#Cabaran20Hari : Amalan Berbalas Juadah Di Bulan Puasa


Zaman sekarang, sebenarnya susah nak cari kawasan perumahan yang beramah mesra dengan jiran. Kadang-kadang jiran sebelah pun tak kenal. Jumpa pun jarang sangat. Masing-masing sibuk keluar di pagi hari dan balik pulak malam-malam.

Rumah Ainaa kat Kelantan, Alhamdulillah.... masih ada amalan berbalas juadah. Mak Ainaa dengan jiran-jiran selalu jugak bertukar makanan ke kuih.




Bagus sebenarnya amalan berbalas juadah dengan jiran-jiran kita. Boleh merapatkan lagi hubungan dan mengelakkan dari bermasam muka.

Dan memang rasa tak kena je kalau tak bagi apa-apa juadah kepada jiran. Dahlah tengah masak tu mak Ainaa buka tingkap, memang ke jiran sebelah pun dapat bau. Huuu rindu nak balik rumah lah pulak! T_T

Apa-apa pun patut kita praktiskan amalan berbalas juadah ni.

1 ulasan:

  1. betul tu ainaa berkongsi juadah mampu merapatkan jurang antara jiran

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.