#Cabaran20Hari : Kenangan Terawih Di Masjid Masa Zaman Kanak-Kanak

Assalamualaikum semua. Kalau zaman kanak-kanak, memang seronok sangat dikenang kan? Kalau dikenang mesti kita akan ketawa sendiri dan tersenyum-senyum. Betapa seronoknya zaman kanak-kanak yang tak perlu difikir pun masalah seperti orang dewasa. Main je siang malam kan.




Bila tiba bulan Ramadhan, kanak-kanak mula nak ikut atau kena heret jugak dengan mak pergi terawih. Ainaa zaman kanak-kanak pun macam orang lain. Bukan main liat nak pergi terawih. Kalau pergi pun mesti main kat belakang dengan kawan-kawan.

Kalau di kampung mungkin ada kenangan balik dari terawih jalan kaki kan. Tapi Ainaa memang tak sebab selalu pergi dan balik dengan mak ayah naik kereta.

Rindunya kan zaman kanak-kanak ni. Semuanya indah belaka untuk dikenang. Zaman yang paling indah dan suka dikenang.

1 ulasan:

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.