Tutorial : Buang Word Verification

Hi ! Hi !
Korang tahu tak word verification tu apa ?
Tak tahu ?
Ada sesetengah blog tu kalau kita nak publish komen kita tu . . . 
Tiba - tiba ada jembalang yang muncul . kahkah
Gurau jea , bukan jembalang tapi word verification .




Nampak tak tu ?
Dia suruh kita tulis balik word yang diberi .
Sebolehnya korang buang lah yea . Senang kalau ada yang nak komen .
Tak payah nak hadapi word verification ni .

Cara nak buang word verification . . .

1. Sign in > Dasboard > Settings > Comments

2 . Lepas tu korang scroll ke bawah dan cari Show Word Verification for Comments ? 
Korang tick NO . Then SAVE SETTINGS


( Klik gambar untuk lebih jelas )

0 Surat Cinta:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.