AFB FEEDS

Tutorial : Cara Meletak Lagu Di Dalam Blog

Haa , korang pernah tak masuk dalam blog seseorang tu . . 
Tiba - tiba ada bunyi . ( lagu )
Korang nak letak jugak tapi tak tahu macam mana ?
Ikut step yang saya akan ajarkan .
Sebelum tu , Tonyoh Sini kejap .
Hee ~ : D
Dah ? okey , ikut step yang kat bawah ni :


Step 1 : Korang boleh dapat kan lagu yang korang nak tu kat Laman Web ni . ( Klik tulisan bewarna Pink )


Step 2 : Korang pilih lagu yang korang nak tu seperti gambar di bawah

( Klik gambar untuk lebih jelas )




 Step 3 :  Copy kod lagu yang korang pilih tadi 



Step 4 : Dasboard > Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript 

Step 5 : Paste kod lagu yang korang copy tadi kat situ . Save !!


Okey , menjadi tak ?
Mudah kan ?
Kalau menjadi Klik Klik Klik 
HaHa


Selamat Mencuba :)

You Might Also Like

0 Surat Cinta