Aku Yang Tertewas

Macam tajuk novel limited yang tengah hot sekarang tu kan... Tapi bukan nak cerita pasal novel L.E ideakreatif tu tapi Ainaa yang tertewas. Tertewas dengan kelemahan diri setelah sekian lama tak menyerang. Dekat dua tahun jugak dah tak kena tapi kali ni memang Ainaa tertewas!



Sejak bercuti sebulan yang lalu balik je rumah terus kena serangan ASTHMA atau LELAH. Mula-mula kena okey sikit-sikit je tak turuk sekadar boleh guna inhaler. Tapi tiga empat hari lepas memang kena teruk jugak walau tak seteruk dulu yang kena masuk emergency... Last-last terpaksa akur yang inhaler dah tak dapat tampung, pergi la klinik jawabnya. Kira dah lega sikit walau ada batuk-batuk lagi. 

Boleh dikatakan sejak kena sebulan lalu tiap-tiap hari terpaksa sedut sampai naik pening sebab overdose dan pagi tadi lepas pergi sedut kat klinik balik je terus parkinson! Alahai. Ketar satu badan. Nak pegang hanset pun menggigil. Mungkin sebab dah lama Allah bagi Ainaa nikmat sihat dan sekarang dia nak bagi merasai nikmat sakit. Boleh tebus dosa-dosa kecil kat bahu kiri ni jugak. Tak apalah. Kita sakit tak seteruk mana nak mengeluh... kat luar sana ramai lagi yang suffer lebih teruk dari kita kan.


2 ulasan:

  1. Teruk juga tu sampai inhaler pun tak dapat tampung. Bertabahlah. Semoga cepat sembuh dan dipermudahkan segala urusan ainaa.

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.