Showing posts with the label universitiShow All
Pengalaman Menjadi Producer Dan DJ Radio

Posting pertama untuk 2019! Last update blog bulan November tahun lepas, Ainaa kongsi kenapa Sabah menjadi tempat wajib untuk dikunjungi . Lepastu datang malas tu semula jadi tak berupdate la sampai ke tahun 2019. Apa pun untuk t…

Soal Jawab Asasi Sains Kemanusiaan (Human Sciences) Di UIA

Entry ini adalah sambungan entry  ASASI SAINS KEMANUSIAAN DI UIA  yang Ainaa pernah update. Ainaa buat entry tu sebab Ainaa tahu mesti ramai yang nak tahu kan pasal asasi di UIA apatah lagi tak ramai yang buat entry pasal ni…

Aktiviti Memanjat Bukit Batu Putih

Bila Kaki Gatal Nak Memanjat Bukit Kalau dalam masa setahun tu tak hiking memang tak sah dan kalau dah lama tak hiking pun rasa kaki ni gatal je nak panjat mana-mana bukit atau gunung. Sampai kawan Ainaa berseloroh kat Ainaa…

Pengalaman Join Program 'Volunteer Work' Di Zoo Negara

[ 09 April 2017 ]  Sekali lagi cerita yang dah berbulan basi tapi Ainaa nak juga update di blog sebagai kenangan untuk Ainaa baca semula nanti. Bulan empat yang lepas adalah bulan yang paling Ainaa busy tapi bulan tu juga …

Asasi Sains Kemanusiaan Di UIA

Assalamualaikum! Entry ini khusus untuk adik-adik lepasan sekolah menengah yang ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat universiti. Yang ada adik atau anak lepasan SPM pun boleh baca entry ini sebagai rujukan. Sudah jadi kebias…

Cara Miliki Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia

Sedar tak sedar, hari ini adalah ramadhan yang ke-19 umat Islam menunaikan rukun Islam yang ketiga ini. Semoga kita dikurniakan barakah di bulan yang suci ini dan diterima ibadah yang dilaksanakan. Ramadhan ke-19 bermakna kita ma…

Penghuni Ghaib

Cerita hantu, cerita seram memang di mana-mana tempat pasti ada ceritanya sendiri. Lebih-lebih lagi bila tinggal di hostel ni, memang seribu satu cerita mistik yang ada kan. Dan jangan tak tahu, dalam kalangan budak-budak hos…

Lecturer Yang Cemburu

Hari ini hari Khamis dan rasanya jiwa Ainaa sudah terbang balik Kelantan. Al-maklum la tak sabar nak cuti mid-sem yang akan bermula esok tapi cuti Ainaa hari ni pun dah bermula bila lecturer cancel kelas. Hehe Itu yang rasa dua t…

Hujung Minggu Di Bukit Broga

Assalamualaikum dan hai semua. Seminggu tak sempat nak update entry tapi hari ini Ainaa rajinkan diri dan curi-curi taip sambil mata intai notes nak mid-term minggu hadapan ni. Yang mana dah lama ikut blog Ainaa, mungkin tahu la…

Melawat Ke Pusat Jagaan Al-Fikrah, Kajang

Dari zaman sekolah lagi Ainaa berminat sangat nak join aktiviti social macam ni dan akhirnya tercapai juga bila assignment Ainaa untuk satu subjek ni, kita orang perlu buat kerja amal di rumah orang tua. Jadi kumpulan Aina…

Jangan Mengeluh! - "Aku Penat Sangat"

Bermulanya bulan tiga ini, tiba-tiba je rasa semua kerja datang serentak. Biasa lah kan di pertengahan semester memang macam tu lebih-lebih lagi kalau kita ada terlibat dengan kelab, sibuk kita tu sampai bayang roommates send…

Bila Ke Pasar, Nafsu Berkobar-Kobar

Tipu lah kalau cakap nafsu tak berkobar-kobar bila ke pasar. Ainaa rasa majoriti yang pergi ke pasar tak kira lah lelaki ke perempuan mesti akan bernafsu. Nafsu makan lah, jangan pikir lain pula. Betul kan kita akan habiskan ban…