AFB FEEDS

#Cabaran20Hari : Pengalaman Pahit Di Bulan Puasa


Pengalaman pahit di bulan puasa? Ada banyak benda yang berlaku tapi kebanyakkannya Ainaa dah lupa apa. Pengalaman pahit kan tak patut dikenang walau ada yang kita betul-betul susah nak lupa. Ainaa kongsi pengalaman pahit yang biasa-biasa saja sebab yang lain tak ingat.


- MIGRAINE TERUK DI BULAN PUASA -


Ini bulan Ramadhan tahun lepas. Sebenarnya dah lama dan jarang Ainaa kena migraine yang teruk-teruk. Tahun lepas sebelum puasa, lagi lah tak kena pun migraine. Tapi tiba je bulan puasa.... Masa tu ikut kakak ipar pergi ambil biskut raya yang ditempah, jalan pulak jam. Memang dalam jam itu jugak kena. Balik je rumah terus lembik. Tidur tak sedar-sedar dah. Memang sakit gila. Kalau yang ada migraine boleh tahula macam mana Ainaa kena tanggung sakit dengan puasa lagi.


- TRIAL SMU DAN BIRTHDAY YANG HAMBAR -

Ketika Ainaa ada kat tingkatan empat, trial exam SMU dalam bulan puasa wei. Tambah lagi birthday pun masa minggu peperiksaan di bulan Ramadhan. Sadis sangat. Masa tu, penat kut exam dalam bulan puasa. Happy sikit pun masa masuk dewan pagi tu kawan-kawan nyanyi lagu hari jadi. Tapi tetap rasa hambar selepasnya. Tapi jugak.... Tak apalah. Lagipun Ainaa bukan sambut birthday pun. Setakat mak ayah bawak pergi makan je macam tu. Nak buat majlis bagai memang tak.


Itu jelah kut. Kenangan pahit yang lebih pahit rasanya tak ada.

You Might Also Like

1 Surat Cinta

  1. migraine ni sakitnya memang tak tertahan kan...kesian tengok mamaD pon sama bila sesekali kena..tapi tak selalu , bila tak pakai spek bawah panas mentari.

    selamat berpuasa ainaa.

    ReplyDelete