Tutorial : Cara Meletak Lagu Di Dalam Blog

Haa , korang pernah tak masuk dalam blog seseorang tu . . 
Tiba - tiba ada bunyi . ( lagu )
Korang nak letak jugak tapi tak tahu macam mana ?
Ikut step yang saya akan ajarkan .
Sebelum tu , Tonyoh Sini kejap .
Hee ~ : D
Dah ? okey , ikut step yang kat bawah ni :


Step 1 : Korang boleh dapat kan lagu yang korang nak tu kat Laman Web ni . ( Klik tulisan bewarna Pink )


Step 2 : Korang pilih lagu yang korang nak tu seperti gambar di bawah

( Klik gambar untuk lebih jelas )




 Step 3 :  Copy kod lagu yang korang pilih tadi 



Step 4 : Dasboard > Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript 

Step 5 : Paste kod lagu yang korang copy tadi kat situ . Save !!


Okey , menjadi tak ?
Mudah kan ?
Kalau menjadi Klik Klik Klik 
HaHa


Selamat Mencuba :)

0 Surat Cinta:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.