AFB FEEDS

k-pop & novel



lamanya tak tengok cerita korea.yea!betul tu!dah lama tak layan korea korea ni.sekarang ni asyik angau dengan novel jea.camne nak ingat korea.saya suka korea start dari darjah 6 dan sekarang form 2 dah.mula mula saya tak heran aar kalau orang bercakap pasal kpop2 ni.tak kisah!tapi tu dulu.sejak kawan saya suruh saya tengok cerita 'full house'.disitu lah baru saya kenal dunia kpop,mula mula minat kat rain yang berlakon dalam cerita 'full house' 2.lepas jea tengok tengok kumpulan singer kpop...terus jatuh hati kat siwon dalam suju(super junior).saya pelik lah,dalam kumpulan suju kan ada 12 ahli dia.macam mana sesetengah orang tu boleh ingat nama nama 12 ahli suju tu pastu boleh cam suara pulak tu.saya?huh!ingat ingat lalat jea.siwon saya kenal.ofcource saya kenal!huhu tapi time diorang nyanyi saya tak kenal susah nak cam suara.yang lain..kibum..lepas tu eer apa nama,heechul?leeteeuk?shindong?grre salah eja nama tu..tah pape tah nama diorang tu,tak ingat.



 super junior (suju)
  shinee

 beast (b2st)


girl's generation (snsd)


  nak tau tak kenapa ramai orang minat kpop ni tak kira perempuan atau lelaki?bagi saya sebabnya...orang korea kan cute cute and handsome handsome belaka.cuba tengok penyanyi korea dan pelakon dia..cute and handsome!dan ada juga sebab suara penyanyi korea ni merdu and best! diorang menyanyi sambil menari,rasanya tak ramai penyanyi malaysia yang macam tu.menari pun sekadar gelek gelek jea tapi ada juga kan yang menyanyi sambil menari macam stacy.tapi tak sama dengan korea punya cara menari.menarik!menarik perhatian orang ramai.lagi satu kalau tengok diorang menari mesti nak join sekali.hehe dan lagi satu sebab percakapan diorang.bahasa.cara sebutan.nampak best jea cakap korea ni.lembut!saya suka dengar orang bercakap korea,sound good!

saranghae (i love you)

kamsahamnida ( thank you )

(hello)




enjoy ! ^_^
________




  Hah!sekarang kita cakap pasal novel pulak erk?sekarang ni saya angau dengan ni lah.NOVEL!sebut jea novel terus excited nak tahu.huhuhu novel pertama yang saya baca ialah novel salju sakinah,pinjam my bro punya.baca novel SS ni kan terus jatuh hati kat novel.saya start minat novel masa form 1..pernah juga sekali try baca novel masa darjah 6 tapi sekerat jalan jea.sebab masa tu saya fikir


'boleh ke aku khatam buku setebal ni?'

and

'gila apa nak baca buku setebal ni!baik aku baca komik jea'

masa darjah 6 saya minat komik,sekarang pun minat jugak laa.masa kawan saya perkenalkan komik kan saya cakap

'buku macam ni nak dibuat baca,baik aku study untuk UPSR'

huhuh jahat kan saya..tengok punya tengok saya pulak yang suka komik.tak silap saya,saya ada 9 buah komik.time tu saya rajin sikit,suka ulang kaji( :p perasan ).tapi betul.masa tu saya suka buat latihan.nak UPSR kan,samangat sikit.masa darjah 5 tu punya lah bodoh,sampai malu dibuatnya.sebabnya?markah selalu rendah.naik jea darjah 6 terus azam nak dapat markah tinggi.kadang kadang dapat markah yang saya tidak dijangka.masa tu satu jea yang saya fikir

'wow!pandai jugak aku ni yea,kalau aku usaha lebih sikit ni insyaallah keputusan UPSR cemerlang'

perasan tahap cipan!hahaha apa deer,orang lain lagi pandai laah. :p okey2! stop ! novel pulak!saya suka novel yang romantik ramantik , yang frust , yang kadang kadang rasa nak lempang watak dalam novel tu , tapi !! mesti happy ending punya ! novel camtu lah saya minat.sekarang ni saya nak sangat sangat novel 'biarkan ia berlalu' tapi tak diterbitkan lagi,bulan 10 ni baru ada.best cerita tu,macam cerita 'pin ru tu' laah yang disiarkan setiap hari isnin-jumaat pukul 6-7 ptg.yang sama? balas dendam !! ha ha ha (ketawa jahat)

biarkan ia berlalu-sha ibrahim-terbitan kaki novel (KN)

kasih yang suci - meen zulaikha -terbitan alaf 21

cucur bawang & kopi 'o - hasrudi jawawi - terbitan buku prima

tuan rumah pembantu rumah - orkid edyliyne -terbitan fakjar pakeer (FP)

novel novel yang best lah tu.kalau novel 'biarkan ia berlalu' macam saya cakap tadi pasal balas dendam.kasih yang suci?alaa korang mesti tahu punya cerita dia macam mana,sama jea dengan cerita nora elena tapi novel ni lagi best!cucur bawang & kopi ' o' pulak cerita ni kelakar,saya baca di blog penulis bagai nak pecah perut (fuuh!ayat!metafora deeer.hehe :p).haa! tuan rumah pembantu rumah! yang ni sesiapa nak belajar bahasa korea boleh laa baca novel ni..memang banyak bahasa asing.huhuh best pon best!

koleksiku  ( novel novel saya )  : ~


m.a.i.d - suri ryana - terbitan kaki novel (KN)

mukjizat cinta

abang khai tomboi - nuraqilah syuhaida - terbitan fajar pakeer (FP)

ad + iz - eury athena - terbitan kaki novel (KN)

akulah cinderella - nozi danisya -terbitan kaki novel (KN)

sepupuku suamiku - lynn allyna - terbitan kaki novel (KN)

tak mungkin kuhindar - ana sofiya - terbitan fajar pakeer

pergilah air mata - hanni ramsul -terbitan kaki novel (KN)


    ooit!novel saya kebanyakannya rosak..ape daah..camne lah kawan kawan saya baca,baca dengan ganas sangat kot dan meletak rata rata tempat.tapi tak pelah..tak kan nak marah pulak,biarlah..tak nak bagi pinjam daah..sorry erk friend..takut rosak,korang cakap lah nak cakap yang saya kedekut kea cerewet kea apa kea.novel aku!suka hati aku laah!haha ( jahatnya :p) so lain kali kalau saya tak bagi pinjam jangan ambil hati yea.kalau korang tak bagi saya pinjam novel korang tak apa saya faham.korang takut rosak,huhuh tapi saya baca takde ganasnya..ayu jea saya baca novel kecuali novel my bro..ahahak lasak beep!yealah kalau novel sendiri 'novel sayang , duit melayang ' huhuhu..novel kawan pulak..hey! dah kita pinjam orang punya barang!kena baca ayu ayu lah sikit.tak pernah lagi saya rosak kan novel kawan-kwan saya.kalau kawan saya yang rosak kan novel saya tu adalah..hhuhu sedihnya.diorang baca lasak beep!(huhu kidim jea) kalau novel abg saya?uuh!lantak aah..tak payah control ayu ayu nak baca novel dia..hentam ajaa!haha (jangan marah eih :p) nak kata tak kisah tak jugak..nak kata kisah pon tak jugak..tapi tak leeh la bagi muka kat diorang..saya jaga bagai nak rak..alih alih bagi pinjam kat korang rosak sayang saya (novel saya lah )..biarlaa ikut diorang..huhu *maaf kalau ada sesiapa yang terasa,xde niat pun nak bagi terasa...sorry again.*

   k.lah tu jea post buat kali ni..saya gabungkan pasal k-pop dengan novel dan ada juga selit kan pasal masa zaman kanak kanak ribena.huhu bai bai.salam! =)  :)  :D  ^_^  >_<  :3

You Might Also Like

0 Surat Cinta