[SembangBlogger] - Kisah "Aku Nak Raba."





Pergh! Tajuk.... tak menahan betul. Hakhakhak Ini kenangan di sekolah dulu-dulu. Kenangan sengal gila-gila budak sekolah. 

Dalam kelas, kalau ada yang nak pinjam pemadam dan diorang mintak dengan suara kuat-kuat "Aku nak rubber." memang kena kawww-kawww lah sampai malu tahap nak menyorok bawah meja guru. Nasib saya tak pernah mintak pinjam dengan kaum lelaki. Dengan kawan-kawan perempuan pun dah kena baham, ini pulak dengan lelaki. 

Ada pernah salah seorang kawan yang jerit kat kawan sekelas, lelaki. "**, rubber aku!" ( ** <-- nama someone). Memang malu besar lah. Kalau ingat balik, nak gelak tergolek-golek je. Tak boleh bayangkan kalau haku yang kena. Nak sorok kat mana mukaku ini? Hadoii !






Kau orang pernah kena tak macam ni? Bila pemadam disebut rubber, 'raba' pulak yang ditafsir orang lain. HAHA

15 ulasan:

  1. Balasan
    1. aina org klate tp jrg sebut roba. hehe

      Padam
  2. memang pernah.. huhu.. lawak la aina :)

    BalasPadam
  3. tajuk tak tahann..hahahah :p :) :)

    BalasPadam
  4. peh haha memang malu dan lawak!

    BalasPadam
  5. Ish ish, kontroversi sungguhlah, ekekeke :D

    BalasPadam
  6. hahaha..main raba-raba laks.. ;P

    BalasPadam
  7. kat ganu pgl ROBA.. so xprnh kene la.. kekekeke

    BalasPadam
  8. Haha, teringat kisah rubber yang bermacam bentuk di sekolah. Yang tak tahan, bila nak exam ada orang yang tulis jawapan kecik-kecik di rubber. Mek ila pun pernah buat jugak, kikiki

    BalasPadam
  9. org utara cakap raber...ceh ceh lain skit bunyi.dia..mcm kayell ak..

    BalasPadam
  10. Pemadam ni waktu sekolah ni, buat game je. Hehehhe

    BalasPadam
  11. sakit hati giler bila selalu kena macam ni..hoho

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.