Tambah Wang Saku Dengan Blog


Assalamualaikum!




Dulu.... Pertama kali buat blog, jadi blogger. Saya tak pernah terfikir pun
yang jadi blogger ni boleh buat pendapatan tambahan. Setelah setahun lebih aktif menjadi blogger
baru saya tahu dan terus mencuba. Memang tak ada niat pun nak berblog semata-mata nak dapatkan wang.
Tapi setelah mendapat cek pertama hasil menjadi blogger... Memang bersyukur sangat-sangat.
Tak sangka jadi blogger hanya suka-suka sampai boleh dapat wang. Hee

Syarikat perikalanan yang pernah saya daftar dan jadi ahli ialah HeartBeat, Churp-Churp, Nuffnang
dan 8Share. Tapi yang paling saya aktif Nuffnang lah. Dan wang saku yang saya peroleh dari blog setakat ini pun di bawah Nuffnang. Kalau heartbeat bagi saya agak susah nak peroleh earning buktinya sudah hampir setahun iklan itu terpapar di blog saya tapi masih belum pernah dapat cash out.

Tak apalah. Belum ada rezeki lagi dengan yang lain.
Total earnings yang saya pernah dapat hasil berblog hanyalah RM300+.
Memang tak banyak tapi dah berbaloi kepada saya yang masih bersekolah menengah ini.
Dan duit itu semua saya tak pernah sentuh/keluarkan dari bank pun. Saya akan terus menyimpannya.
Buat simpanan kecemasan. Lagipun saya nak tengok sebanyak mana hasil saya berblog.

Korang marilah cuba sama-sama. Usahakan sama-sama.
Kalau anda bersabar dan yakin. InsyaAllah akan ada hasilnya. Bolehlah buat wang 
saku dan kurangkan beban mak ayah. Tak pun kalau anda dah hidup senang, sentiasa cukup. 
Boleh jea daftar dan hasil duit itu buat sedekah. Yang tu lagi bagus.

9 ulasan:

  1. Masih berusaha.. ^^ Setakat ni tak pernah dapart cashout lagi sebab tak konsisten kumpul earning. Cuti ni, insyaAllah. :)

    BalasPadam
  2. wahhhh...banyak tu... good luck yerr... FIGHTING!!!!!!

    BalasPadam
  3. 300 lbh 2 kire byk la.. huhu.

    BalasPadam
  4. Bagus simpan duit tuk kecemasan kan

    BalasPadam
  5. Klau nk daftar nuffnang tu kena bayar ke?

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.