Kalau Dah Jodoh - Elee Mardiana




Peminat novel sekalian, jom kita beli novel KALAU DAH JODOH disamping dapat membantu penulis Elee Mardiana. Yang tak minat baca novel pun boleh belikan sebagai hadiah untuk adik-beradik, kawan-kawan dan girlfriend boyfriend yang minat membaca novel. Menurut penulis Elee Mardiana, novel Kalau Dah Jodoh ditulis berdasarkan kisah benar. RUGI sangat kalau tak beli novel ini yang dapat banyak positive feedback.

SINOPSIS KALAU DAH JODOH :

Kalau Dah Jodoh
RM17.00 (SM) / RM20.00 (SS)
Harga dah termasuk kos pos.
Untuk beli, bank in dalam akaun Maybank Elee Mardiana binti Muhammad.
No. Akaun: 158396028622.

Jujen, gadis manis yang berdikari. Memiliki perniagaan francais Korset Ajaib yang diusahakan semenjak di universiti lagi bersama sahabat karibnya, Azita. Jujen bercinta dengan Azmunir. Malangnya, setelah dua tahu melayari cinta, baharulah dia tahu bahawa Azmunir sudah beristeri dan mempunyai empat orang anak.

Kecewa, Jujen pulang ke kampung halamannya untuk mengubat rasa duka. Di sana, emaknya yang dikenali sebagai Kepala Segala Mafia di Malaysia, memastikan Azmunir tidak lagi menghubungi Jujen. Dan emak Jujen bersekongkol dengan Azita dan Nuha, seorang lagi rakan Jujen, untuk menemukan Jujen dengan lelaki lain. Sekali lagi malang menimpa Jujen apabila lelaki pertama yang diperkenalkan kepadanya, kedekut nak mampus hingga... bacalah sendiri nanti. Yang kedua pula, gagal mengawal libido dan cuba mencabul Jujen di tepi pantai. Jujen diselamatkan oleh siapa lagi kalau bukan Azmunir yang mengekorinya kerana tidak mampu melupakannya, namun pada masa yang sama Azmunir tak berani merapati Jujen lantaran takut dengan ugutan Kepala Mafia 1Malaysia tu.

Tidak lama selepas itu, Jujen, Azita dan Nuha mengikuti rombongan syarikat induk Korset Ajaib ke Kanada. Di sanalah Jujen bertemu dengan Vikram Arora, lelaki Punjab yang telah menjadi rakyat Kanada. Bermula dengan mengambil gambar bersama, mereka mula berhubungan melalui telefon. Akhirnya, Vic melamar Jujen dan Jujen bersetuju untuk berkahwin dengan Vic. Namun, impian mereka itu telah dihalang oleh abah Jujen yang mengambil tindakan kejam, membelasah anak sulung dan juga anak kesayangannya itu hingga hampir mati. Jujen diselamatkan oleh emaknya. Dia memandu pulang ke Kuala Lumpur dalam keadaan berdarah semasa bapanya pergi menunaikan solat subuh di masjid dan pengsan sebaik sahaja tiba di rumahnya. Azita membawa Jujen ke hospital dan sehari selepas itu, Jujen dibenarkan pulang. Azita menjaga Jujen dan sewaktu itulah, Vic menelefon Jujen. Marah dengan Vic, Azita menelefon dan memaki lelaki itu serta memberitahu Vic tentang azab yang terpaksa Jujen tempuhi demi mempertahankan keputusannya untuk berkahwin dengan Vic.

Dipendekkan cerita, Jujen akhirnya berkahwin juga dengan Vic. Dia sedih di hari pernikahannya kerana bersendirian tanpa keluarga. Di Kanada, mereka diduga pula oleh sejarah lalu Vic, pihak imigresen dan juga seorang wanita Arab bernama Naglaa. Walaupun sakit hati, rintangan itu tidaklah sepenting mendapatkan kemaafan daripada kedua ibu bapanya dan juga ibu bapa Vic. Itu yang Jujen usahakan dan pada hari mereka bergaduh mengenai Naglaa yang cuba menggoda Vic, abang Vic berkunjung ke rumah mereka untuk membawa berita dari India. Pada masa yang sama juga, mereka menerima surat daripada ibu bapa Jujen dan juga pihak imigresen. Hanya Allah sahaja yang tahu perasaan Jujen semasa itu.



...........................................

[ KISAH BENAR YANG INGIN DIKONGSI ]

Tolong share jika sudi..

" Assalam...

Selalu saya tulis dalam novel, sudahlah jatuh ditimpa tangga pula. Begitulah yang saya kena sekarang. Malam Selasa saya terima kerja yang ditawarkan tapi malam Rabu saya kehilangan kerja tersebut. Memang bukan rezeki. Ingatkan dah lega fasal bab rumah dan bab kerja tapi rupa-rupanya tak lega lagi.

Tak habis-habis musibah datang. Orang kata saya ni insan terpilih, Allah sayang sangat pada saya sebab tu Allah jentik dengan musibah.

Masalahnya dah dua tahun. Tak larat dah saya nak menongkah arus ujian demi ujian yang mendatang. Rasa nak mati dah sekarang.

Jangan risau. Saya masih yakin pada Allah. Cuma saya penat dan kecewa dengan hidup saya sejak kembali ke Malaysia. Dah dua tahun, ya Allah. Permudahkanlah hidupku. Tak larat dah aku menanggungnya.
Kalau sudi, tolonglah beli buku saya. Help me to bounce back, please... badly need your help. I guarantee you, my book will entertain you."

Kalau Dah Jodoh
RM17.00 (SM) / RM20.00 (SS)
Harga dah termasuk kos pos.
Untuk beli, bank in dalam akaun Maybank Elee Mardiana binti Muhammad.
No. Akaun: 158396028622.

.............................................


REVIEW PEMBACA NOVEL KALAU DAH JODOH :







2 ulasan:

  1. hai. saya tag awak http://leyastorymory.blogspot.my/2015/09/giveaway-rm200-by-mkhaicom-2015.html

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.