miss you ='(

miss you,kawan...lamanya xjumpa dengan kawan2 sekolah rendah..walaupun saya jumpa juga fatihah dan husna dan berhubung juga dengan raidah dan alia...tapi tu semua xsama macam dulu..dah tak sweet sour..dah tak friendly...semuanya bertukar menjadi kekok..mendiamkan diri..sedih sangat  apabila megenangkan hubungan kitorang sekarang ini ='( ....wan fatihah,raidah alimah,nur husna,alia dasila,siti aisyah,aina syazwani,nur syazfiqah dan saya;nik ainaa....hubungan kami yang ibarat saudara mula runtuh..gurau sende,sakat menyakat,bergelak ketawa mula berundur perlahan-lahan..sobsobsob..masih segar lagi kenangan kitorang diminda saya ini..rasanya baru semalam kitorang bergurau senda,'berperang' dgn ex-musuh kitorang;somaly,anis,alwani n solehah,berkongsi bekal makanan yang dibawa,'berhujah' dgn ipang,kema n geng nya,mengecohkan kelas,bekerjasama semasa study group,bertanding n pd setiap saat dan sakat menyakat yang kadang2 membuatkan  geram,malu dan gembira namun...... semuanya hampir 2 tahun berlalu...sungguh!!jauh di dasar hati saya ini...saya merindui kawan2 kelas 6G,my geng n ex-musuh.....miss...miss..miss........... .







tak mungkin saya melupakan mereka semua...fatihah dan saya yang happy go lucky dan garang..aina dan alia yang sikapnya manja,raidah dan syaza yang menambahkan seri geng kitorang,husna dan aisyah yang menceriakan kitorang,..timbul perasaan kesal dihati saya ini kerana tidak sempat minta maaf kpd ipang n gengnya,ex-musuh dan kawan2 sekelas saya....semasa last day kitorang bersekolah di SKPPG...sungguh pilu ini punya hati..rasanya berat untuk meninggalkan zaman kanak2 ribena...tapi saya sedar..kitorang perlu melangkah ke zaman remaja dan meninggalkan zaman kanak2 ribena yang menyeronokkan..kini kitorang di alam remaja yang penuh cabaran...walaupun fatihah,raidah,aina,syaza,alia,husna dan aisyah berada jauh dari saya..tapi mereka tetap berada dekat dihati  =)  menemani pada waktu siang dan malam...saya selalu berharap my geng,ex-musuh,ipang n the geng bertemu semula pada suatu hari kelak..xnak dah 'berperang2'..yang saya nak hanya laah bergelak ketawa,bergurau senda dan sakat menyakat..hope korang dapat maafkan saya..dan tanpa disedari...saya hampir menitiskan air mata apabila menulisa story ni......


sahabatku
meletakkan aku dengan nyaman di sisinya
ia tak menuntutku membicarakan setumpuk hal bersamanya
atau melakukan sejuta jadwal dengannya
ia tak memintaku melakukan hal yang diinginkannya
ia juga tak menghakimiku untuk salahku
duduk diam di sisinya pun cukuplah
karena hati berbicara
tak perlu mulut berbuih untuk semarakkan waktu
karena waktu tetap istimewa jika aku dengannya
aku tak perlu menutupi hatiku
menebarkan senyum untuk lukaku
aku tak perlu dengar sejuta penghiburan dan nasehat
dekatnya dalam diam cukup mengobati hatiku
aku tidak butuh gaun yang berkilauan
atau bertumpuk-tumpuk emas
hanya untuk mempertahankan sahabatku
ia akan tetap duduk menemaniku dalam diamku
menikmati senja denganku
walau bukan sofa yang empuk mengalasi duduknya
karena ia sahabatku
kadang aku bertanya dalam hatiku
sudahkah aku menjadi sahabatnya?
sudahkah aku mengenal hatinya
hingga dalam diam pun aku tahu ia bicara
bahwa kami adalah sahabat
ia sahabatku

ps : sorry laah kalau saya buat sad story ni..saje nak mengimbas kenangan sweet sour msa zaman kanak2 ribena...hmmm bai bai  =')

2 ulasan:

  1. hehe . miss u tooo inaa .
    terharu nyooo baco pasal ni . teringat maso kecik2 dulu ehhh . humm .:D

    BalasPadam
  2. hehe...kenangan lama geng2 kitow memng penuh dengn sweet sour

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.