Makanan Diet Kelantan, Diet Sihat, Menu diet, Eat clean, Diet Atkins, Intermittent Fasting, Makanan Diet

Assalamualaikum! Ainaa nak kongsi dengan korang makanan diet sihat yang pernah Ainaa rasa iaitu makanan dari Dietliciouss Kelantan. Ainaa bukan nak diet, tapi saja nak makan makanan sihat untuk kesihatan diri. Sebabnya sakit ni tak semestinya untuk orang berbadan besar je, yang kurus pun boleh kena macam-macam penyakit kalau tak jaga pemakanan. 

Dietliciouss Kelantan ada tawarkan set lunch, iaitu makanan sihat yang sudah dimasak. Kita order je dan mereka yang akan hantar. Setakat ini set lunch ini dibuat pada setiap hari dan delivery kawasan Kota Bharu dan sekitarnya. Tiada minimum order bagi kawasan Kota Bharu tapi luar kawasan KB ada minimum order. Jadi, siapa yang berada di luar kawasan KB boleh la ajak keluarga atau kawan-kawan sepejabat order makan tengahari, boleh jimat kos delivery.

Makanan Diet Kelantan, Diet Sihat, Menu diet, Eat clean, Diet Atkins, Intermittent Fasting, Makanan Diet
Cajun Chicken

Makanan Diet Kelantan, Diet Sihat, Menu diet, Eat clean, Diet Atkins, Intermittent Fasting, Makanan Diet
Chicken Hot Spicy

Makanan Diet Kelantan, Diet Sihat, Menu diet, Eat clean, Diet Atkins, Intermittent Fasting, Makanan Diet
Salmon Hot Spicy

Makanan Diet Kelantan, Diet Sihat, Menu diet, Eat clean, Diet Atkins, Intermittent Fasting, Makanan Diet
Salmon Lemon Pepper

Yang Ainaa pernah rasa menu dari DIETLICIOUSS KELANTAN adalah Cajun Chicken, Chicken Hot Spicy dan Salmon Lemon Pepper. Memang sedap! Harga berpatutan dan yang paling penting kuantiti dia tak kedekut. Sayur-sayuran pun fresh. Menu yang lain-lain Ainaa belum pernah rasa tapi nanti nak kena cuba sebab setakat ni Cajun Chicken, Chicken Hot Spicy dan Salmon Lemon Pepper memang sangat sedap! Ada banyak lagi menu lain yang ada, korang boleh tengok menu di bawah ini:

Makanan Diet Kelantan, Diet Sihat, Menu diet, Eat clean, Diet Atkins, Intermittent Fasting, Makanan Diet

Makanan Diet Kelantan, Diet Sihat, Menu diet, Eat clean, Diet Atkins, Intermittent Fasting, Makanan Diet

Makanan Diet Kelantan, Diet Sihat, Menu diet, Eat clean, Diet Atkins, Intermittent Fasting, Makanan Diet

Selain daripada set lunch yang ditawarkan, Dietliciouss Kelantan juga ada perkenalkan pakej frozen yang dinamakan Kelantan Package. Pakej frozen ni boleh tahan lama dan kalau nak makan korang boleh panaskan saja dalam microwave selama 2 minit. Tak perlu berpenat lelah dan bazirkan masa lama-lama kat dapur, dengan Dietliciouss Kelantan korang boleh masak selama 2 minit saja... Mudah je kan? Setakat ini Kelantan package (frozen) yang ditawarkan adalah 3 Days package (trial), Chicken Lover package dan Protein Lover package. 

Makanan Diet Kelantan, Diet Sihat, Menu diet, Eat clean, Diet Atkins, Intermittent Fasting, Makanan Diet
3 Days Package (trial)

Makanan Diet Kelantan, Diet Sihat, Menu diet, Eat clean, Diet Atkins, Intermittent Fasting, Makanan Diet
Protein Lover package

Makanan Diet Kelantan, Diet Sihat, Menu diet, Eat clean, Diet Atkins, Intermittent Fasting, Makanan Diet
Chicken Lover package

Manakala menu sampingan Dietliciouss Kelantan seperti Salmon Burger Bite, Chicken Wrap, Egg Wrap dan English Muffin pula boleh dibeli sama ada frozen atau pun yang dah siap masak untuk lunch. 


Makanan Diet Kelantan, Diet Sihat, Menu diet, Eat clean, Diet Atkins, Intermittent Fasting, Makanan Diet
Salmon Burger Bite
Makanan Diet Kelantan, Diet Sihat, Menu diet, Eat clean, Diet Atkins, Intermittent Fasting, Makanan Diet
Egg Wrap

Makanan Diet Kelantan, Diet Sihat, Menu diet, Eat clean, Diet Atkins, Intermittent Fasting, Makanan Diet
Chicken Wrap


Makanan Diet Kelantan, Diet Sihat, Menu diet, Eat clean, Diet Atkins, Intermittent Fasting, Makanan Diet
English Muffin


Biasanya susah tau nak dapatkan makanan diet kat Kelantan yang sedap-sedap dan murah, tapi sekarang orang Kelantan tak perlu risau dah, tak perlu susah-susah buat sendiri... Order je dengan Dietliciouss Kelantan dan mereka akan hantar sampai ke depan pintu. 


DIETLICIOUSS KELANTAN CONTACT DETAIL:

Whatsapp : 011-70765092



12 Comments

  1. mudah kalau beli makanan diet yang dah siap
    macam ni, kadang-kadang habis idea nak makan apa, selalu makan roti wholemeal dengan sayur, lepas tu oat. kalau ada yang dah tersedia, boleh tukar selera selalu

    ReplyDelete
  2. utk yg tgh diet bole la order menu ni kan..tp yg tk diet pn bole mkn juga..senang ..tq for sharing

    ReplyDelete
  3. Makanan ni semua nampak sedap tapi dalam masa sama kita boleh berdiet best giler tengok harga pun murah ni berbaloi tapi tu lah kat Kelantan kat KL tak sampai ker hehehe bestnya nak cuba lah..

    ReplyDelete
  4. uuuuuuih.. menu2 diet depa pun nampak sedap menggoda. kalau cemni xpa aih diet hehe..

    ReplyDelete
  5. bestnya bila ada set macam ni, senang sangat tak payah nak fikir dah. Jimat pun ye jugak sebab bila beli bahan mentah untuk single set memang mahal lepastu tak tahan lama

    ReplyDelete
  6. Nampak menarik dan Sedap-sedap menunya, kalau dekat Selangor ada macam ni bestnya harga pun murah.

    ReplyDelete
  7. Aduiiii ini kalau ada di Johor pun Sis rajin lee membeli, jadi pelanggan tetap hahahaha.. senang dan mudah ada servis menyediakan menu diet macam ni, nak buat sendiri pun sama je modalnya dengan beli kan...

    ReplyDelete
  8. I am drooling looking at the food from Dietliciouss Kelantan. It look really healthy and value for the price

    ReplyDelete
  9. Beruntung nya ore klate! Mudah ada menu diet gini, tak payah dah nak kena fikir dan masak healthy food. Tengah verangan andai kita dok kat negeri Che wan kembang sure berjaya kurus kannn... OK alasan! HAhaa

    ReplyDelete
  10. Mmg murah makanan ygbditawarkan kat sini. Biarpun makanan diet ttp menyelerakan

    ReplyDelete
  11. Salmon burger bite tu nampak menggoda betul! Untung la orang sana sebab ada menu diet yang sedap

    ReplyDelete
  12. suka tengok lunchbox yang jenis diet-diet ni, nampak sedap. bagus untuk jaga diet

    ReplyDelete