Showing posts with the label makan-makanShow All
Resepi Puding Gula Hangus (Puding Karamel) Mudah dan Sedap

sumber Google Ainaa ni dari kecil lagi suka puding gula hangus ni atau modern sikit kita panggil puding karamel. Tak tahu kenapa tapi suka sangat sangat la, lebih lebih lagi bila bulan puasa... mesti rasa nak makan puding k…

Shell Out Murah Dan Sedap Di Kelantan

Siapa je yang tak suka makan shellout kan, lebih-lebih lagi kalau peminat makanan laut memang tak akan ketinggalan untuk makan shellout. Tapi kalau pergi makan kat kedai, susah nak jumpa seafood yang fresh dan shellout yang sedap…

Bila Ke Pasar, Nafsu Berkobar-Kobar

Tipu lah kalau cakap nafsu tak berkobar-kobar bila ke pasar. Ainaa rasa majoriti yang pergi ke pasar tak kira lah lelaki ke perempuan mesti akan bernafsu. Nafsu makan lah, jangan pikir lain pula. Betul kan kita akan habiskan ban…

Bingsu Di Caffé Bene

Peminat-peminat korea tentu tahu pasal BINGSU dan mana-mana food lovers pun tentu akan memburu bingsu ini kan memandangkan ianya sangat menggoda dan tergugat iman dibuatnya. Mula-mula Ainaa tergoda dengan bings…

Yummy Cheese Tart

Kelmarin order hari ini dah dapat. Kalau hari itu Ainaa ada beli kek brownies yang superb delicious, kali ini Ainaa terliur dengan cheese tart yang sangat yummy ini memandangkan mata Ainaa dah lama dihidangkan dengan i…

Kek Brownies Kelantan

Bila mak asyik bebel kat telinga suruh anak dia buat kek tapi bahan-bahan kat dapur tak cukup, jadi Ainaa pun cari dalam Facebook yang jual kek brownies memandangkan Ainaa pun dah lama terliur. Pernah buat sendiri brownies tapi …

Damia Cafe - Grill & Steamboat

Harini sanggup tak makan dari tengah hari semata-mata nak pergi dinner di DAMIA CAFE. Damia Cafe ni terletak di Jalan Salor, Kelantan.... betul-betul di tepi jalan jadi kalau nak pergi senang jumpa. Nampak je kereta berderet park…

Pisang Goreng Pelbagai Perisa

Pisang coklat atau pun pisang cheese snow yang orang suka sangat makan tu... Tiba-tiba petang kelmarin kakak ipar Ainaa bawak balik pisang goreng. Pelbagai perisa ada, coklat ada, cheese, oreo, strawberry dan apa entah lagi.... l…

Teh Tarik Madu

Teh tarik madu atau orang Kelantan panggil tea beng jebok ! Hehe Sebut bagi betul ya. Agak famous teh ais madu ni yang ada di jual di Warung Pak Mat Teh Tarik Madu PCB (Pantai Cahaya Bulan), Kelantan. Orang-orang kata sedap tapi…

KB Burger Bakar

Tempat makan ni agak famous juga dan tiap-tiap malam memang penuh. Kenapa famous sangat? Sebab daging burger nya buatan sendiri, orang kata homemade dan sangat tebal. Hari selasa hari itu saja ajak geng-geng sekolah lama d…

Nasi Ayam Dan Ice Special di Kafeteria Fresh Garden

Alhamdulillah, meriah rumah hari ini sebab abang Ainaa yang baru berpindah ke Pahang balik Kelantan semalam. Semua adik beradik berkumpul kecuali abang ketiga dan isterinya yang ada di Jepun. Kalau diorang ada jugak mesti lagi r…

ABC Kelapa di Pantai Cahaya Bulan

Sejak duduk berjauhan dengan family ni, sejak masuk asrama, kalau balik ke Kelantan.... Pantang tersalah cakap mengidam nak makan apa-apa pasti mak ayah Ainaa akan tunaikan. Macam semalam, Ainaa cakap kat mak ayah teringin nak m…

Nasi Kukus Famous di Mutiara Damansara

Dulu masa mula-mula masuk UIA Petaling Jaya, abang Ainaa ada bawak pergi makan nasi kukus ada kat satu kedai ni. Sebab Ainaa asyik merungut kat sini susah nak jumpa makanan yang sedap-sedap dan nak jumpa kedai makan yang gerai-g…

Berbaloikah Makanan di Seoul Garden?

Sengal betul rasanya. Entry yang sepatutnya diupdate sabtu [23/05/15] yang lalu diupdate hari ini. Sadis betulkan. Ish ish. Nak buat macam mana, minggu tu minggu Aina sibuk uruskan persediaan ke universiti. 25/05/2015, tar…