berlagak....” sinis Firdaus lagi. Anna bangun dari kerusi kulitnya. Tangan dihentak ke meja dan menjegilkan mata ke arah Firdaus.

“Tapi nak buat macam mana kan... gadis bandar tu dah curi hati saya. Saya nak minta pulangkan semula pun saya takut. Garang sangat. Jadi saya biarkan je hati saya kat dia tapi dia kena ganti semula. Ganti dengan hati dia. Saya tak nak separuh. Saya nak semua. Saya nak miliki semua hati dia. Saya nak bertakhta di hati dia.”

Hati Anna bergetar halus. Terasa lain, perasaan yang tidak diketahuinya. Tapi tidak diendahkannya, egonya melarang dia untuk terus berperasaan macam itu. Meja dikemas ala kadar dan terus beg tangan berjenama RedValentino dicapai dan woman briefcase juga diambil.

Firdaus ralit memerhati tingkah laku Anna yang berpakaian dress singkat paras lutut tanpa lengan. Saat Anna melaluinya dia bersuara.

“Jangan berpakaian macam ni lagi. Awak buat saya nak terkam aje awak kat sini. Jangan nak salahkan saya kalau awak hilang virginity. Awak berpakaian macam ni seperti saja awak berbogel. Lelaki mana-mana pun akan terkam awak.” Pesan Firdaus lalu terus keluar dari pejabat Anna. Meninggalkan Anna yang tergamam.

“Wh…What?”

*kalau ada silap penggunaan bahasa minta ditegur. :)
*english tak betul? minta perbetulkan. :)

Review: Follower 1212

Assalamualaikum!


Semalam ternampak followers saya dah
mencatat 1212 followers. Alhamdulillah! Dan masa tu
juga terdetik nak review follower 1212 sebab nombor cantik. hehe

Nak tahu siapa follower yang ke 1212 tu?

 

Thank you mama sebab judi follow blog saya yang tak seberapa ini.
Terus terang saya cakap saya tak pandai nak review
blog orang tapi saya bagitau juga ya pendapat saya.

Blog mama cantik dan gadget pun tersusun rapi.
Saya suka dengan template blog mama, warna pink dengan hijau gitu.
Dan bila saya baca entry-entry mama dah buat saya tertarik dan banyak
manfaatnya. Entry mama banyak memberi nasihat.

Apa-apa pun terima kasih sekali lagi mama. = )
Bagi sesiapa yang ingin singgah ke blog mama, klik banner kat atas tu ya.
 




#Nuffnang: Cash Out kali Ke-4


Alhamdulillah!

Bulan lepas saya dah cash out seperti 
yang dimaklumkan di enty INI. Bulan ni dapat
cash out lagi. Alhamdulillah. Rezeki..  :)


Terima kasih kepada yang klik iklan nuffnang dan mana-mana
iklan di blog saya ini. Terima kasih banyak-banyak!!
Kamsahamnida. ( ^_^ )

.........

[ Entry Tambahan ]
Hot juga yang entry INI ya... Yang pasal AM tu...
Macam-macam yang komen dan tegur.
hehe Entry tu sedikit beremosi kan? Yup, saya tahu...

Biarlah diorang. Malas nak ulas panjang-panjang hal AM tu.
Lagipun gosip-gosip saya dulu tak minat. Sejak jadi blogger ni layan gosip.
heh. heh. heh.


(GAMBAR)Pernikahan Ashraf Muslim Dan Wan Sakinah


Pergh!
Berapi betul tengok gambar ni.
Hati cuba nak 'husnuzon' tapi still rasa marah
plus menyampah dengan dua makhluk allah ini.

Kahwin kat siam kan? Tapi baju kemain lawa.
| -_- |

Kalau AM nak kahwin dua ke empat tak kisah sangat
sebab dia mampu. Tapi kenapa mesti kat Thailand?
Kenapa sembunyi-sembunyi? Bukankah perkahwinan itu perlu diuar-uarkan!!

Astaghfirullah.... Astaghfirullah....
Istighfar banyak-banyak. 
Husnuzon.....

[ sumber : SINI ]
[ baca entry tambahan SINI ]

NOMIK: Awek Skuter - Ilya Abdullah

Yuuhuuu.....
Walawala wei...... hehe

Ada berita baik untuk peminat novel dan peminat komik
sekali gus. Mesti korang terkejut nih.

Pihak terbitan Kaki Novel bakal menerbitkan satu NOMIK,
hasil gabungan novel dan komik untuk peminat
novel-novel KN, peminat-peminat Ilya Abdullah, novel dan peminat-
peminat komik! Nomik adalah hasil seni dan bakat penulis tempatan kita
sendiri iaitu Ilya Abdullah.

Sila kagum dengan penulis tempatan kita.
Hehe Penulis Ilya Abdullah memang sudah diketahui ramai
yang mempunyai bakat melukis dan menulis. Hasil seni tangannya memang
cantik dan mengagumkan.

Tapi saya sendiri tak sangka beliau akan menulis novel versi nomik
ini. Apa-apa pun terima kasih kepada penulis menulis dan melukis
nomik ini dan terima kasih kepada penerbit KN kerana menerbitkan nomik
sebagai bahan bacaan peminat novel dan komik.

Inilah dia nomik, AWEK SKUTER daripada ILYA ABDULLAH.

cantik kan covernya? ^_^

Anda juga boleh baca bab awal AWEK SKUTER di sini :

(BAB1, BAB2, BAB3, BAB4, BAB5, BAB6)

Pembelian MiniNovel: Digari Cinta - Siti Khadijah


Assalamualaikum.
Ingat lagi tak dengan entry INI?
Entry pasal novel yang diterbitkan oleh penulis sendiri.
Acik Lana... Sha Ibrahim.... Rehan Makhtar dan Siti Khadijah.

Alhamdulillah. Tadi saya PM SK tanya MN Digari Cinta masih
ada stok atau tidak. Dan SK kata ada, dalam proses pencetakan kedua.
Dapat aje tahu hal ni terus order. Hehe kan dah kata saya ni peminat
tegar novel. = P

Seperti yang saya kata pada entry INI, novel Acik Lana yang diterbit sendiri,
Perempuan Yang Paling Aku Cinta juga akan dibuka order ketiga
selepas raya ini.

Untuk pembelian Digari Cinta, korang dah boleh buat order 
dari sekarang! Cepat dapatkannya!

 Harga & Cara Pembelian Mini Novel Digari Cinta - Siti Khadijah :
PEMBAYARAN MiniNovel: Digari Cinta (CETAKAN KEDUA)

Berikut maklumat akaun dan juga harga postage bagi Mn DGC
harga senaskah buku yang mengandungi lebih kurang 400 muka surat
RM20/semenanjung
RM23/sabah Serawak

+ postage

RM 6/semenanjung
RM 8/Sabah Serawak

Total = RM 26/semenanjung

RM 31/sabah sarawak

Bank In ke akaun MBB (164324283442 - Fepi)

fax bukti pembayaran ke 03-42804836 @ sms ke 012-2258300 @ emel ke eka_e4@yahoo.com atau postkan ke fb : Siti Khadijah

kami akan proceed printing setelah semua pembayaran dibuat. Selepas itu barulah kami akan pos setelah buku siap dicetak yang dijangka akan mengambil masa 3 minggu...( DIJANGKA SHJ ) insya- allah.

tarikh terakhir pembayaran adalah AHAD ( 28 JULAI 2013 )


# semua akn dapat TT penulis dan cenderahati drpd SK..:-)



PERTEMUAN pertama antara Arisya dan mamat poyo perasan bagus itu membuahkan rasa sakit hati dalam diri Arisya. Ada ke patut gadis remaja macam Arisya di panggil mak cik. Agak- agaklah sikit. Walaupun ketika itu Uzair adalah pelanggannya tapi ini Arisya, pelanggan ke pinggan ke, ada dia peduli? Takkan sesekali dia peduli. 

Bagi Uzair pula, wujudnya perempuan atas muka bumi ini hanya menyusahkan hidupnya. Ditambah lagi dengan pertemuannya dengan Arisya. Mak cik penebar roti canai yang cukup kurang ajar dan mungkin kurang siuman. Sikap Arisya memang menyakitkan hati Uzair yang sememangnya telah lama sakit disebabkan seorang perempuan yang tidak tahu menghargai cintanya walaupun cintanya itu cinta monyet. 

Namun, bila kali pertama berjumpa pasti ada kedua kalinya. Kali ini Arisya dikejutkan dengan kenyataan yang tak mampu dia elakkan. Mamat sengal yang perasan bagus itu akan menjadi sebahagian hidupnya. Oh my God! 

“ Siapa tunang Aris ibu?” 

“ Kamu ni mamai ke apa Aris? Itulah tunang kamu. Dah jom berkenalan nanti taklah kamu menyesal kahwin dengan dia,” 

‘ Aris bukan mamai ibu, tapi Aris rasa macam nak tembak diri sendiri je. Aris tak nak kahwin dengan mamat sengal tu. Tak nak!’ 

Nak menyesal pun sudah tidak berguna. Tarikh sudah ditetapkan dan mereka akan bersatu dalam ikatan yang akan terus mengikat mereka buat selama- lamanya.

 “ Kalau saya tahu mamat sengal yang perasan bagus tu akan jadi bakal suami saya, lebih baik saya kahwin dengan apek tua yang jual sayur kat pasar!” – ARISYA 

“ Saya lebih rela kahwin dengan mak cik cleaner kat pejabat saya daripada kahwin dengan mak cik tua yang gangster tahap dewa macam awak ni!”- UZAIR 

Mampukah cinta merubah kedua insan ini seterusnya menyatukan dua hati yang keras bagaikan batu? Mampukah Arisya mengubah pendirian Uzair tentang wanita?

Jom Beli Perfume!

Assalamualaikum!

Nampaknya hari ini sudah masuk hari ke-6
kita umat Islam berpuasa di bulan yang penuh berkat ini.
Mesti semua dah sibuk-sibuk beli pakaian baru untuk digayakan pada
hari raya kan?

Di hari raya mestilah kita mahukan kelainan kan?
Apa kata moh kita pakat tukar perfume yang kita pakai.
Perfume ini bagi yang dah biasa beli pasti tahu betapa wanginya perfume ini.
Kalau berkenan bolehlah PM kami kat SINI ya.

MYPerfume menawarkan harga istimewa sempena bulan yang mulia ini.
Untuk tahu lebih lanjut PM kami!
 

Availabe Stock :

*ini masih harga asal*
1. CK In 2U for her 3.4oz/100ml EDT spray for women RM170
2. CK One Shock gift set for women. 3.4o EDT spray + 3.4oz body lotion RM200
3. Fantasy by Britney Spears gift set for women. 3.4oz EDP spray + 3.3oz body souffle + 3.3oz shower gel RM220
4. Live Lux by Jennifer Lopez. 3.4oz EDP spray for women. RM170
5. Guess by Guess 2.5oz EDP spray for women. RM160


Tentang MYPerfume :

Semua perfume adalah original didatangkan khas dari supplier kami di US. Kami tidak menjual rejected/replica/imitation perfume.
Kami juga bersedia menerima special order/tempahan khas untuk sebarang brand perfume. Hubungi kami untuk keterangan lanjut.

Dapatkan perfume original dengan harga lebih murah diSINI!
100% original or 7 days money back guarantee!

Mencari Template Wordpress for Online Store

Assalamualaikum.

Seperti tajuk entry ini, saya sedang mencari template
wordpress untuk online store. Yang boleh didownload, FREE!
Saya nak yang simple aje seperti kat bawah ni :

" Contoh Template Online Store "

Yang ada senarai produk kat sidebar then kalau kita tekan
entry kat sebelah serta merta tertukar.
Saya tak pandai sangat bab-bab wordpress dan template online store ni.
Eh, bukan tak pandai sangat tapi memang tak pandai langsung! hehe

Ada sesiapa yang boleh bantu saya? 
Ajarkan macam mana nak masukkan gambar produk seperti contoh
template online store kat atas tu.

Sesiapa sahaja, kalau ada terjumpa template wordpress
untuk online store... Bagi tau saya ya....

Thanks....  =)

Giveaway Ramadhan by JiwarOsak


Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh
AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | MahaMahu | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan

hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..
Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz

Drama Jodoh Itu Milik Kita (Adaptasi Novel)


Assalamualaikum!
Yeah! Lagi... lagi... dan lagi drama
adaptasi novel. Biasalah, sekarang ni kan ramai
yang membaca novel. Amalam membaca amalan yang mulia! 
Kononnya lah. haha Baca buku sejarah tak apa jugak kan?

Okey, kata kat diri sendiri ni ya. Sebab saya pun peminat tegar novel.
muehmueh =3

Jodoh Itu Milik Kita adalah drama yang akan ditayangkan di
Astro Mustika HD (134) pada 19 Ogos pada tahun ini.
Drama ini diadaptasi dari novel Jodoh Itu Milik Kita karya Sara Aisha.
Dibawah terbitan Karya Seni.


  Buat pengetahuan anda, novel JIMK ini adalah novel Best Seller yang
mendapat tempat dihati pembaca. Saya sendiri yang sudah membaca novel ini
turut mengakui dan tidak boleh menafikan yang novel JIMK memang best
dan salah satu daripada novel kesayangan saya.

Jadi apa kata sebelum drama ini dimulakan kita baca terlebih dahulu
novel ini? Novel JIMK boleh dibeli secara online di laman web karyaseni.my
dan untuk pembelian online anda akan mendapat potongan harga sebanyak RM3
dan penghantaran pos adalah percuma!

Sinopsis Drama Jodoh Itu Milik Kita :
“Kita tidak akan dikahwinkan dengan seseorang atas sebab jatuh cinta atau saling cinta mencintai kerana kita akan berkahwin dengan jodoh kita, jodoh yang Allah telah tetapkan sejak azali…”

SIAPA sangka itulah yang tersurat buat Dahlia dan Aariz Danial. Ikatan suci yang tercipta antara mereka bukanlah kerana cinta yang menggebu dalam hati, mahupun kasih yang membara. Tetapi kerana sikap mementingkan diri seorang manusia bernama Syafiq.

“Janganlah suka sangat kacau saya, Aariz. Tak larat saya nak layan perangai awak tu, tau. Nakalnya, ya ampun!!” – Dahlia

“Okeylah, okeylah. Just kidding. Dahlia Darius bukan isteri baru yang saya beli. She’s a gift. Hadiah paling istimewa yang dihadiahkan Allah untuk saya. Puas hati?” - Aariz Danial

“Aku takkan biarkan kau bahagia, Aariz Danial! Kebahagian yang bernama Dahlia itu… akan aku rampas sekejam mungkin!” – Syafiq

Tatkala persoalan demi persoalan mula timbul di sebalik tulusnya seorang lelaki bernama Aariz Danial, mampukah Dahlia terus teguh berdiri mempertahankan cinta buat suami sendiri? Atau mungkinkah mahligai bahagia mereka rebah menyembah bumi sebelum ianya sempat bermula? Apakah akhirnya Syafiq yang akan tersenyum puas tatkala melihat kehancuran seorang lelaki yang paling dibenci… iaitu abangnya sendiri?
 
 
Drama ini akan dibintangi oleh Farid Kamil sebagai Aariz Danial, Tiz Zaqyah sebagai 
Dahlia Darius, Syazwan Zulkifly sebagai Syafiq, Nabila Huda sebagai Alya, Keith Foo
sebagai Joshuo Francis, Ziela Jalil sebagai Puan Marina,  Zul Ariffin sebagai Redza
dan Aisyah Ilias sebagai Teja.


Gambar-Gambar Dalam Drama JIMK :
*klik pada gambar untuk kanta pembesaran*











Sumber: Fanpage JIMK


Teruja tak? hehe mesti dah tak sabar-sabar kan?
Bestlah bagi orang yang boleh tengok drama JIMK ini.
Kepada yang tak ada astro atau tak ada channel Mustika HD, anda boleh
tonton secara online di internet.

Nanti saya akan update boleh tonton online kat mana ya.
Saya tak boleh tengok cerita ni sebab saya ada exam trial masa tu.
Pity me right? hehe It's okey. Sekarang zaman moden, tengok online aje.
Segalanya hanya dihujung jari. :)

Drama Kampung Girl (Slot Zehra) - Adaptasi Novel


Tamat sudah drama Sebenarnya, Saya Isteri Dia
pada hari Jumaat (5/7/13). Bagi yang tak sempat tengok semalam,
boleh tonton kat SINI.

Dan drama Kampung Girl ini adalah drama yang akan menggantikan
drama SSID. Tentu sudah ramai yang tahu bahawa drama
Kampung Girl ini adalah sebuah drama adaptasi novel dari novel
Kampung Girl karya Umi Kalsom. Terbitan Karya Seni.


Sinopsis Drama Kampung Girl :


“Ain akan kahwin dengan abang Ash!” - Ainnur.


PERKAHWINAN diaturkan oleh keluarga? Ashraf langsung tidak menyangka! Lebih memeningkan kepala, apabila dia mengetahui nama calon yang disebutkan oleh mummynya, Puan Mazlin. Ainnur! Si budak kampung itu?! Tidak mungkin.



“Orang tak nak kahwin dengan budak kampung tu… mummy jangan paksa Ash!” 

- Ashraf Khairi.


Dan jawapan itu cukup untuk membuatkan Ashraf kehilangan kata.



Bergaduh mulut? Itu merupakan perkara biasa bagi Ashraf jika Ainnur ada di depan mata. Pasti ada sahaja perkara yang hendak diperbalahkan.



“Dekat kampung kau tu dah pupus populasi lelaki ke sampai kau kena ke bandar nak cari calon suami?”

 -Ashraf Khairi.


Dan nada yang sinis itu cukup untuk membuatkan Ainnur naik darah.


Benarlah kata orang, kerana pulut santan binasa… kerana mulut? Jerat terkena diri pemangsa. Rancangan untuk menolak diri Ainnur merupakan titik tolak yang ‘menjahanamkan’ diri Ashraf.


“Ash nak ajak dia beli cincin tunang.” - Ashraf Khairi.


Lain yang dirancang, lain pula jadinya. Pertunangan yang diaturkan merupakan titik yang mengikat diri Ashraf dan Ainnur. Tapi siapa sangka, tarikh pernikahan yang semakin hampir mencemaskan Ainnur dek kerana ada ‘rahsia’ yang disimpan kemas daripada pengetahuan Ashraf. Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga. Itulah keadaan Ainnur di saat terpaksa menghadapi kemarahan Ashraf yang sememangnya sentiasa suka memarahi dirinya.


“And what have you been thinking, doing such thing to me? Nak bagi aku nampak macam orang bodoh…” - Ashraf Khairi.


Kelu lidah Ainnur tidak mampu hendak menjawab. Terkantoi Ainnur dengan helahnya. Kesudahannya… Adakah Ashraf makin membenci? Adakah Ainnur menjauhkan diri? Tidak akan bertemukah dua hati ini? Akan wujudkah satu saat itu, di mana lelaki bandar ini jatuh hati dengan kampung girl yang dibenci?


Drama ini bakal ditayangkan pada 12 Julai 2013 jam 9 malam.
Tapi penulis novel Kampung Girl, Umi kalsom kata
mungkin cerita ini berlainan sedikit dengan novelnya.


Promo Kampung Girl :
video


Jangan lupa untuk saksikan Kampung Girl!!
=)

Senarai Peserta

Double link? Let me know. Missing link? Drop your link here. :) 

Senarai Peserta Giveaway Gempak Raya 2013 :
1- http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
 2- http://ordinaryalyaa.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
 3-  http://sweetlovefromluhmahfuz.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
 4-  http://fattytissue.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
 5-http://farraanuar.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


6-http://madihahdaisy.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
 7-http://sericullen.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
 8- http://dyanasan-budakbosan.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
 9-http://cadburyhana94.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
 10-http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html



11-http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
 12-http://lienliedot.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
 13-http://mizzikastories.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
 14-http://sabghina.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
 15-http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


16-http://join-too.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
17-http://preciousloveasfa.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
18-http://cahayasirius.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
19-http://nazwww.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
20-http://sayasyiera.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


21-http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
22-http://munauwaratul.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
23-http://www.cikfie.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
24-http://merahsitulip.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
25-http://ikalib.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


26-http://hidayah97-bittersweet.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
27-http://setiasmile.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
28-http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
29-http://tieysmilez.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
30-http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


31-http://akudreamgirl.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
32-http://nurinaireen.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
33-http://darlieyana.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
34-http://umikasum.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
35-http://budaxxperasangoergus.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


36-http://www.kisahemasputih.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
 37-http://miramohdsakri.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
38-http://jaajahatga.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
39-http://sayangsyeeda.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
40- http://iloveyoumamat.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013_9325.html


41-http://twentysep.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
42-http://xanisnuradibahx.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
43-http://tengku-boyz.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
44-http://fifiy-fitrianiee.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
45-http://syafiqaieqa.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


46-http://syahiraafandi.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
47-http://queenamylia.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
48-http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
49-http://rainyshiningshinee.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
50- http://pinkitusweet.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


51-http://inspiritdays.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
52-http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
53- http://amalynazakaria.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
54-http://dyanasan-budakbosan.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
55-http://secangkirhatisue.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


56-http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
57-http://nina0320.blogspot.com/2013/07/ga-giveaway-gempak-raya.html
58-http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
59-http://theieraziera.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
60-http://aidalor.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


61-http://akudonatella.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
62-http://tampawan.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
63-http://piwwit-awaktuu.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
64-http://feeraakira.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
65-http://zira-cool.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


66-http://secebisnurkilan.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
67-http://xeerazara.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
68-http://misz-aa.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
69-http://threewordsmeaneverything.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
70-http://sicomotizati.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


71-http://ifahpunyalifestory.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
72-http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
73-http://justastoryaboutus.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
74-http://cikamal.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
75-http://ceritaakulahh.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


76-http://ilovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
77-http://malihahmunirah.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
78-http://ierahluvie.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
79-http://nuraini94.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
80-http://misznadiah-rosnadiah.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


81-http://kurakuramenari.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
82-http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
83-http://hakmilikmyra.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
84-http://dayahzul92.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
85-http://syazwanieafandi.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


86-http://waddahjannah.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
87-http://hanazaty.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
88-http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
89-http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013_5.html
90-http://admire19.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


91-http://dilaella.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
92-http://www.syuhadasalleh.my/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
93-http://lipspinkluvie.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
94-http://luvizzda93.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
95-http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


96-http://lalazarryn.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
97-http://celotehgadistwitter.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
98-http://ainahananinonino.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
99-http://rimaalliq.com/giveaway-gempak-raya-2013/
100- http://nanitheawesome.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


101-http://www.jannahrusdi.my/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
102-http://aliyahussin.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
103-http://shalmilanadya.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
104-http://doktor-empatmata.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
105-http://dreaminglovers.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


106-http://koxtau.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
107-http://anisfarhoney.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
108-http://chenurfatin.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
109-http://narumihuda.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
110-http://hajarashikin.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


111-http://thesunshinesgirl.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
112-http://bilaaccountjdblogger.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
 113-http://cutie-and-sweetie.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
114-http://superdeestorie.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
115-http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013_9.html


116-http://coretanpencariketenangan.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
117-http://www.mhakimfaiz.my/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
118-http://norvanida.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
119-http://diebadhie.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
120-http://chocolatesunshinedanbo.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


121-http://www.qaleshyaumairah.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
122-http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
123-http://bintuabuhassan.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
124-http://afikamohdsyafrizon.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
125-http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


126-http://dayangnorfatimah.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
127-http://dreammissapples.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013_10.html
128-http://anginsbayu.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013-by-ainaa.html
129-http://dramaticyang.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
130- http://imaneeda.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


131-http://khairunnadhirah99.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
132-http://fkarmilabudakminatkartun.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
133-http://www.wadahberbicara.my/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
134-http://aku-dan-giveaway.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
135-http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013-dengan-ini.html


136-http://fifahsubuki.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
137-http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
138-http://schamanking.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
139-http://lyllaazhar.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
140- http://stuffyies.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


141-http://theywalkinmyway.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
142-http://awekbananana.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
143-http://syazwinaonlinediary.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
144-http://chocollyheart.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
145- http://whatevadiana.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


146-http://storymorybudakcomot.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
147-http://iema90.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
148-http://itsmetira.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
149-http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
150-http://shedotaqilah.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


151-http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
152-http://www.fatindiana.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
153-http://mahiraridzuan.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
154-http://shuperpenguin.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
155-http://yayaomeyy.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


156-http://superpilotwoman-atiqah.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
157-http://supergirlaiman.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
158-http://www.kanvasdakwat.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
159-http://yayaaaank.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
160-http://superpapaya.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.


161-http://www.nabilabiela.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
162-http://thinkingofminediary.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
163-http://ilasuharuzi.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
164-http://currentemotion.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
165-http://peloporpropaganda.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


 166-http://zawanizainal.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
167-http://rioonizuka.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
 168-http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
169-http://aqylanatasha.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
170-http://cikkacangsoya.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


171-http://mylife-leogurl94.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
172-http://teqahkhaire.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
173-http://nurhazirahziera.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
174-http://adudupurple.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
175- http://heyhoneysista98.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


176-http://applehijaulife.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013_1495.html
177-http://nysachubby.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
178-http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
179-http://hibam90.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html
180- http://thisisourlove-story.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-raya-2013.html


Alhamdulillah! Terima kasih semua!!
Nanti sama-sama kita saksikan siapakah 43 pemenang
yang bertuah itu. =)

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.