Hanbok

     Assalamualaikum ! Hehe lama saya tak berceloteh kan ? Biasanya ada jea nak dicerita . Bukan busy , tapi MALAS ! Haha malas nak menaip la , tak ada idea nak tulis apa . Ni baru ada idea , tentang Hanbok ! Tak tahu apa itu Hanbok ? Meh , saya bagi tahu .

" Hanbok ialah pakain tradisional orang Korea "

    Hanbok ke Choson-ot ? Dua - dua pakaian tradisional korea . Korea Selatan ( South Korea ) menyebut Hanbok manakala Korea Utara ( North Korea ) menyebut Choson-ot . Setahu saya Hanbok ini kebiasaannya dipakai oleh orang - orang darjatnya tinggi tapi jarang kelihatan lah pada zaman sekarang . Sekarang ini , Hanbok dipakai ketika majlis formal atau pun majlis -  majlis tertentu . Saya tak tahu lah betul ke tidak , kalau ada salah tegur - tegur lah yea . :)

  
Hanbok






     Okey , tu jea untuk kali . Sorry lah , sikit je info pasal Hanbok ni . Sebab saya pun tak tahu sangat . Huhu . Kay lah , Bai Bai . :)

0 Surat Cinta:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.