AFB FEEDS

Drama Projek Memikat Suami (Adaptasi Novel)


ASSALAMUALAIKUM!




Lagi drama adaptasi novel untuk rakyat Malaysia. Kali ini drama adaptasi dari novel keluaran Penulisan2u iaitu Projek Memikat Suami karya Hanina Abdullah. Novel ini,
 bagus untuk orang yang kahwin  sebenarnya tapi saya dah pun 'TERbaca'. hehe
But don't worry, tiada lagi aksi 18sx  yang ada.  Cuma nak nasihat yang mana kochik-kochik
lagi tu, jangan nak test projek memikat suami ni kat pakwe-pakwe anda ya. Ingat tu.


Drama Projek Memikat Suami ini Akan Mula Ditayangkan di Astro Ria (104) 
pada 16 Disember 23 Disember ini, Setiap Hari Isnin Pada Jam 9 10 Malam.


SINOPSIS PROJEK MEMIKAT SUAMI :


PROJEK MEMIKAT SUAMI

HARGA : RM21 (SEMENANGJUNG) RM 24 (SABAH/SARAWAK)



NAWWAL HUSNA, baru sehari pulang ke tanah air selepas tamat pengajian, dia dikejutkan dengan berita peminangannya. Demi ummi dan babah, Husna bersetuju dengan permintaan itu meskipun dia tahu sangat sukar untuk bersama dengan lelaki yang memang tak sukakan dia.

“Jangan menyesal, little girl. Awak ingat taktik awak tu bagus sangat? Awak nak sangat kahwin dengan saya? Okey, saya akan bagi tahu mama yang saya setuju. Cik Nawwal Husna, awak akan jadi isteri saya. Awak ingat awak dah menang? I promise you, for every day of our married life, you will regret what you have done today.” – Zahrain Alimin

  Hidup berumah tangga dilayari berbekalkan nasihat dan petua dari kakak-kakaknya, yang lebih dikenali sebagai Master-ji dan Side-kick.

“Buat apa kalau Puan Sri berkenan, tapi tuan punya badan tidak!” – Nawwal Husna

“Una tak pernah terfikir ke, kalau Puan Sri boleh berkenan kat Una, kenapa Una tak buat anaknya pun berkenan kat Una?” - Najla

Berjayakah Nawwal Husna memikat suaminya si mamat ketul ais beku, Zahrain Alimin? Bolehkah ketul ais beku ini dicairkan?

“Sayang... Abang tak tahu bila abang jatuh cinta dengan sayang, sebab abang sibuk sangat hendak membenci sayang. Benci, benci, benci, tup-tup, in love. Bila jatuhnya pun abang tak tahu,” - Zahrain Alimin

Apabila mereka sudah menemui cinta itu, wujud pula penghalang dek rasa cemburu dan fitnah. Berjayakah mereka mempertahankan rasa cinta yang baru hendak bercambah? Ikuti cabaran dan usaha Nawwal Husna untuk membina rumah tangga bahagia!
 
 
 
GAMBAR SEKITAR DRAMA PMS:




Emma Maembong sebagai Nawwal Husna | Aiman Hakim Ridza sebagai Zahrain Alimin























BACA BAB AWAL NOVEL PMS :

(BAB3)



Okey, seperti biasa. Drama ini juga akan diupdate di TONTON ONLINE.
Jadi sekiranya anda terlepas untuk menontonnya atau tiada Astro dirumah,
boleh tengok secara online di TONTON ONLINE.
Akan saya update sepantas mungkin.



You Might Also Like

2 Surat Cinta

  1. emma maembong belakon ..yeah pasti akan tengok

    ReplyDelete
  2. Novel ini kami pinjam dari kawan.. sistem barter memang sentiasa terbaik dan jimat duit :P

    ReplyDelete