Tanah Rata Cameron Highland - Zermatt Hotel

Assalamualaikum bloggers! Dah lama sebenarnya Ainaa nak datang ke Cameron Highland ni untuk hiking di Mossy Forest. Tapi tak ada rezeki nak merasa panjat Gunung Berinchang tu. Sekarang ni pun walau Ainaa tengah bercuti kat Cameron, Mossy Forest dah ditutup sehingga bulan Mac tak silap sebab musim tengkujuh. Jadinya datang bercuti memang betul-betul berehat je tak ada sebarang aktiviti lasak. InsyaAllah tahun depan kena laksanakan niat nak hiking kat Cameron ni.

Ni Ainaa nak review hotel yang Ainaa menginap sebenarnya. Hotel yang terletak di Tanah Rata betul-betul bersebelahan pejabat pos. Zermatt Hotel, hotel kecik je tapi puas hati sebab bilik sangat selesa.

gambar sumber google





Gambar Ainaa ambil dari inchik google tapi memang betul sama dengan bilik yang kami menginap. Ainaa datang empat orang jadi ambil Family Deluxe yang ada dua bilik/dua ruang. Satu ruang ada katil size king bed dan ruang satu lagi ada dua katil single. Paling best dua-dua ruang ada tv dan paling penting bathroom besar dan sangat bersih! Memang selesa lah Zermatt Hotel ni dan harga pula sangat berpatutan. Dengan bilik Family Deluxe ni satu malam hanya RM180.

Kalau pasal makanan ke tak perlu risau, Tanah Rata ni kecik je, Hehe Turun je dari Zermatt Hotel terus kiri kanan ada deretan restoran dan kedai serbaneka. MarryBrown, Starbucks pun ada. Dan kalau nak ke pasar malam boleh jalan sikit dekat kawasan Maybank. 

Okey itu jelah Ainaa nak review Zermatt Hotel di Tanah Rata ni. Penat den seharian berjalan. Hehe

4 ulasan:

  1. fuyooooo bestnya...

    www.neezalife.com

    BalasPadam
  2. murah la 2 ruang 180 jaa. bilik pun lawa sangat dah ni

    BalasPadam
  3. eh !! murah nye dik !! memang cun dah kakak jumpa entri nih nak dekat musim cuti sekolah.. hee~ thanx tau !!!

    BalasPadam
  4. boleh dah ni.... tq awak

    jemput singgah ye

    http://www.mamaiqram.com

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.