Perempuan Mencabar Nafsu Lelaki Tanpa Disedari !!

Assalamualaikum!

nafsu lelaki

Sebelum tu nak beritahu sumber entry ini ialah dari akuislam.com/blog/.

Zaman sekarang ni, macam-macam benda yang tak pernah kita terfikir akan berlaku dah pun berlaku. Bukan sekali tapi berkali-kali.

Siapa sangka zaman sekarang datuk boleh tergoda dengan cucu sendiri? Bapa boleh terkam anak yang lahir dari rahim isteri sendiri? Pak guard yang dulu kita boleh harap, zaman sekarang berani memperkosa?

Apa mereka tak punya belas ihsan dengan darah daging sendiri ke sampai tegar berbuat kejam sampai macam tu sekali? Nafsu mereka ni dah melampau-lampau ke?

Hinggakan wanita menutup aurat pun tak terlepas daripada menjadi mangsa.

Hakikatnya, semua orang tahu dan faham satu hakikat bahawa lelaki punya nafsu. Walau hanya satu tapi yang satu ini fokusnya lebih kepada nafsu seksual.

Dan sedarkah kita, tanpa kita sedari ramai perempuan cuba mencabar nafsu lelaki?

Bagaimana?

Saya elok pakai tudung, tutup aurat dengan lengkap, takkan saya masih menggoda kut!

Betul kita dah sempurnakan penutupan aurat kita. Pakaian longgar,labuh, tak tipis, pakai stokin, tudung menutup dada. Tapi di luar sedar, mungkin kita telah melakukan benda-benda ini :

 

1. Tunduk

Tunduk pun salah?
Tak, tunduk ini cuma jadi salah bila kita berdiri kemudian nak mencapai benda di lantai. Kita pun tak melutut atas lantai, terus capai benda tu. Nah, tak disedari kita dah membiarkan bahagian punggung terdedah untuk dilihat oleh lelaki.

Mencabar nafsu tak?

Ya, tiap inci tubuh wanita terlalu indah di mata lelaki.

2. Lirikan mata juga mencetuskan nafsu lelaki

Lebih senang lagi, menjeling. Lagi-lagi yang saja buat lirikan mata manja, menggoda dan minta perhatian.

Percayalah, lelaki boleh tercabar dengan hanya lirikan dan jelingan wanita. Bagi kita mungkin biasa, bagi mereka ini sangat seksi dan menggoda.

3. Lenggok Badan

Tahukah kita, cara kita berjalan pun boleh membuat nafsu lelaki tercabar?

Ini pengalaman saya bila seorang lelaki yang duduk berhampiran melihat seorang gadis berjalan ala catwalk (bagi saya itu cara dia berjalan semula jadi), mengatakan caranya berjalan sangat menarik perhatian.

See?

4. Mencabar nafsu lelaki dengan senyuman

Alamak, senyum pun salah juga?

Pernah dengar kata-kata ‘dari mata turun ke hati’ ? Ini bukan sekadar kata-kata biasa tapi betul-betul terjadi.

Seperti yang saya katakan tadi, tak ada bahagian tubuh wanita yang tak indah di mata lelaki. Apalagi bila bercakap soal bibir.

Habis tu, kena tunjuk muka teganglah supaya lelaki tak tergoda?

Mestilah tak. Senyum kan sedekah tapi senyumlah dengan cara yang betul. Depan lelaki ajnabi, senyum nipis cukuplah. Kita boleh bezakan senyum mesra, manis, tawar dan nipis kan?

Senyum mesra dan manis tu, sila simpan dan tayangkan pada suami dan anak saja.

Mungkin kita mengeluh. Lelaki ni tak habis-habis dengan nafsu. 

Betullah. Tapi takkan kita mahu biarkan ia terus berleluasa?

Ayuh jadi sebahagian cara mengurangkan nafsu lelaki dengan cara berhenti mencabarnya. Insyaallah, mudah-mudahan kita termasuk dalam golongan yang dilindungi Allah swt.


Betul tu, tanpa kita (perempuan) sedari, kita mungkin telah mencabar nafsu lelaki.
Senyuman, tingkah laku, gerak badan kita. Semua tu perlu dijaga.
Semua ini mampu membuatkan nafsu lelaki naik.

Kalau tidak masakan budak lelaki kelas saya pernah memberi tazkirah tentang
'Apabila Suara Perempuan Menjadi Aurat'. Saya tahu dia mahu menegur kami semua dengan mengambil peluang apabila tiba giliran dia untuk memberi tazkirah. Saya dengan kawan-kawan saya ni jenis happy go lucky. Budak paling bising dalam kelas. Kalah lelaki. hehe sebab lelaki dalam kelas saya memang pendiam semuanya. Skema pun ya jugak. kahkah *hee....tak baik!

Okey, sssyyyhhh. Stop. Maybe ada perbuatan kami yang tersalah langkah sampai di tegur secara
umum macam tu. Sayangnya saya tak hadir ke sekolah masa dia bagi tazkirah.
Ni the geng yang bagitau sebab terasa dengan tazkirah yang diberi.

Alhamdulillah. Mujur sahaja dia menegur. Kalau tidak kami semua tak tahu.
Kami semua tidak akan tahu bahawa perbuatan kami menganggu kamu (lelaki) semua.
Tazkirah yang diberi dan entry ini memang dah membuktikan bahawa lelaki boleh tercabar tanpa disedari oleh kita. Bahaya tu. So kenalah jaga semua tingkah laku.


JAUHI PERKARA INI DARI MENGELAKKAN NAFSU LELAKI TERCABAR
  • Jangan nak buat lirikan manja kepada lelaki
  • Ketika berbicara dengan lelaki, jangan keluarkan suara manja 
  • Jangan merengek ketika ada lelaki berdekatan kita/ketika berbicara dengan lelaki
  • Jangan tunduk/bengkokkan badan di hadapan lelaki
  • Jangan berjalan seperti itik. Jalan seperti biasa dah cukup 
  • Tak perlu buat muka baby face kalau mahu pertolongan mereka



SAMA-SAMA KITA MENJAGA TINGKAH LAKU DAN AURAT KITA !!!

14 ulasan:

  1. speechless* tapi ni la yang tengah terjadi skrg.

    BalasPadam
  2. thanks atas info. sangat berguna.

    P/S : skodeng2 sini :)

    BalasPadam
  3. nice......kucing tu comel...huhu

    BalasPadam
  4. yuppp... but, lelaki pon need to control himself.... thanks sharing ... bagus sangat menyedarkan remaja zaman sekarang :)

    BalasPadam
  5. realitinya memang begitu..harus ambil pehatian ; umum , anda wanita adalah sebahagian penyumbang kpd berlakunya permasalahan ini. muhasabah diri.

    BalasPadam
  6. hm.. nice entry. betul jgk tu apa awk kata

    BalasPadam
  7. Huishh, bahaya perempuan ni kan sbnrnya :OO

    BalasPadam
  8. Salam ziarah daripada saya...Ikhwan anda.. syukran perkongsian anda...Cahaya Ilahi tidak pernah sirna

    BalasPadam
  9. Senuum biar molek.... Asal iman lelaki tidak jatuh tergolek :)

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.