Jom Jelajah Dunia


Paris ( Kota Cinta )


Eiffel Tower





Arc De Triomphe





Champ Elysee





Notre Dame





 Louvre Pyramid




Bibliotheque Francois Mitterrand





Hotel de Ville (City Hall)





Venice , italy


Basilica of SS. Giovanni e Paolo

 

Burano Island

 

Bridge of Venice



St. Mark's Campanile (Bell Tower)




the arsenale




The Rialto Bridge

St. Mark's Basilica

 

capri , italy
La Piazzetta



Faragliona




gardens of augustus





Honeymoon Place



* Pulau Tioman



* Pulau Perhentian


* Pulau Redang



* Pulau Lang Tengah



* Pulau Langkawi



* Pulau Mabul





* Pulau Mataking





* Pulau Pangkor





* Pulau Jerejak (Pulau yang paling saya suka)


   Huawah ! Nak pergi lagi ! Dalam banyak-banyak pulau kan , Pulau Jerejak lah yang paling saya suka . Memang lah pernah pergi tapi teringin sangat-sangat nak pergi lagi . Best tau Pulau Jerejak ni ! Rindu nak naik kereta kancil tak ada pintu lagi . hahaha kelakar lah . Rindu nak mandi kolam . Rindu akan bau aroma spa yang bersebelahan dengan kolam . Saya satu family bernasib baik dapat bilik berdekatan kolam . Bersebelahan je ! Walapun Pulau Jerejak ni bukan macam Pulau Langkawi yang boleh tengok tempat-tempat bersejarah , still BEST ! Masa pergi Pulau Langkawi dulu tu , excited lah jugak tapi kalau Pulau Jerejak ni terlebih excited lah pulak ! hehe Meh tengok-tengok pic Pulau Jerejak :






Family Day Place


* Pulau Desaru




* Port Dickson








* Pulau Kapas







Waterfalls Of Kelantan


* Jeram Linang





* Jeram Pasu






* Lata Berangin










* Lata Rek









* Gunung Stong













~ Cintailah Alam Semula Jadi ^_^

Hujan

  Hujan ! Yea , hujan sejak kelmarin lagi hingga pagi yang sejuk ini . Tak ke sekolah ke ? tak ! ;) macam kelmarin , bukan belajar pun so baik duk dumah jea . Kata ada new post lepas exam ? Exam pun tak start lagi , hari tu tersalah info . 3/10 exam untuk kelas bahasa arab jea , saya lah tu . 23/10 baru lah exam PSKI , ahad ni lah . saya akan menduduki peperiksaan selama 2 minggu , lama ke ? lama lah tu , dah ada 21 subjek ! wow ! hahaha .

   Nak demam lah ni , dari tadi lagi batuk dan selsema . sakit tekak ! suara pun dah ala-ala amy search ! -_-' biasa la hujan-hujan ni kan . bukan saya sorang tau yang tak pergi sekolah , ramai lagi kawan - kawan saya yang tak pergi . Hujan-hujan ni best duk dumah , tidur ke baca novel kea tengok cerita korea ke dak pun belajar . Hmm sepatutnya lepas exam baru boleh lepak kan ? hehehe . Nanti lepas exam nak lepak dengan kawan-kawan saya . Ngee ~

    Tu jea yea . Saja nak kongsi dengan korang cuaca kat tempat saya ni . Hehe Bai bai ! :D

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.