AFB FEEDS

Cerekarama Tv3 Bukan Cinta Monyet (Adaptasi Novel)


Assalamualaikum!
Masih ingat lagikah anda dengan telemovie
Andai Itu Takdirnya di TV3 yang disangka orang ramai bahawa
diadaptasikan dari novel Siti Rosmizah yang bertajuk Andai Itu Takdirnya?

Tapi telemovie kali ini yang akan ditayangkan di TV3 slot Cerekarama
padah hari sabtu (6 Julai 2013) yang berjudul Bukan Cinta Monyet adalah
sebuah telemovie yang diadaptasikan daripada novel 
Bukan Cinta Monyet karya Hasliza Ismail.
Ini info yang 'sohih' sebab penerbit Kaki Novel sendiri sudah
mengakuinya. : )


klik pada gambar untuk kanta pembesaran


Pelakon dalam cerita ini ialah Fahrin Ahmad, Nur Risteena, Faradhiya, 
Zain Saidin, Ziela Jalil, Wan Shamira Oktavia, Kismah Johar dll.


Promo Bukan Cinta Monyet :


Sinopsis Bukan Cinta Monyet :

Kamal Ilham hadir ke dalam hidup Nurul Suhana dan uminya demi sebuah rahsia yang hanya Kamal Ilham seorang sahaja yang tahu. Hadirnya sebagai anak angkat kepada umi telah membawa sinar bahagia kepada mereka dua beranak.

Lapan tahun Kamal Ilham dan Nurul Suhana terpisah apabila Kamal Ilham melanjutkan pelajaran ke luar negara. Sekembalinya Kamal Ilham ke tanah air, Nurul Suhana yang baru menginjak ke usia tujuh belas tahun mula terusik dengan ketampanan Kamal Ilham. Hati remajanya mula berbunga cinta. Namun, kawan baiknya (Anita) mengingatkannya bahawa perasaan yang sedang memekar di dalam hatinya itu tak ubah seperti cinta monyet. Nurul Suhana pula yakin cintanya itu bukanlah cinta monyet.

Kehadiran Annetalia telah merobek hati Nurul Suhana yang menaruh harapan terhadap Kamal Ilham.

Walaupun kedudukan Nurul Suhana agak istimewa di hati Kamal Ilham, dia yakin sayangnya pada Nurul Suhana persis sayang seorang abang kepada adik sahaja. Dia memilih untuk menyedarkan Nurul Suhana dari lena yang indah dengan menyunting Annetalia sebagai tunangnya.
Kecewa dengan pertunangan Kamal Ilham dan Annetalia, Nurul Suhana bertindak menjauhkan diri daripada Kamal Ilham. Tambahan pula dengan kejadian malang yang telah mencacatkan sebahagian tubuhnya. Nurul Suhana tenggelam di lautan kesedihannya yang tidak bertepi.
Mendung tidak selamanya memayungi hidup Nurul Suhana. Alvin hadir menceriakan hari-harinya. Semakin lama hubungan mereka berdua semakin rapat dan mesra. Ini telah menimbulkan perasaan cemburu di dalam hati Kamal Ilham.

Kamal Ilham mula sangsi dengan hatinya sendiri. Benarkah cinta itu boleh wujud tanpa batasan usia? Haruskah dia mengakui yang dirinya mencintai adik angkatnya itu? Bagaimana ingin diluahkan perasaannya itu sedangkan dia telah melukai hati Nurul Suhana. Sudikah Nurul Suhana menerimanya kembali setelah ada pengganti yang jauh lebih baik daripada Kamal Ilham?

Jangan lupa untuk menonton telemovie kali ini!
Best atau tak anda sendiri yang menentukan. Tapi tengok dari promo
macam best aje kan?  ^_^

You Might Also Like

1 Surat Cinta