AFB FEEDS

#Nuffnang: CPUV Samsung Galaxy A Launch


Assalamualaikum! Baiknya Nuffnang.....*sila baca dengan nada terharu*




Kali ini Kempen istimewa dari Nuffnang ialah Samsung Galaxy A. Selain daripada jenama Apple, jenama Samsung nilah jadi pilihan ramai. Kalau tak percaya, cuba tanya dalam 10 orang, mesti 9/10 yang jawab pakai jenama Samsung kan.

 Almaklumlah, zaman sekarang semuanya nak teknologi canggih. Lebih-lebih lagi kebanyakan design produk Samsung sangat awesome. Tak kira tua atau muda pasti nakkan jenama ni. Dah kalau nak beli handset jenama Apple tak mampu, Samsung pun kira hebat lah tu,





Samsung Galaxy A7, kan? Pergh! Lawo~ Apa keistimewaan Samsung Galaxy A ni? 



Premium metal design and stylish colours

The first Samsung smartphone with a full metal body, the Samsung GALAXY A7 boasts an innovative, luxurious design and a stunning 5.5" FHD sAMOLED display. You can feel the premium quality of the sleek full metal body in your hand. And with 3 unique colours, you can choose the Samsung GALAXY A7 that best fits your personality and style.


Smarter selfie shooting

Forearms weren't meant to be a distraction in your photos. With the Samsung GALAXY A7 you don’t need to touch the button when taking selfies. Snap a selfie with your voice or palm and make your friends think your own personal photographer is following you around. With the latest image detection and voice recognition software, the Samsung GALAXY A7 is taking the selfie to the next level.


Group selfies with more friends

You have tons of friends. Finally your phone can fit them all into one shot! The new Wide Selfie function allows you to create a panorama-like selfie by merging three photos taken from the left/middle/right into one perfect group selfie. Now you can capture all your friends in one photo with up to 110° of range in portrait mode and 120° of range in landscape mode. And the auto-editing functions make sure you look your best in every shot.


Adaptive display and sound

The Alive Super Amoled Display and the Adapt Display deliver true-to-life colours on your Samsung GALAXY A7 which intelligently adapt to your surroundings. With its automatic Adjustable Audio, your Samsung GALAXY A7 will automatically increase or decrease the volume in response to the background noise around you.




Memang banyak keistimewaanya! Yang mana suka selfie atau wefie tu eloklah beli Samsung Galaxy A7 ni. Nak tahu lebih-lebih tengok dalam scroll box tu ya.


dan......


Hamboi, lepas ni pakat menggila lah yang mana pantang nampak keluar gadget baru terus meroyan nak beli. HAHA saya pulak jenis kesah tak ambik kesah hal gadget kecuali datang bulan haku nak hempas hanset yang dipakai, memang haku godek jugak segala jenis mak nenek handphone yang ada. kuakua.


Tertarik juga saya dengan Samsung Galaxy A ni tapi....... nak kena tembak dengan ayah haku??!! Bulan 1 yang lepas aku baru tukar hanset kut!! BUAHAHA =P

You Might Also Like

9 Surat Cinta

  1. pehhhh samsung baru ekk? cantekkkk..tunggu kaya bru dpt beli kot. heee

    ReplyDelete
  2. Design samsung baru ni memang gojesss. :)

    ReplyDelete
  3. dear, ni idaman mama ni, tengah goda cik suami suh belikan.. muahahahahaha...

    ReplyDelete
  4. extra dia dapat selfie wide angle eh?

    ReplyDelete
  5. kite gne lenovo..
    dulu samsung..
    haha..

    kalo byk duit dh sambar satu..
    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ainaa pun guna lenovo je. tu pon org bgi. haha pkai BB dulu pon org bagi. senang kata semua handset yg Ainaa pkai, semuanya yg org xnak dah. kuakua. >_<

      Delete