Perkahwinan Muda Syafiq ♥ Yana

Perkahwinan Muda 

( video majlis perkahwinan Syafiq & Yana = http://www.youtube.com/watch?v=-h0yh-rDcjo&feature=player_embedded )


Assalamualaikum 
cik-cik adik dan abang- abang sekalian .
hihihi = D

Lama ohh Ina tak update blog.
Dah berhabuk dah.

Rasa - rasanya, seluruh Malaysia
dah heboh pasal ni kan? Ke seluruh dunia ?
Erk !! Negara-negara jiran kita je kut.

Nak cite pasal Syafiq, 16 dan Yana, 14 ni lah.
Hamboi - hamboi , seronok mereka....
kecik kecik dah kahwin.
kalau Ina nak. ahak ! gattai noh !!

Bagus lah diorang kawhin awal.
Ina rasa kat luar sana mesti ada yang think positive and negative kan?
Kalau Ina? Think Positive, ofcourse! hehe

Bagus lah diorang kahwin awal daripada duk bercinta berpuluh-puluh tahun,
buat tambah dosa je. Baik kahwin terus!! Dapat pahala lagi.
Dan pada yang diluar sana yang cakap
, diorang baru umur 14-16 tahun tapi dah gattai nak nikah.

Cuba korang fikir elok-elok. Umur tak menjadi masalah, asalkan diorang matang.
Kerja or lebih tepat lagi nafkah ? Ibu bapa diorang masih ada kan ?
Mestilah tolong bagi kat anak menantu, nanti dah diorang
kerja diorang pulak tolong ibu bapa kan kan kan .
Kalau dah ada abang atau kakak yang dah kerja tu bantulah
adik-adik diorang tu.

Kalau ada yang di luar sana cakap,
Syafiq dengan Yana ni tak tahu malu,
gatal nak nikah padahal umur masih mentah.
Tapi saya nak cakap lain.
Saya KAGUM dengan diorang .

Bukan nak mengejek ke apa, tapi fakta.
Couple-couple, buat tambah dosa. Usung anak dara orang
kehulu kehilir. Mesej-mesej, malam-malam orang lain nyenyak tidur tapi
kita tengah syok bergayut dengan pakwe/makwe.
Yang lebih teruk, yang pegang sana, pegang sini.

Baik tiru Syafiq dengan Yana ni. KAHWIN TERUS!
Lepas tu nak sentuh ke pegang-pegang ke dah boleh. HALAL !!
Nak keluar berdua ke, dah boleh dah. Huuu~ camtu baru syok tahu !!
Hihihi aku pulak yang lebih-lebih ni. =='

PS : Sorry tau kalau terkasar bahasa atau ada yang terasa. Tak ada niat nak sindir. Just bagi pendapat dengan nasihat je.

Hebat betul diorang nikan? Kagum sungguh !!
Setahun lebih muda dan setahun lebih tua je daripada Ina.
Huiik, best oh dapat kahwin awal. ; P




MOMMY, INA NAK KAWIN JUGAK !~!




Hakhakhak
Mau pengsan mommy kalau Ina cakap camtu.
>.<

1 ulasan:

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.