Mo0d Raya ^_^

Suasana Di Hari Raya
Anuar:
Berlalulah sudah Ramadhan
Sebulan berpuasa
Tiba Syawal kita rayakan
Dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan
Semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan
Bersyukur tak terkira

Elina:
Bertukar senyuman dan salam
Ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan
Saling memaafi
Suasana Hari Raya
Walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan
Dan mententeramkan jiwa
Lyrics www.allthelyrics.com/lyrics/annuar_elina/

( korus 1 )
Anuar:
Kuih dan muih
Beranika macam
Makanlah jangan
Hanya dipandang...
Elina:
Ketupat rendang
Sila nikmati kawan
Penat memasak
Malam ke pagi

( korus 2 )
Anuar:
Wajik dan dodol
Jangan lupakan
Peninggalan nenek
Zaman berzaman...
Elina:
Asyik bersembang
Pakcik dan makcik
Hai, duit raya
Lupa nak diberi

Anuar & Elina:
Berlalulah sudah Ramadan
Sebulan berpuasa
Tiba Syawal kita rayakan
Dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan
Semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan
Bersyukur tak terkira

( ulang korus 1 & 2 )

__________________________________________________________

eh?bulan ramadhan dh nak habis lah so that mean RAYA DAH DEKAT !!! yah0o !! RAYA !! RAYA !! hahaha kalah budak :p
insya-allah 30/08/11 kitew raya <----xtau lg ni...aauuw ~ happy tak terkata
pasal baju raya saya tak nak cakap kat sini sebab sy dah cite dh psl ni kan kan kan ? tadi pergi beli selipar/kasut..fuh!! jem habis jalan,bukn stakat jalan...bandar KB ni p0n sesak dgn manusia.nak jalan 2 punya lah lmbt,terhempik sna terhempik sni..uurgh!ni lah sebb2 saya tak suka keluar untk sh0pim sakan time2 dekt nk raya.okey ! st0p ! cite psl biskut raya pulk.biskut raya ada yang beli ada yg buat..taun ni buat biskut apa yea? kalau nak tau meh datang beraya lah bep! tapi ! kalau korang datang,korang mesti cakap camni.'kitorang datang nak beraya ! bukan nak duit raya !' hahaha <--- cil0t ayat lam iklan tv9 ni...ahahaha kidim jealaa..hmm..oh yea..NOVEL ! raya memng RAYA tapi NOVEL tak lupa juga..skarang ni saya tengah ANGAU ! BUKAN ANGAU CINTA ! ANGAU NOVEL !nak sngt2 novel kasih yang suci,bila cinta,cucur bawang & kopi 'o',yes,boss!,aku bukan mistress,gelora,seandainya,doktor cinta,biarkan ia berlalu dan bnyk lagi..ikut hati nak jea beli semuanya..tapi k0pak lah duit macam ni..eh ade ke patut?duit p0n xde..hahaha kalau korang tengk betl2..novel yg saya nak tu k'bnyakannya d'terbitkan oleh kaki novel.betl tak?tak caya,check kat kakinovel.com ....sekarang ni sy ada 8 k0leksi novel....ee eh! jap jap jap !!salah masuk tajuk ni..haish! apa der..nti lah psl novel ni yea..p0st skarang ni kan ab0ut RAYA..nti akan datang sy try p0st ab0ut NOVEL pulak..hehehe jngan marah nti cept tua.0key lah 2jea yg saya nak cite2 skit dgn k0rang nanti kalau ada h0t new saya cite lah yeah..dak p0n for fun saya p0st..saja saja.xnak DH ni sunyi dr cite sy..hahaha kay aar..bai bai all! pesanan saya ---> kpd yg balik kmpg 2 berhati2 d'jalan raya dan slalu ingt org t'sayang masa m'mandu 2..dak p0n yg mak ayah dia yg pandu..pesan2 lah kat mak ayah bwa dgn b'hemah..jgn tau nak bawa laju2 jea..hehe and jgn main mercun or bunga api "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN" =)

My Birthday ! ^_^

19/08 - jumaat - 12:01 a.m

  Genap sudah umurku 14tahun pada tarikh tersebut.Happy Birthday to me :) Apa perasaan korang kalau tarikh birthday korang jatuh pada bulan puasa?saya?biasa je..kalau korang mesti buat party segala kan?saya tak.saya rasa macam kita nak hadiah pulak buat party2 ni.lagipun berbazir je,adalah sekali buat party 2pun kecil-kecilan masa darjah 6.tak nak dah buat birthday party.saya kalau birthday saya,saya tak nak makan kek.bukan tak suka cuma kalau kek dengan fast food,saya pilih fast food sebab?entah.lebih2 lagi kek aisin..eer tak nak ah!

   Thanks to a.ja sebab belanja ina makan pizzahut and thanks to all sebab wish kat saya.macam tak percaya pulak umur saya dah mencecah 14tahun,kira muda lagi lah..hehehe
baru masuk alam remaja kata kan.tak putus2 orang wish kat saya,tak kira lah hantar mesej ke kat facebook ke,ada je setiap masa.sempena birthday saya ni..saya nak post lagu 'cinta muka buku-najwa latif'


Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
Oooo… Hati ku rasa sesuatu..
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Oooo… Kenakah rasa itu..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu

Yea yea!!

  Yea yea!! nak raya..nak raya..!! nak raya kea nk duit raya ina?hehehe :p
xsobanya nak raya!Hari raya lah ramai budak2 yang suka,lebih2 lagi time bagi duit raya..memang confirm tengk jea orng buka beg duit terus beratur..hahaha
chop eh! saya xpernah,tnggu orng pnggl dulu..2pon time2 zaman kanak ribena..ni skarang ni,time remaja ni(barape bnyk ni daa~)..mesti lari klu time2 orng nk bg duit raya..xpon kalau nama d'panggil buat2 xdengar..hahaha yelah xkan dah besar gedebok pon excited nak dapat duit raya malu budk loorh :p

   PINK!!tahun ni baju rayaku berwarna PINK.saya ulangi warna PINK!! *_*
kenapa lah corak kain warna pink 2 cantik,klu tidak xde maknanya saya nak.tapi dah berkenan nak buat camne..tudung arini pon warna PINK gak..hukhuk nak shawl...xnak tudung arini ='(     baju yang beli kat first lady pon warna PINK.sebenarnya nak warna biru tapi xde,dah ada orang beli..senang2 nak cakap tema pakaian raya saya tahun ni warna pink.taun leps purple...nasib baik kasut sandal warna koko...tapi.......kalau saya pakai baju wrna pink,kain warna pink and tudung pon warna PINK!!! confirm orang panggil saya PINKY GIRL ! eeeeuw xnak xnak...saya tak suka pink..hmmm...reda jealah..dah kau jugak yang pilih cik ainaa ooi..huhuhu

* 2jea lah post kali ni..memang laah raya lambat lagi tapi yealah nanti dekat2 raya baru nak post sibuk laah..huhuh bai bai friend =)

rasa bangga ! :p

  hehehe (apalah...bel0m cite pon dah ketawa).karak,ngangkung,nur kasih the movie,tolong awek aku pontianak,flat 3A,sekali lagi,cun,kongsi,lagenda budak setan,kembar siang,321 cinta,cuti-cuti cinta dan...emm apa lagi erk?rasanya 2jea..haa! banyk kan movie yg saya tengk..yang saya rasa bangga ni sebab dlu,saya mana boleh tengop2 movie ni semua..hanya mampu teng0p iklan jealaah..nak beli?lambat lagi!sayang duit aku weeei...baik saya beli novel or cd2 korea..ad jugk saya duk sengeh sorang2.hehehe

  mula2 kan,saya mana teng0p movie seram2 ni..kalau teng0p pon slalu tutup muka dengan  bantal (jangan gelak ! )  dan slalu tengop movie seram yg lawak2 jealah.tapi hari ni kan..saya gagahkan mata saya ni pandang muka hantu 2..eeh silap..pandang kaca television 2.hehe dan akhirnya...dapat jugk saya tengop.mula2 tengok karak memng seram aaar tapi lama2 dah biasa teng0p muka hantu 2..dah muak pon(perasan :p) cm2 jugk msa tengop movie flat 3A..mula2 jea takut,leps 2 siap b0leh tengop dekt2 hantu tu..nak teng0p muka hantu 2 cun ke tidak..whahawah

 cakap besar aar saya ni..nanti malam hantu datang teman kan baru tahu hantu 2 cun ke tidak..hahaha..ngangkung pulak! takut part perigi 2 dgn masa hantu datg mengejut jea..yang kelakar part yg hantu 2enjoy nyanyi lam kereta and masa mazlan pekpek cakap nak ambik gambr letk lam facebook..hahaha sakit perut tahan ketawa masa part 2..maybe saya over sangat ketawa kot?.hehehe

  k.aaar...2jea nak kongsi dgn korang..nak post banyk2,nanti puasa dah letih dah nak menaip..nanti puasa ni nak bace novel 24jam jea..hehe tipu jealah :p kalau boleh dah lama saya buat cam2 tapi saya ni pelajar so sib0k skit :(

  Bai bai :D

Best ! Jiwang !

mengapa kau pergi, mengapa kau pergi
di saat aku mulai mencintaimu
berharap engkau jadi kekasih hatiku
malah kau pergi jauh dari hidupku

menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku
reff:
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta
menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku
repeat reff
semoga engkau kan mengerti tentang perasaan ini
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta (indahnya cinta)
maaf sungguh ku tak bisa (tak bisa) untuk kembali padamu
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta
repeat reff
aku inginkan dirimu datang dan temui aku

  Best tau lagu ni ! memang jiwang ! haha memang saya  suka lagu ni . tengok ! sampai lagu lam blog saya pon letak lagu ni . kat sekolah selalu nyanyi lagu ni . tak pon nyanyi lagu aishiteru . lagu aishiteru boleh tahan laa . setakat nak try suara 'merdu' ni . hahaha merdu laa sangat . kalah katak ! :p

  Cuba korang hayati lagu ni . memang ada maksud yang tersurat dan tersirat . lagu ni kena jea dengan jiwa saya . hekhek saya ni jenis jiwang sikit . okey , maybe banyak ! hahahaahakhak (terbatuk pulak) :p

  Okeylah tu jea saya nak cakap . saja nak buat post jiwang ni . bai bai . jumpa lagi yea . =)

miss you ='(

miss you,kawan...lamanya xjumpa dengan kawan2 sekolah rendah..walaupun saya jumpa juga fatihah dan husna dan berhubung juga dengan raidah dan alia...tapi tu semua xsama macam dulu..dah tak sweet sour..dah tak friendly...semuanya bertukar menjadi kekok..mendiamkan diri..sedih sangat  apabila megenangkan hubungan kitorang sekarang ini ='( ....wan fatihah,raidah alimah,nur husna,alia dasila,siti aisyah,aina syazwani,nur syazfiqah dan saya;nik ainaa....hubungan kami yang ibarat saudara mula runtuh..gurau sende,sakat menyakat,bergelak ketawa mula berundur perlahan-lahan..sobsobsob..masih segar lagi kenangan kitorang diminda saya ini..rasanya baru semalam kitorang bergurau senda,'berperang' dgn ex-musuh kitorang;somaly,anis,alwani n solehah,berkongsi bekal makanan yang dibawa,'berhujah' dgn ipang,kema n geng nya,mengecohkan kelas,bekerjasama semasa study group,bertanding n pd setiap saat dan sakat menyakat yang kadang2 membuatkan  geram,malu dan gembira namun...... semuanya hampir 2 tahun berlalu...sungguh!!jauh di dasar hati saya ini...saya merindui kawan2 kelas 6G,my geng n ex-musuh.....miss...miss..miss........... .







tak mungkin saya melupakan mereka semua...fatihah dan saya yang happy go lucky dan garang..aina dan alia yang sikapnya manja,raidah dan syaza yang menambahkan seri geng kitorang,husna dan aisyah yang menceriakan kitorang,..timbul perasaan kesal dihati saya ini kerana tidak sempat minta maaf kpd ipang n gengnya,ex-musuh dan kawan2 sekelas saya....semasa last day kitorang bersekolah di SKPPG...sungguh pilu ini punya hati..rasanya berat untuk meninggalkan zaman kanak2 ribena...tapi saya sedar..kitorang perlu melangkah ke zaman remaja dan meninggalkan zaman kanak2 ribena yang menyeronokkan..kini kitorang di alam remaja yang penuh cabaran...walaupun fatihah,raidah,aina,syaza,alia,husna dan aisyah berada jauh dari saya..tapi mereka tetap berada dekat dihati  =)  menemani pada waktu siang dan malam...saya selalu berharap my geng,ex-musuh,ipang n the geng bertemu semula pada suatu hari kelak..xnak dah 'berperang2'..yang saya nak hanya laah bergelak ketawa,bergurau senda dan sakat menyakat..hope korang dapat maafkan saya..dan tanpa disedari...saya hampir menitiskan air mata apabila menulisa story ni......


sahabatku
meletakkan aku dengan nyaman di sisinya
ia tak menuntutku membicarakan setumpuk hal bersamanya
atau melakukan sejuta jadwal dengannya
ia tak memintaku melakukan hal yang diinginkannya
ia juga tak menghakimiku untuk salahku
duduk diam di sisinya pun cukuplah
karena hati berbicara
tak perlu mulut berbuih untuk semarakkan waktu
karena waktu tetap istimewa jika aku dengannya
aku tak perlu menutupi hatiku
menebarkan senyum untuk lukaku
aku tak perlu dengar sejuta penghiburan dan nasehat
dekatnya dalam diam cukup mengobati hatiku
aku tidak butuh gaun yang berkilauan
atau bertumpuk-tumpuk emas
hanya untuk mempertahankan sahabatku
ia akan tetap duduk menemaniku dalam diamku
menikmati senja denganku
walau bukan sofa yang empuk mengalasi duduknya
karena ia sahabatku
kadang aku bertanya dalam hatiku
sudahkah aku menjadi sahabatnya?
sudahkah aku mengenal hatinya
hingga dalam diam pun aku tahu ia bicara
bahwa kami adalah sahabat
ia sahabatku

ps : sorry laah kalau saya buat sad story ni..saje nak mengimbas kenangan sweet sour msa zaman kanak2 ribena...hmmm bai bai  =')

I stalk your profile













Ohhh..
Ini kisah sedihku..
Aku mengharapkan sesuatu yang tak pasti..
Disaat kau di sisiku..
Hidupku terasa indah
Hidupku penuh warna warni seperti pelangi..
Ku akui ku rindukan mu,
Saat kau tiada di sisi
Hancur hatiku bila kau sudah berpunya..

I stalk your profile
When i miss you,
Tengok semua gambar u tanpa jemu
I stalk your profile
When i miss you,
Adakah kau juga memikirkan ku,
Semua gambar-gambar you bersama sidia
Dalam caption nya katamu aku cinta dia
Reaksiku meluat tapi sedih pun ada
Memang kau ini player tapi malangnya ku mau kau jua

I stalk your profile
When i miss you,
Tengok semua gambar u tanpa jemu
I stalk your profile
When i miss you,
Adakah kau juga memikirkan ku,
Kau seolah memberi ku harapan
Di saat sunyi.. rasa kesepian
Kau seolah.. memainkan perasaan
Ingin ku membencimu tapi aku yang tak tahan

I stalk your profile
When i miss you,
Tengok semua gambar you tanpa jemu
I stalk your profile
When i miss you,
Adakah kau juga memikirkan ku,

I stalk your profile
When i miss you,
Tengok semua gambar u tanpa jemu
Adakah cinta dibalas…

*sungguh!!bila saya dengar lagu ni terus tertarik..kisah nya sama dengan saya..tapi xade laah sama sangat..huhu..best kan kan kan!!!cuba dengar dan hayati lagu ni..best sangat2.. klau dengar skali pasti nak dengar lagi..saya pon xtahu kenapa saya tertarik dengan agu ni maybe ad simile dengan saya atau sebab lain?entah laa..haha dengar tau jangan xdengar ^_^

Nak novel ni!!!!!!

 

 tajuk : m.a.i.d
penulis : suri ryana
harga : Rm 26       

saya nak beli novel ni...."m.a.i.d-suri ryana".dah lama dah saya nak beli tapi slalu nya klau saya nak beli mesti habis... = (
banyak kali dh sy cari..tapi xjumpa..novel ni best tau..rugi xbace..saya dah bce skit2 novel ni lam p2u..jalan cite dia pon menarik..sinopsis yg kat blakang buku ni pon sound nice laa...nak beli melalui intrnt pon takut abah xbagi..skarg ni pon duit poket tengh low..kena tnggu bulan depn laah gamaknye...yealah dah main bowling kuat sngt..skali main 2game terus..sigh!dah laa frust sb xterpilih masuk peringkat zon...bybah yg terpilih..tp bybah xnak..bagi kat saya pon xpe...time traning 2bolh pulk main...time b'tndaing..ketar tngan2 ni..yealah..biasa laa 2kan kan kan?!ok2..sejak novel ni ditebitkan lagi saya nak beli..tapi buat cmne xde rezeki =' (



tajuk : kasih yang suci
penulis : meen zulaikha
harga : Rm 19.90

novel ni pon saya nak beli gaak.tajuk novel ni Kasih yang suci dikarang oleh Meen Zulaikha..haa!!korang pernah tegk cite nora elena tv3 kul 7ptg tiap ari isnin-khamis?cite 2 ambil kish drp novel kasih yang suci ni laah..tapi saya xsuka tengok cite nora elena...rase menyampah,saya pon xthu kenapa..saya tahu ni pon dari kawan saya;ada(syuhada)..ada yang cakap kat saya n dialah yang ceritakan sedikit jalan cerita novel ni..masa ada cerita kan hati sy ni dah berdebar2..apatah lagi apabila saya baca sendiri kan?best jugk novel ni tapi sebab watak dalam novel ni nama dia nora elena..jadi menyampah..nasib baek jalan cite nora elena dgn novel lain sedikit..insya-allah klau ada duit lebih nak beli novel m.a.i.d n kasih yang suci skali gus..kan best kalau ada orang yang sudi tolong belanjakan saya novel m.a.i.d n kasih yang suci.AMIN!!hehe


tajuk : cucur bawang dan kopi 'o'
penulisa : hasrudi jawawi
harga : Rm 25.90

oh yea...xlupa juga "cucur bawang dan kopi 'o'-hasrudi jawawi"novel ni pon saya nak beli gaak..jalan cite novel ni best ; kelakar!!!hahaha smpai sakit perut saya sebab ketawa kuat sangat..novel ni pon saya ada baca jugk sikit2 kat blog penulis ni ; http://cucurbawangdankopio-hasrudijawawi.blogspot.com/ ....jemput2 laah bace yea..mesti anda akan terhibur..cehh~ hahaha buat promosi pulak kat sini..novel ni mengisahkan tentang seorang remaja ; rudiana yang kehilangan ibubapa nye sejak kecil dan terpaksa berkahwin dengan seorang duda ; iskandar yang menceraikan isterinya ; zakiah  pada hari meraka diijabkabul juga kerana isterinya telah berbohong kepada nye..dan ex-wife nye meninggal kan anaknye kepada jejaka tersebut..kalau nak tahu lebih lanjut beli laah novel ni..hope ada orang yang nak belanja..haha apelah kau ni ainaa..semuanya nak suh orang belanja..huhu  ^_^



tajuk : gelora
penulis : ma lee chuswan
harga : Rm 17
sinopsis : Adam dijadikan sebagai anak angkat oleh Dato’ Mustaffa setelah ayahnya yang bekerja di syarikat Dato’ Mustaffa terbunuh di dalam satu nahas pesawat. Setelah menganakangkatkan Adam yang ketika itu berusia enam tahun, isteri Dato’ Mustaffa akhirnya mengandung dan melahirkan Mila Nur Adam.
Meningkat dewasa, Adam menjadi orang harapan Dato’ Mustaffa dalam menerajui Firma Perkasa. Adam menjadikan Firma Perkasa sebuah syarikat yang disegani di kalangan ahli-ahi korporat. Malangnya Mila pula merasakan kehadiran Adam membayangi hidupnya.

Jarak umur memisahkan Mila dan Adam. Adam bagakan seorang abang yang sentiasa melindungi dan ingin memastikan adik perempuannya menjadi seorang gadis yang sempurna. Pergerakan dan pergaulan Mila sentiasa dikawal. Sebagai seorang gadis remaja, Mila merasa diri terkongkong apabila setiap kesilapannya sentiasa dihitung oleh Adam. Mila merasa tertindas. Dia merasakan Adam seolah-olah ingin merampas kedudukannya di sisi Dato’ Mustaffa dan semua itu akhirnya melahirkan bibit-bibit kebencian di hatinya terhadap Adam.
Tidak berdaya dan ingin bebas dari cengkaman Adam, Mila menyambung pelajarannya ke luar negara dan hanya kembali selepas lima tahun kemudian. Dia berusaha menyaingi Adam dan menjadi orang baru yang tidak mungkin lagi diperkotak-katikkan oleh Adam. Namun Adam tetap seperti dulu – berkarisma, kental dan sukar digugat. Kegagalan Mila untuk mengatasi Adam dan merampas kembali teraju Firma Perkasa membuatkan perasaan dendam dan rasa bencinya terhadap lelaki itu kian membara.

Tanpa pengetahuan Mila, ayahnya telah merancang untuk menyatukan dia dan Adam di dalam sebuah perkahwinan. Mila membantah, tetapi demi kesihatan ayahnya dan juga kerana ingin mempertahankan haknya daripada jatuh ke tangan Adam, Mila akhirnya rela memperjudikan nasibnya dengan berkahwin dengan Adam yang dianggap bagaikan duri di dalam daging.

Bagi Adam, perkahwinan di antara dia dan Mila umpama mimpi menjadi nyata. Namun rumah tangga mereka bagaikan bahtera yang tidak henti-henti dilanda badai. Mila sentiasa dengan kerenah yang mencengkam perasaan. Tuduhan demi tuduhan dilemparkan. Rasa sangsi dan ketidakpercayaan beraja di hati. Tiada kasih yang disemai di istana mereka. Segalanya gersang. Adam hanyalah suami pada nama. Mengharap kasih bagaikan menunggu buah yang tidak mungkin gugur. Tetapi demi kasih yang terpendam sekian lama, Adam bertahan. Namun kesabaran manusia ada batasnya. Benteng kesabaran Adam akhirnya roboh ditunda Mila. Demi kebahagiaan Mila, Adam mengundur diri dan meninggalkan segala-galanya.

Malangnya setelah kehilangan Adam, barulah Mila menyedari kesilapannya selama ini. Barulah dia sedar bahawa lelaki yang dibencinya selama ini adalah satu-satunya lelaki yang benar-benar mencintainya. Akibat khianat, fitnah dan hasad dengki orang ketiga, dia jadi buta hati. Dia menyesal kerana sikap buruknya selama ini terhadap Adam. Malangnya terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya.

Perasaan cinta yang tiba-tiba saja meluap-luap terhadap Adam kini membakar diri. Tanpa Adam dunianya hambar. Namun sudah terlambat untuknya berpatah balik. Nasi sudah menjadi bubur. Adam yang dituduhnya bersikap tamak, ingin menjulang nama menjadi raja telah pergi sehelai sepinggang….


okey laah...2jea yang saya nak konsi dengan korang semua..apa2 pon kalau ada novel best2 yang baru tolong info kat saya yea.. nite =D

Senyum =)


Senyum itu sedekah, senyum itu awet muda, senyum itu kemesraan, senyum itu pengikat sahabat, senyum itu penambah kasih, senyum itu pelaris jualan, senyum itu pengiktirafan, senyum juga pemanis wajah, senyum menambahkan kecantikan dan yang pastinya senyuman itu membawa kebaikan.

Senyum juga perlu dimasukkan roh ikhlas, senyum ikhlas adalah senyum kerana Allah, senyum kerana menyahut perintah Allah dan Rasul. Orang Islam disuruh senyum dan dilarang sombong
dan sombong diri.
Senyum mesra datang dari hati yang baik, tulus dan ikhlas, senyum rekaan ialah senyuman pura-pura dan kejahatan.
Orang yang mindanya terbuka dan bersangka baik akan melahirkan senyuman yang ikhlas, orang yang bahagia senang mengukirkan senyuman, senyumannya kelihatan manis dan indah.

Orang yang sedang menghadapi tekanan jiw
a sukar melahirkan senyuman, senyumannya kelihatan kurang indah dan tawar serta kurang menarik.

Senyumlah selalu bila bertemu kawan, senyum tidak menggunakan banyak tenaga tetapi ianya mempunyai banyak kebaikan, disenangi anak isteri, rakan taulan, jiran tetangga dan sudah tentulah yang paling istimewa dikasihi Allah.

Senyuman melahirkan kegembiraan dan kebahagiaan serta mendekati Allah, bersamanya rahmat dan nikmat yang tidak dapat dijual-beli.

Cuti Sekolah

Cuti sekolah ni jadual aku full with reading..ceeh~!!hahaha...sebab 2cuti skolah ni m'bosankan..asyik mengadap komputer 24jam jea(bce novel on9)..xdelaah..tipu laah klau aku kta mengadap kmptr 24jam 2..hehe ad jugk laah prgi jalan2 makan angin with family and friend 2...2pon pergi tok bali jea msa ari sb2 leps..xbest pon..aku ni punya laah siap bawa baju segala tapi..hampeeh!!balik hari 2 jugk..ingatkan boleh mandi-manda..almaklumlaah kitorang bertolak leps asar..smpai jea sna maghrib..penat loorh..cmne xpenat pg 2 aq lepak dgn kawan2 dh kat billion..leps 2 pergi tok bali pulak..malam 2 sebelum balik kitorang tengok orang dikir barat..semua anak2 nelayan rasenya..selamat ada dikir barat kalau x,aku duk bt peta dalam kereta daah..hahaha

ok2...back to the topic...sbnarnya aku malas nk layan fb and ym ni so sbb 2 aku lebh suka 'membaca' novel..hahaha..best apa novel ni..lebih2 lagi novel "kerana cinta itu" 2pon kena tnggu akak 2 update en3 yg bru laah..aku ni boleh dikatakan kaki novel jugk..hehe..aku baru jea mula berjinak2 membaca novel ni..since form 1 means last year laah..aku pon xtau cmne aku boleh suka novel ni..aku bru jea ad 6 koleksi novel..1xbest..menyesal beli..hukhuk..okeylah..laen kali pulak aku berceloteh yea..tata

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.