#Cabaran20Hari : Kuih Kegemaran Di Bulan Puasa


Kuih kegemaran? Yang sebenarnya Ainaa tak berapa suka makan kuih. Hanya kuih tertentu saja yang Ainaa makan dan yang betul-betul Ainaa minat. Jangan pelik walaupun Kelantan memang banyak sangat kuihnya lebih-lebih lagi tiba bulan Ramadhan, tapi Ainaa tak mampu nak kenal nama-nama setiap kuih itu. Haha.

Dan kuih kegemaran yang Ainaa makan bila tibanya bulan puasa,


sumber dari google


Kuih gula melaka ataupun orang kelantan panggil ondeh-ondeh. 


sumber dari google


Dah lama sangat tak makan kuih ondeh-ondeh dengan tepung pelita ni. Sekarang susah nak cari yang sedap-sedap. Biasa beli kat kedai selalu kecewa. Itu yang dah malas nak beli.

3 ulasan:

  1. tepung pelita ade jugak jmpa yg sedap..onde2 je susah.. :)

    BalasPadam
  2. eh sama la kita. saya pun berasal dari kelantan, agak lost ngan kuih kelate kec yang besa dgr spt che mek molek, akok dan suka juga onde2 dan tepung pelita. hehe

    BalasPadam
  3. wah dua dua kuih kegemaran warna hijau putih....gula melaka dan tepung pelita

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.