[Sembang Blogger] - Biskut Mayat


Biskut MAYAT??!! Ini bukan 'mayat' yang dikeringkan dan dijadikan biskut. Bukan! Hik.




Ini hah.... Saya tak tahulah sama ada hanya orang Kelantan saja yang panggil biskut ni biskut mayat atau memang namanya. Hahaha Yang saya tahu, orang-orang tua atau orang-orang lama memang panggil biskut mayat. Sampai saya sendiri terlekat sebut 'biskut mayat' sebab tak tahu nama biskut ni apa. Hoho

Apa yang pasti, golongan nenek-nenek memang suka makan biskut mayat cicah air kopi. Sedap memang sedap tapi sayang saya tak minum kopi! Makan dengan air teh panas boleh lah.


Tapi....... panas-panas terik macam ni tak rasa nak makan aaiih biskut cicah teh panas. Rasa nak makan aiskrim adalah!!

5 ulasan:

  1. makan dgn eskrem tu is the best! hehe

    BalasPadam
  2. SETIU PUN PGGIL BISKUT MAYAT .. HIHIHI

    BalasPadam
  3. Kite pnggil biskut kering je..hihihi. :)

    BalasPadam
  4. aina depa panggil biskut mayat sb selalu org hidang time kematian kan..

    BalasPadam
  5. rasa lapar pulak pagi2 ni tengok biskut mayat tuh.. sayapun panggil biskut mayat walaupun bukan orang kelantan. mungkin sebab dah terbiasa dengar panggilan nama biskut tuh

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.