#Nuffnang: Cek Kedua Sudah Sampai!


Alhamdulillah!
Rezeki bulan April...
Tak apalah sikit pun. Nanti lama-lama
semakin banyaklah dalam bank. Kaan? hehe

Setelah cek pertama sampai pada 14 Feb,
cek kedua pula menyusul pada 8 April.

Memang seksa nak tunggu cek dari Nuffnang sampai.
Sebab kena tunggu 2 bulan jugak dari tarikh kita cash out tu..
Macam cek kedua ni, saya cash out 1 Feb dan 8 April baru sampai.
Tak apa. Sabar itukan separuh daripada iman. =)


“Demi sesungguhnya! Kami akan menguji kamu dengan sedikit perasaan takut, kelaparan, kekurangan dari harta benda, jiwa serta hasil tanaman. Dan berilah khabar gembira kepada orang-orang yang sabar. Iaitu orang-orang yang apabila mereka ditimpa musibah, mereka berkata:

“Sesungguhnya kami adalah kepunyaan Allah dan kepada Allah jualah kami kembali. Mereka itu ialah orang-orang yang dilimpahi dengan berbagai-bagai kebaikan dari Tuhan mereka serta rahmatNya; dan mereka itulah orang-orang yang dapat hidayah”
- (Surah al-Baqarah 155-157).


Tapi sayang sebab bulan lepas dengan bulan ni maybe
saya tak boleh nak cash out. Sedih betul tengok trafik menurun mendadak.
Nak buat macam mana, saya sibuk. Start minggu ni pun kena balik pukul 4 stengah ptg.
Nasib 2 hari dah MC. Lega lah jugak terlepas dari kelas tambahan. hehe

Ada berita surprise sebenarnya nak bagitau.
Tapi bukan sekarang lah. Maybe next entry? Tunggu apabila
saya sudah bersedia mahu kongsi dengan korang yap? hehe

11 ulasan:

  1. saya tak pernah faham nuffnag . teringin nak daftar tapi kalau nak cash out semua tue , acener ? itu yang tak faham .

    BalasPadam
  2. congrats dear...takper lambat janji dapat kan?

    apa ek berita surprise tu?

    BalasPadam
  3. @SITI NAJWA nak cash out tu apabila dah cukup syarat. macam nuffnang ni, kalau earning dah cecah RM50, dah boleh cash out. dan dia akan cek ke rumah kita. then najwa boleh larh bawa cek tu ke bank untk msukkn ke dlm akaun bank najwa :D

    BalasPadam
  4. @Farah Waheda Wahid tenkiuw. haah janji dapat. hehe

    ada laah. mana boleh bgtau skarang. nanti xjdi surprise plk ;D

    BalasPadam
  5. xfhm la mcm mne bole dpt duit dr nuffnang ni .. sy dh daftar tp xpernah dpt .. xreti nk setting mcm mana ..

    BalasPadam
  6. @Shima Mazlan ok camni, nuffnang ada 2 iklan. tpi terangkn iklan yg kebnyakkn org dpt aje ye iaitu iklan CPC (cost per click)

    iklan ni, klau org datang ke blog shima n klik shima punya iklan brulaarh naik earning. tapi bukn terus tercatat kan Shima punya nuffnang lah. dia akn update lmbat skit.

    (shima boleh tengok kat tutorial sis Lyssa ni: http://www.lyssasecret.com/2011/10/tutorial-cara-nak-daftar-dan-letak.html )

    BalasPadam
  7. hihihi .. sy dh tgok .. tp still lembab lg .. xberapa nk taw n paham ..

    BalasPadam
  8. bestnya..akk x cashout lagi..syng..hihihi

    BalasPadam
  9. teruja nak tau berita baik tu....aina nak kawin?ehehehe

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.