Cara Memohon Kad Debit Pelajar 2017

Seperti yang diuar-uarkan bahawa pelajar pendidikan tinggi yang kebiasaannya sebelum ini menerima baucer buku RM250 ditukar kepada kad debit pelajar RM250. Setiap pelajar yang layak (IPTA/IPTS) akan menerima kad debit pelajar bernilai RM250 dan ianya hanya sah digunakan untuk membeli buku, alat tulis, alatan komputer dan akses internet untuk menggunakan kad debit ini. Permohonan kad debit pelajar ini boleh dibuat permohonan secara atas talian (online).

kad debit pelajar, baucer buku, br1m, cara memohon kad debit pelajar, baucer buku rm250 ditukar ke kad debit pelajar



CARA MEMOHON KAD DEBIT PELAJAR SECARA ONLINE :


1) LAYARI WEB BANK RAKYAT ( http://www.bankrakyat.com.my/bppt )

2) ISI SEMUA INFORMASI PERIBADI (SECTION A, SECTION B, SECTION C) DENGAN BETUL 


kad debit pelajar, baucer buku, br1m, cara memohon kad debit pelajar, baucer buku rm250 ditukar ke kad debit pelajar

kad debit pelajar, baucer buku, br1m, cara memohon kad debit pelajar, baucer buku rm250 ditukar ke kad debit pelajar




3) SECTION C, PILIH TEMPAT/CAWANGAN BANK RAKYAT UNTUK COLLECT KAD DEBIT PELAJAR


kad debit pelajar, baucer buku, br1m, cara memohon kad debit pelajar, baucer buku rm250 ditukar ke kad debit pelajar



4) BACA SYARAT-SYARAT KAD DEBIT PELAJAR DAN TICK SEMUA KOTAK

kad debit pelajar, baucer buku, br1m, cara memohon kad debit pelajar, baucer buku rm250 ditukar ke kad debit pelajar



5) SUBMIT DAN TUNGGU EMAIL DARI PIHAK BANK RAKYAT UNTUK COLLECT KAD DEBIT PELAJAR DI CAWANGAN YANG DIPILIH

kad debit pelajar, baucer buku, br1m, cara memohon kad debit pelajar, baucer buku rm250 ditukar ke kad debit pelajar




11 ulasan:

  1. kena ada kad debit atau akaun simpanan bank rakyat ke sis?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak perlu sis, just buat permohonan online tu je nanti diorang akan email suruh collect kad di cawangan

      Padam
  2. terima kasih kongsi entry ni. hari tu kecoh kat whatsapp pasal ni. pastu katanya ada spam la. haih mcm mcm hal

    BalasPadam
  3. hmm menarik juga bila dah ditukar kepada debit ni. tak la budak2 ni nanti jual vouchar tu nanti

    BalasPadam
  4. Ni salah satu cara xnak bagi student cash-kan baucer buku ker? Hehehe

    BalasPadam
  5. Kad debit tu nanti macam kad bank juga ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. rasanya mcm ya lepasni kalau gi bookstore ke nk beli buku just bg kad tu je. nanti ainaa check semula cara penggunaanya

      Padam
  6. Hai nak tnya mcmne kan kalau kite tersalah send email address mse mohon kad pelajar ni 😅😅

    BalasPadam
  7. nak tanya sikit .. berapa lama nak kena tunggu untuk bank rakyat reply email dkt kita ? . masa register dah letak email btul, tpi rasa lama je nak tnggu bank rakyat reply .

    BalasPadam
    Balasan
    1. setakat ini beluma ada apa2 berita yg pihak bank rakyat reply email kita. kalau dah berjaya isi borang tu jgn risau, akan dapat nanti

      Padam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.