AFB FEEDS

Tutorial : Cara Mendaftar Churp - Churp

Eh ?
Buat tuto pulak ?
Tak pernah - pernah buat tuto tiba - tiba nak buat jea ?
hehe abaikan .  : p


Ha , Korang ! Churp - churp ni boleh buat duit poket tau .
Senang jea , korang tak perlu buat keluar satu sen pun duit untuk daftar churp -churp ni .
Bagi yang belum daftar churp - churp ni , meh saya ajarkan .  : )
Saya tahu cara - cara ni pun masa mula - mula saya belajar tuto dari Cik Lyssa Faizureen .
Yang dah daftar tu , tak reti - reti nak tolong klik yang saya punya kea ? hehe
Okey , sebelum tu , korang tolong klik yea . Tolong klik yang kat bawah ni :






Dah klik ? Okey , jom kita belajar bersama - sama .
Yang belum daftar lagi tu , Klik Sini dulu yea . . .
Lepas tu ikut step yang kat bawah ni .


1 . Klik Sign In With Facebook

2 . Masukkan email dan passwoard facebook korang

3 . Klik Allow
4 . i )  Klik Authorize With Facebook

 ii ) Klik Authorize With Twitter ( Kalau ada , kalau tak tekan Skip )

iii ) Lepas tu korang Setup Your Churp - Churp Account . ( Isi kesemuanya dengan betu - betul yea . Penting ni . )

iv ) Yang dekat Personalize Your Churp - Churp URL , masukkan nama korang .

5 ) Klik Update ! 

6 ) Klik Settings pula .

7. Isi profile dengan betul . ( Nama penuh , Alamat , No Tel ) * Penting untuk Hantar Cheque *

8. Then , Save ! Lepas tu pergi dekat SURVEY pulak . ( Tick mana yang korang suka ) . SAVE .





( Untuk letak iklan dalam blog , baca ENTRY ni )

You Might Also Like

0 Surat Cinta