Bila Jatuh Cinta

Pernah jatuh cinta tak? Apa yang anda buat kalau sudah terjatuh cinta pada seseorang? Sama ada cinta pandang pertama atau dah pandang banyak kali baru jatuh cinta atau macam mana caranya sekalipun kita terjatuh cinta. Apa yang akan dilakukan?





2 KATEGORI YANG DILAKUKAN BILA JATUH CINTA: 

1) BERTERUS TERANG KEPADA SI DIA
Ada orang dia berani. dia akan berterus terang dengan lelaki itu. Dia akan cakap yang dia sukakan atau dah jatuh cinta kepada si dia. Kena untung, mana tahu cinta berbalas tapi mestilah balasan cinta yang tulus dan bukan main-main.

2) TERUS DIAMKAN DIRI
Dan ramai juga yang hanya mendiamkan diri bila dah jatuh cinta pada si dia. Tak berani dan malu pula sebagai tembok besar. Orang cakap cinta dalam diam buat hati terseksa je. Tapi cinta dalam diam bukan cinta bertepuk sebelah tangan, ianya cinta yang tak ditunjuk dan tak dinyatakan. Dan..... Macam mana kalau cinta dalam diam itu berbalas? :)


Kalau kau orang, apa yang korang buat bila dah jatuh cinta? Berterus terang ke..... atau diamkan je?

3 ulasan:

  1. eleh...buat-buat tanya kunun..nak mintak nasihat lah tu hikhik.

    mungkin berbeza perempuan dgn lelaki, kena perhatikan tanda-tanda dari pihak yg sebelah sana terlebih dahulu baru tahu apa tindakan seterusnya, pastikan tidak melulu.
    kalau nak terus terang,mulakan dgn small steps..alaaa...pnjg ceritanyaa..

    kalau nak diamkan,berdoalah jugak dlm masa yg sama ye tak, pastunkena ada usaha sikit lah ye tk. kalai taknak jugak..hmm mereputlah kat sana.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Panjang peneragan abang FR. Boleh jadi doktor cinta ni. Ehhh :P

      Padam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.