AFB FEEDS

Tutorial : Fibox

Assalamualaikum 
Korang tahu apa itu Fibox ?
Tak tahu ? Ina pun tak tahu !
kihkih
Klik Sini kejap


Fibox ni seperti Shoutmix jugak laa . . 
Kira macam pengganti shoutmix sebab shoutmix sekarang dah 
tak free macam dulu kan ?
Sekarang dah kena bayar .
 
Korang perasan tak yang tempat chatbox Ina ada dua ?
Satu Cbox dan satu lagi Fibox .
Ina letak dua sebab kadang - kadang cbox Ina buat hal .
Dia keluar macam mana entah .
So Ina pun letak dua , suka hati korang lah nak gossip kat
cbox atau fibox. Tak kesah .
Ina tetap baca : )

Jadi , mari kita sama - sama gunakan fibox yea . .
Sebelum tu klik FIBOX .


1 . Klik Sign Up . Lepas tu korang masukkan email address dan passwoard korang .
Tick I have read and do agree to the fibox
terms of service and privacy policy. Klik Continue pulak

2 . Lepas klik continue , korang pergi check email korang .
  Dan cari email yang dihantar oleh fibox . Klik link yang bewarna biru tu .



3 . Klik Sign In .


4 . Saiz boleh ditukar . Lepas dah tentukan saiz fibox tu korang edit lah yang mana patut . Kalau nak yang ada emoticons pergi kat smiley . Dah siap ? Copy kod fibox korang tu pulak .
5 . Lepas tu , seperti biasa . Dasboard > Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript

6 . Paste kod fibox korang kat content . Save !

You Might Also Like

0 Surat Cinta