AFB FEEDS

Hiking Bukit Gasing

Cerita panjat Bukit Gasing ni dah lama sebenarnya tapi tak ada lah lama sangat. Bulan lepas je pun. Nak jadi cerita 16/04/16 yang lepas, Ainaa dengan yang lain pergi hiking. Aktiviti asrama. Padahal ni bukan aktiviti mahallah/asrama yang Ainaa tinggal tapi saja suka-suka nak join memandangkan Ainaa pun suka join aktiviti panjat memanjat bukit gunung ni.

Dari tempat Ainaa nak ke Bukit Gasing tu kejap je, pegangkutan pun free. Naik bas hijau yang percuma tu dari Seksyen 16 dan berhenti kat taman perumahan Taman Jaya. Jalan kaki 10-15 minit macam tu, dah sampai. 







Tak sempat nak penat eeh eh dah sampai. Hammoii, berlagak. Tapi bukit Gasing memang tak tinggi pun. Setengah jam dah sampai. Ke tak sampai setengah jam pun... Entahlah. Tak sempat nak ukur masa. Tapi kat atas puncak tu panas dia Ya Allah... panas terik nak terbakar rasanya. Kesannya, balik je tengok-tengok muka dah gelap. Tu baru kejap duk berposing-posing atas tu dah jadi hitam macam tu.

Tapi nak bandingkan bukit Gasing dengan bukit Broga, Ainaa lebih suka bukit Gasing. Bukit Broga panas, berdebu. Sepanjang hiking track dia tu pun panas. Bukit Gasing sekurang-kurangnya track terlindung jugak dengan pokok-pokok. Hmm.... Nak kena cuba bukit lain pulak. Ada cadangan?

You Might Also Like

1 Surat Cinta

  1. wahh..bestnye..AB sekali je naik broga sebelum terbakar dulu..makan 1jam lebih utk naik sebab mengah, banyak berhenti..hehehe

    Apa Itu 'Flying Tent' ?

    ReplyDelete