Tiada Lagi Sesak Nafas

Lebih kurang empat minggu yang lepas, Ainaa ada update entry "AKU YANG TERTEWAS" pasal Ainaa kena attack asma tu setelah sekian lama tak kena. Tapi selepas itu, alhamdulillah. Dah tak ada sesak nafas sejak haritu. Ainaa buat apa? Mari nak cerita macam mana Ainaa hilangkan sesak nafas yang dialami.



Dekat rumah Ainaa memang ada banyak sangat kucing sebab Ainaa memang jenis sukakan binatang bulus ini. Masa kecik dulu-dulu nak tidur pun mesti dengan kucing. Peluk cium kucing tu tak payah cakap, memang pantang nampak si bulus buat Ainaa jadi geram! Tapi sayangnya Ainaa ada asthma/lelah memang dari kecil lagi. Kecik dulu tak hirau kena asthma sekalipun asalkan dapat main dengan si bulus, dapat tidur dengan diorang. Tapi bila dah besar ni, dah jarang bermain dengan kucing disebabkan sibuk dengan tuntutan harian jadi jarang-jarang sangat la Ainaa terkena asma. Tapi bila terkena je... inhaler pun tak mampu nak tampung sampai terpaksa pergi klinik.

Sama la dengan empat minggu yang lepas, Ainaa terkena asma tapi bila pergi klinik lelah tak hilang! Risau bukan main lagi woi, rasa nak menangis je. Tiap malam dah la tak boleh tidur siapa yang boleh tahan. Last-last Ainaa telan OMEGA GUARD SHAKLEE atas paksaan mak Ainaa. Tak tahulah kenapa tapi memang dari kecik Ainaa 'malas' nak makan ubat, memang liat. Tapi bila dah sakit tak hilang-hilang kena paksakan diri kalau tak diri kita yang merana.

Kesannya? Alhamdulillah sekarang dah tak ada serangan asma walau masih terdedah dengan bulu kucing, debu dan cuaca sejuk. Malam-malam dah boleh tidur lena tanpa sesak nafas. Dengan izin-Nya, makan omega dapat membantu pesakit asma dari serangan sesak nafas.

Mana nak dapat OMEGA GUARD SHAKLEE ni? Boleh whatsapp 018-9719799 (CikNa)



4 ulasan:

  1. Bagi pengidap penyakit asthma, bolehlah cuba omega guard ni.
    Mudah2an boleh sembuh.

    BalasPadam
  2. Betul ke?
    nanti boleh cuba, mencegah lebih baik dari merawat kan..

    Ikhlas dari
    AlongMisuari.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah setakat ni tak ada lagi dah serangan asma. boleh mencubanya

      Padam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.