Drama Hapi Mari (Happy Marriage)

Ainaa ni memang dari kecik suka tengok cerita Jepun dan komik Jepun. Tu sampai sekarang cerita Shin Chan pun layan lagi. Hehe Ainaa lebih suka tengok drama Jepun berbanding drama Korea dan Melayu. Cerita melayu lagi la, dah lama tak tengok dan drama korea Ainaa akan banyak skip.

Cerita Jepun kali ini yang Ainaa tengok ialah Hapi Mari atau Happy Marriage yang di adaptasikan dari manga jepun Hapi Mari karya Enjouji Maki. Drama ini hanya ada 12 episod dan dalam satu hari  je Ainaa marathon depan lappy. Cerita ni memang best walaupun tak semua jalan cerita diambil dari manga tapi masih sama. Pelakon hero Dean Fujioka sebagai Hokuto Mamiya dan heroin Nana Seino sebagai Chiwa Takanashi. Tak silap Ainaa, drama Hapi Mari ni salah satu Top Manga dan manga pilihan ramai. Kalau dah top, ceritanya mesti la SUPERB! Ainaa bagi 4.5/5 stars.


SINOPSIS HAPI MARI
(source: http://mangafox.me/manga/hapi_mari/)

In order to help her father, Chiwa Takanashi agrees to an arranged marriage with the company president Hokuto Mamiya – a man she doesn’t know – at the request of Hokuto’s grandfather. Chiwa believes the arrangement isn’t binding, but her new partner seems to think otherwise. Can two strangers living together find their way to a happy marriage?!


4 ulasan:

  1. mcm best je..hari tu nk tgk tp blom download lg

    BalasPadam
  2. kalau anime macam one piece..ya sy suka hehehhe tapi kalau drama watak hidup ni jarang layan hehhe

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.