Telemovie Andai Itu Takdirnya Bukan Adaptasi Novel!



( SUMBER FB )
 
Telemovie Andai Itu Takdirnya yang bakal mengisi slot Cerekarama TV3 nanti sebenarnya bukanlah adaptasi novel Siti Rosmizah. Hanya tajuk yang sama.

Rashid Sibir, seorang 'pengarah air mata' kini sedang menumpukan pada penghasilan filem keenamnya berjudul Andai Itu Takdirnya, yang akan menjalani penggambaran selepas Hari Raya tahun ini.
Masih mencari pelakon utama lelaki dan wanita untuk filem drama berat yang diadaptasi daripada novel karya Siti Rosmizah itu, Rashid bagaimanapun membayangkan Nur Fazura sebagai teraju, di samping muka baru.


Tak tahu betul ke tidak.
Tapi saya rasa pun bukan sebab tengok promo
telemovie ni kat TV pun dah LAIN SANGAT dengan jalan cerita novel!
Bagi yang dah baca novel Andai Itu Takdirnya - Siti Rosmizah maybe tahu.

Malam ni kita sama-sama tengok sama ada telemovie TV3 kali ini
adaptasi dari novel SR atau tidak. Yang saya tahu, novel SR akan DIFILEMKAN!


WAALLAHU A'LAM !!
 

11 ulasan:

  1. betul2.. kebetulqn je kot tjuk sama

    BalasPadam
  2. betullah tak sama langsung..

    BalasPadam
  3. ye lah langsung tak sama... patut la pelik jer..

    BalasPadam
  4. betullah tak sama langsung..

    BalasPadam
  5. First time tengok iklan ingatkan adaptasi novel andai itu takdirnya. tapi tengok jalan cerita macam tak sama lgsung. sekarang dah faham situasi sebenar :)

    BalasPadam
  6. @Anonymous yup! hanya sama atas dasar tajuk.

    BalasPadam
  7. @NooFar xsama langsung sebab memang bukan adaptasi novel. huhu org tengk tajuk sama tu yg fikir telemovie tu adaptasi novel SR

    BalasPadam
  8. @Shakira Pathi samalah. betul2 ingt adaptsi novel SR. leps tu cuba siasat sbb tengk promo memng lain. dan memang betul hanya tajuk sama. jln cite 100% lain!

    BalasPadam
  9. novel yg sgt best...tp tolonglah jgn spoilkn dgn nur fazura sbg aleya...spoil hokeh!!!...emma maembong pon hokeh...cute jek...hoho

    BalasPadam
  10. Nasib baik tak highlight lagi kat customer. Tengok nama watak hero dan heroin pun dah jauh larinya. Novel Andai Itu Takdirnya lagi sedih gile. Yang sama antara novel dan drama mlm tadi adalah semangat kental dan kegigiha seorang isteri memperjuangkan hidupnya. harap2 filem yang diw ar2 akan ditayangkan bulan 6 nanti jadilah hendaknya.

    BalasPadam
  11. tjuk jer sma .. tpi x sma lngsung jln citer .. hurm ..

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.