AFB FEEDS

Tambah Wang Saku Dengan Blog


Assalamualaikum!




Dulu.... Pertama kali buat blog, jadi blogger. Saya tak pernah terfikir pun
yang jadi blogger ni boleh buat pendapatan tambahan. Setelah setahun lebih aktif menjadi blogger
baru saya tahu dan terus mencuba. Memang tak ada niat pun nak berblog semata-mata nak dapatkan wang.
Tapi setelah mendapat cek pertama hasil menjadi blogger... Memang bersyukur sangat-sangat.
Tak sangka jadi blogger hanya suka-suka sampai boleh dapat wang. Hee

Syarikat perikalanan yang pernah saya daftar dan jadi ahli ialah HeartBeat, Churp-Churp, Nuffnang
dan 8Share. Tapi yang paling saya aktif Nuffnang lah. Dan wang saku yang saya peroleh dari blog setakat ini pun di bawah Nuffnang. Kalau heartbeat bagi saya agak susah nak peroleh earning buktinya sudah hampir setahun iklan itu terpapar di blog saya tapi masih belum pernah dapat cash out.

Tak apalah. Belum ada rezeki lagi dengan yang lain.
Total earnings yang saya pernah dapat hasil berblog hanyalah RM300+.
Memang tak banyak tapi dah berbaloi kepada saya yang masih bersekolah menengah ini.
Dan duit itu semua saya tak pernah sentuh/keluarkan dari bank pun. Saya akan terus menyimpannya.
Buat simpanan kecemasan. Lagipun saya nak tengok sebanyak mana hasil saya berblog.

Korang marilah cuba sama-sama. Usahakan sama-sama.
Kalau anda bersabar dan yakin. InsyaAllah akan ada hasilnya. Bolehlah buat wang 
saku dan kurangkan beban mak ayah. Tak pun kalau anda dah hidup senang, sentiasa cukup. 
Boleh jea daftar dan hasil duit itu buat sedekah. Yang tu lagi bagus.

You Might Also Like

9 Surat Cinta

  1. Masih berusaha.. ^^ Setakat ni tak pernah dapart cashout lagi sebab tak konsisten kumpul earning. Cuti ni, insyaAllah. :)

    ReplyDelete
  2. wahhhh...banyak tu... good luck yerr... FIGHTING!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Klau nk daftar nuffnang tu kena bayar ke?

    ReplyDelete