Tutorial : Cara Mendaftar Churp - Churp

Eh ?
Buat tuto pulak ?
Tak pernah - pernah buat tuto tiba - tiba nak buat jea ?
hehe abaikan .  : p


Ha , Korang ! Churp - churp ni boleh buat duit poket tau .
Senang jea , korang tak perlu buat keluar satu sen pun duit untuk daftar churp -churp ni .
Bagi yang belum daftar churp - churp ni , meh saya ajarkan .  : )
Saya tahu cara - cara ni pun masa mula - mula saya belajar tuto dari Cik Lyssa Faizureen .
Yang dah daftar tu , tak reti - reti nak tolong klik yang saya punya kea ? hehe
Okey , sebelum tu , korang tolong klik yea . Tolong klik yang kat bawah ni :






Dah klik ? Okey , jom kita belajar bersama - sama .
Yang belum daftar lagi tu , Klik Sini dulu yea . . .
Lepas tu ikut step yang kat bawah ni .


1 . Klik Sign In With Facebook

2 . Masukkan email dan passwoard facebook korang

3 . Klik Allow
4 . i )  Klik Authorize With Facebook

 ii ) Klik Authorize With Twitter ( Kalau ada , kalau tak tekan Skip )

iii ) Lepas tu korang Setup Your Churp - Churp Account . ( Isi kesemuanya dengan betu - betul yea . Penting ni . )

iv ) Yang dekat Personalize Your Churp - Churp URL , masukkan nama korang .

5 ) Klik Update ! 

6 ) Klik Settings pula .

7. Isi profile dengan betul . ( Nama penuh , Alamat , No Tel ) * Penting untuk Hantar Cheque *

8. Then , Save ! Lepas tu pergi dekat SURVEY pulak . ( Tick mana yang korang suka ) . SAVE .





( Untuk letak iklan dalam blog , baca ENTRY ni )

0 Surat Cinta:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.