#Cabaran20Hari : Tetamu Raya Paling Ditunggu

Cepatnya masa berlalu. Tanpa sedar Ramadhan kian labuhkan tirai dan raya pasti akan menjelma. Sedih memang sedih tapi dalam masa yang sama kita turut tidak sabar untuk meraikan Hari Raya Aidilfitri. Dimana satu-satunya hari yang dapat kita berkumpul ramai-ramai dan kunjung mengunjungi ke rumah jiran dan sanak saudara.

Pada hari raya jugak, mesti ada seseorang atau tetamu yang ditunggu-tunggu datang ke rumah kita. Ainaa boleh dikatakan ramai tetamu yang memang ditunggu-tunggu. Tapi ada satu lagi tetamu yang Ainaa tunggu......


KAWAN KETIKA KECIL DULU

BFF pertama Ainaa ketika itu. Ainaa berkawan dengan dia sejak pra sekolah, umur enam tahun. Tapi masing-masing mula menjauh dan terus lost contact bila sekolah berlainan. Tunggu tetamu yang bagaikan tunggu kucing bertanduk walhal rumah masing-masing hanya berbeza kawasan perumahan. Dekat je.

Sadis kan. Entah bila tetamu yang sangat-sangat ditunggu ni nak datang. Ainaa pun satu hal, malu nak pergi rumah dia. Alahai. Sadis sangat.

2 ulasan:

  1. Ohhh tunggu Best Friend Forever...

    InsyaAllah jumpa pada Syawal tahun ini...

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.