Jangan Selalu Diusik, Nanti Terusik.


HATI PEREMPUAN janganlah selalu diusik, nanti cepat terusik! Betul tak? Orang perempuan ini kan ada hati yang lembut, cepat tersentuh, mudah tergores dan juga boleh terusik dengan kata-kata gurauan manis orang lelaki atau usikan kawan-kawan.



Sebagai contoh, kawan-kawan selalu usik cakap kita dengan lelaki tu sepadan ke, cakap lelaki tu ada hati kat kita, selalu 'kanen-kanenkan' kita dengan lelaki tu, atau orang lelaki sendiri usik kita yang ada berkaitan dengan hati padahal ianya hanya gurauan semata-mata dan yang sebelah perempuan pun tahu itu gurauan.

TAPI....... Hati perempuan ni sensitif. Jangan kerap diusik, jangan kerap bawa gurauan berkaitan hati dan perasaan. Nanti lama-lama boleh terusik tanpa kita sendiri sedar. Bahaya tau.

3 ulasan:

  1. Memang betul pun, jangan selalu sangat diusik nanti terusik, memang betul sangat...

    BalasPadam
  2. Salam singgah sini dik...pertama tu usik mengusik lama2 boleh jadi tersangkut...hihi...tpi hati2 bila nak mengusik tu...kena tengok tempat dan keadaan...sebab salah usik boleh juga jadi gaduh...hihi

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.