AFB FEEDS

Aku Yang Tertewas

Macam tajuk novel limited yang tengah hot sekarang tu kan... Tapi bukan nak cerita pasal novel L.E ideakreatif tu tapi Ainaa yang tertewas. Tertewas dengan kelemahan diri setelah sekian lama tak menyerang. Dekat dua tahun jugak dah tak kena tapi kali ni memang Ainaa tertewas!




Sejak bercuti sebulan yang lalu balik je rumah terus kena serangan ASTHMA atau LELAH. Mula-mula kena okey sikit-sikit je tak turuk sekadar boleh guna inhaler. Tapi tiga empat hari lepas memang kena teruk jugak walau tak seteruk dulu yang kena masuk emergency... Last-last terpaksa akur yang inhaler dah tak dapat tampung, pergi la klinik jawabnya. Kira dah lega sikit walau ada batuk-batuk lagi. 

Boleh dikatakan sejak kena sebulan lalu tiap-tiap hari terpaksa sedut sampai naik pening sebab overdose dan pagi tadi lepas pergi sedut kat klinik balik je terus parkinson! Alahai. Ketar satu badan. Nak pegang hanset pun menggigil. Mungkin sebab dah lama Allah bagi Ainaa nikmat sihat dan sekarang dia nak bagi merasai nikmat sakit. Boleh tebus dosa-dosa kecil kat bahu kiri ni jugak. Tak apalah. Kita sakit tak seteruk mana nak mengeluh... kat luar sana ramai lagi yang suffer lebih teruk dari kita kan.


You Might Also Like

2 Surat Cinta

  1. Teruk juga tu sampai inhaler pun tak dapat tampung. Bertabahlah. Semoga cepat sembuh dan dipermudahkan segala urusan ainaa.

    ReplyDelete