AFB FEEDS

Tips Untuk 'Move On' Selepas Putus Cinta

move on, putus cinta, cara nak move on, tips putus cinta, remaja, kisah percintaan, tips untuk move on selepas putus cinta
Ada yang pernah mengalami putus cinta? Ops, tertanya soalan sensitif pulak. Tapi kebanyakan mereka yang sedang alami dunia percintaan ini (remaja biasanya) tentu ada juga yang kecundang di tengah jalan tak kira lah sama ada masing-masing memang sudah tidak serasi atau ada yang bersikap curang atau salah seorang tu memang jenis suka bertukar-tukar pasangan. Sakitnya memang tak dapat nak dilihat tapi kesan selepas putus cinta dapat dilihat oleh orang sekeliling apabila kita bersikap muram, depress, kerap menangis, selalu termenung dan suka menyendiri. Dan ianya mengambil masa untuk kita kembali ceria seperti sedia kala tapi pasti ke yang kita betul-betul lupakan si dia? Memang pelbagai pe'el (sikap) yang ada selepas putus cinta ini. Ada yang boleh 'move on' dengan cepat, ada yang bertahun-tahun baru boleh lupakan dan ada juga yang langsung tak boleh lupakan!
move on, putus cinta, cara nak move on, tips putus cinta, remaja, kisah percintaan, tips untuk move on selepas putus cinta
Sedih tu memang sedih dah orang yang kita pernah sayang kan, tapi tak boleh la kalau kita terus-menerus bersedih sedangkan masih ramai lagi di luar sana yang sukakan kita dan boleh menjadi pasangan malah kita akan dapat yang lebih baik lagi. Jadi tak perlu lah nak buat kerja gila nak kelar tangan ke seperti kes baru-baru ini, nak pergi terjun bangunan ke, nak lompat dari jambatan atau nak balas dendam. TAK PERLU! Sebab kita boleh dapat yang lebih baik dari yang dulu. Buang sikap bodoh dalam percintaan, jangan ingat sebab kita dah sayang dah cinta ketat-ketat dia akan jadi milik kita. Bila-bila masa saja hubungan kita dengan si dia boleh terputus. Pasangan suami isteri pun boleh bercerai, apatah lagi pasangan yang tiada langsung ikatan termasuk ikatan tunang.

Jadi mari lah siapa-siapa yang sedang alami putus cinta itu untuk move on, bangkit semula dan buktikan yang kita juga boleh capai kebahagiaan kita sendiri, boleh meneruskan hidup walau si dia sudah meninggalkan kita. Ingat, kita masih ada keluarga yang sayang kita sangat-sangat dan kita masih ada orang yang bernama sahabat yang sentiasa ada dengan kita susah senang. Aish, terbebel pula. Mari kita baca tips selepas putus cinta di bawah ini yang diambil dari web Sirap Limau dan selepas baca boleh praktiskan mana tahu lagi cepat kita dapat move on.


TIPS UNTUK MOVE ON SELEPAS PUTUS CINTA

move on, putus cinta, cara nak move on, tips putus cinta, remaja, kisah percintaan, tips untuk move on selepas putus cinta

move on, putus cinta, cara nak move on, tips putus cinta, remaja, kisah percintaan, tips untuk move on selepas putus cinta

move on, putus cinta, cara nak move on, tips putus cinta, remaja, kisah percintaan, tips untuk move on selepas putus cinta

move on, putus cinta, cara nak move on, tips putus cinta, remaja, kisah percintaan, tips untuk move on selepas putus cinta

move on, putus cinta, cara nak move on, tips putus cinta, remaja, kisah percintaan, tips untuk move on selepas putus cinta

move on, putus cinta, cara nak move on, tips putus cinta, remaja, kisah percintaan, tips untuk move on selepas putus cinta

move on, putus cinta, cara nak move on, tips putus cinta, remaja, kisah percintaan, tips untuk move on selepas putus cinta

move on, putus cinta, cara nak move on, tips putus cinta, remaja, kisah percintaan, tips untuk move on selepas putus cinta

move on, putus cinta, cara nak move on, tips putus cinta, remaja, kisah percintaan, tips untuk move on selepas putus cinta


You Might Also Like

0 Surat Cinta