AFB FEEDS

Ohhh Tidaaak!!



       Tolak tambah bahagi darab 2minggu lagi kot nak exam PSKI...kea tak smpai 2minggu lagi?haish!risau betl laah dgn exam ni.boleh kena heart attack macm ni.dah lah saya tak minat bab2 m'hafal ni..dah laa skarang ni Math saya down gila,pergh!kalau saya gagal dlm Math ni maunya abah membebel 12tahun berturut-turut.taun ni saya tak buat pon latihan Math (yg sndri punya lah,hrpkn cikgu jea)..memng boleh koma kalau abah tahu ni.haishey!kalau taun leps n msa darjh 6 tu rajin laa jugk buat latihn sndri.siap tak cukup beli 1buku latihan tmbh 1lagi.skarang?tak payah nak ckp,setiap kali pi kedai buku takdenya saya nak bertepek kat buku-buku latihan..bertepek kat novel-novel ada laah.mcm dh nk bertapa dh!ish3!1kes lagi kes saya geram dgn kawan sya ni ha!(nma dirahsiakan).punya b'lagak gila!mentg2 dia sekali baca terus ingt dan masa 2saya baru duk m'rangkap-rangkap nk m'hafal.boleh dia cakap :~

"lamanya awak m'hafal.sikit jea tu"
or
"takkan tak siap m'hafal lagi?"

Pergh!persoalaan!memng nak kena manampar aku agaknya!dah lama dah saya sabar ni.kalau dia lelaki memng saya terajang dah.lepas tu..boleh pulak dia time saya tak mai skolah dia mengata saya.ish3..depan ckp lain belkng ckp lain,yg lebih tak sngka kan..nampak baik..tapi tikam blakang kwn sndri!!sian kawan saya yg 2.tak psl2 rahsia dia t'bongkar.t'bongkar kat ustz pulk 2..kalau saya tu kan..haih!tak tahu lah nak cakap apa.dah keluar kata-kata kesat kot.okey!stop ah ckp psl kawan sya 2.kita b'balik pada exam semula.

    Saya kan sekolah agama so memng lah bnyk yg perlu dihafalkn.tapi...oh please!seriously nak ckp...memang TAK MINAT!!saya rasa kan..kalau saya tak sekolah arab takdenya Math saya down.stress dgn m'hafal2..tapi..ish! astaghfirullahulazim!mulut!tak baik lah ina!maaf yea...eer eeermm......BI saya sekarang ni okey laa berbanding dulu.gara2 baca novel punya pasal dpt laah jugk menambh ilmu pengetahuan sebb dlm novel s'setenghnya ada bhsa inggeris kan.1lagi sebab cikgu slalu surh bt vocab.huhu thanks cikgu Arman!thanks to cikgu Arman juga sebb cikgu saya dpt markah tinggi dlm Math masa form 1.dan thanks to cikgu Hamid sebab cikgu Hamid yg suka bt lawak sempoi dia dn beri semngt kat saya..saya dpt juga markah okey lam math masa darjh 6.huhuhu miss you lah cikgu Hamid!hahaha

     Persediaan PSKI?entah!tak siap lagi kot?saya?dah sedia untuk periksa kot?eeh eh!mna boleh main tak yakin!hmm betul 2ina..yakin!chaiyok!yea!betul tu!aku boleh!chaiyok ina!!huhuhu over lah pulk.oh yea!thanks yea k.mas sebab bg sokongan untuk ina.dan thanks juga my bro,eih.bagi ina nasihat.biar la taun ni saya main puas2..taun depan nak berazam terus nak rajin ulang kaji.yea!saya yakin!saya boleh!

     okey lah tujea post buat kali ini..doakan saya boleh lakukan dgn baik dlm exam yea..maaf kalau ada terkasar bahasa dan maaf kalau ada yang kecil hati dengan saya.maybe leps exam baru Dream High ada pelbagai hot story dari saya yang sememangnya banyak cerita.kucing merajuk pon dibuat hot story.hahaha k.lah..sekali lagi..maaf yea.disini saya nak kongsi lagu dengan korang.bai bai.salam! =)


You Might Also Like

2 Surat Cinta

  1. Assalamu'alaikum..

    tiba-tiba terasa nak baca blog ina di pagi2 ni.. xsangka plak, ada sebut nama eih.. huhuhu..

    pape pun, belajarlah bersungguh, kadang kala minat tu kita xtau, kadangkala minat dtg dgn sendirinya tnpa kita sedari.. cuba ikhlaskan diri dlm bljr dan menghafal madah2 di skolah.. insyaAllah, bnyk manfaatnya dan gunanya nanti.. cuba ikhlaskan walaupun x minat.. hehehe.. bersabarlah dalam belajar, menghafal dan menulis.. sbb semuanya memerlukan kesabaran.. good luck for your exam..i wish you success the exam, all the best...

    ohya..jemputlah ke blog eih, eih ada wt 1 cerpen, try baca cerpen eih wt tu, 1st time ti wt... blajar2.. :D

    ReplyDelete
  2. w'salam.thanks eih!huhu.eh?eih wak cerpen?hehe cam tak caye jea :p

    ReplyDelete