Pengguna Xiaomi Redmi Note 3

Kalau ada yang ingat, dulu-dulu Ainaa ada duk survey hanset itulah, inilah... Masa tu Ainaa pakai Lenovo yang jenis bateri tahan lama. Lenovo series berapa tu tak ingat tapi yang lama punya la. Cukup setahun abang Ainaa hadiahkan hanset Lenovo tu terus rosak, tak boleh nak masuk cas. Ainaa tahan lagi guna hanset lama-lama yang lain tapi nama pun hanset lama kan... Jahanam semuanya.  Bukan kedekut nak beli baru tapi niatnya nak masuk degree baru beli yang baru.

Seminggu dua jugak laa Ainaa tak pakai handphone. Nak call parents pun pinjam roommate punya. Last-last, masa tu balik Kelantan cuti raya puasa.... Puas pujuk ayah Ainaa minta belikan handphone tapi ayah Ainaa buat dek je. Haha. Pujukan tak jalan jadi terpaksa keluarkan duit elaun yang Ainaa kumpul sepanjang asasi tu untuk beli hanset Xiaomi Redmi Note 3 sehari sebelum raya. Kenapa Ainaa beli Redmi Note 3 ni? Sebab harga murah tapi dia punya features tu sama dengan smartphone yang mahal-mahal.

Xiaomi Redmi Note 3 Ainaa beli yang Malaysia di Celcom centre dengan harga RM800 above. Telan air liur juga la nak keluarkan duit tu sebab bagi pelajar macam Ainaa jumlah tu besar jugak. Ada je harga murah lagi tapi yang overseas punya. Dengan 3GB/32GB, battery 4050mAh, fingerprint sensor, 16mp rear camera dan 5mp secondary camera. 


gambar sumber google



So, sekarang dah 4 bulan Ainaa pakai Xioami Redmi Note 3 dan setakat ni memang puas hati. Space yang besar boleh install macam-macam dan paling penting tak 'hang'. Camera pun cantik, puas hati kalau ambil gambar dengan Redmi Note 3.

Ini smartphone pertama yang Ainaa beli dengan duit Ainaa, sebelum-sebelum ni abang-abang je yang bagi dan biasanya handset tersebut hanya mampu bertahan selama setahun. Lepas tu terus k,o! Harap la Redmi Note 3 ni mampu bertahan lama, den tak mampu woi nak beli lagi. Kena tunggu lama sikit nak kumpul duit tu. Kalau asyik setahun pakai tukar botak kepala ni. Kena cari laki kaya macam tu baru boleh nak tiap-tiap bulan tukar pun tak apa. HAHA!

3 ulasan:

  1. Saya pakai handphone yang sama. Memang sangat memuaskan. Seolah2 pakai iphone versi cina. Cewah.. Huhu

    BalasPadam
  2. ooo redmi note 3 yer.. ari tu pun ada juga terpk nk beli nye .. tp beli hp lain masa tu.. guna hp sony..

    BalasPadam
  3. kwn ada suggest hp ni kt saya tp tula nk tau kenapa better beli yg Malaysia punya yer? yg oversea tu x bgs ker?

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.