Tutorial : Fibox

Assalamualaikum 
Korang tahu apa itu Fibox ?
Tak tahu ? Ina pun tak tahu !
kihkih
Klik Sini kejap


Fibox ni seperti Shoutmix jugak laa . . 
Kira macam pengganti shoutmix sebab shoutmix sekarang dah 
tak free macam dulu kan ?
Sekarang dah kena bayar .
 
Korang perasan tak yang tempat chatbox Ina ada dua ?
Satu Cbox dan satu lagi Fibox .
Ina letak dua sebab kadang - kadang cbox Ina buat hal .
Dia keluar macam mana entah .
So Ina pun letak dua , suka hati korang lah nak gossip kat
cbox atau fibox. Tak kesah .
Ina tetap baca : )

Jadi , mari kita sama - sama gunakan fibox yea . .
Sebelum tu klik FIBOX .


1 . Klik Sign Up . Lepas tu korang masukkan email address dan passwoard korang .
Tick I have read and do agree to the fibox
terms of service and privacy policy. Klik Continue pulak

2 . Lepas klik continue , korang pergi check email korang .
  Dan cari email yang dihantar oleh fibox . Klik link yang bewarna biru tu .



3 . Klik Sign In .


4 . Saiz boleh ditukar . Lepas dah tentukan saiz fibox tu korang edit lah yang mana patut . Kalau nak yang ada emoticons pergi kat smiley . Dah siap ? Copy kod fibox korang tu pulak .
5 . Lepas tu , seperti biasa . Dasboard > Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript

6 . Paste kod fibox korang kat content . Save !

0 Surat Cinta:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.