AFB FEEDS

Review Blog: Pemenang Giveaway Aisya Dan Dyana

     Kembali lagi kita men'review' blog orang. Kihkih memandai aje nak komen blog orang padahal blog sendiri pun tak terurus. Review kali ini pemenang giveaway Aisya dan Dyana. Saya jadi sponsor untuk giveaway tu. Hajat tahun depan nak sponsor benda lain pulak ah. Hehe Slow-slow.. Okey, tanpa melengahkan masa jom kita tengok pemenang bertuah dari giveaway Aisya dan Dyana ini.





    Hamboi! Pink!! Kiukiu It's okey. Cute hape? Masuk aje ke blog Izzati ni pun saya dah tertarik. Chumel! Tuan empunya blog pun chumel aje. Ringan betul blog budak ni. Eh? Budak ke? Hihi setahun lebih tua daripada saya. Pandai tuan blog susun atur gadget kat tepi tu. Tapi satu ajelah yang tak kena kat mata ni. Kat sebelah kanan tu rasa-rasanya ternampak button FB warna biru disebalik 'Home, Twitter' hape itu. Orang panggil apa entah. button jugak kut. Kihkih sorry lah ya, saya kurang sangat bab-bab blog ni.

     Paling cantik header dia tu haaa. Berkenan sampai menusuk ke lubuk hati. Ecehcece Macam jatuh cinta pulak. Baca nota kaki kat situ terus terdetik, "Hamboi! Garangnya!!" Haha 'Garang' betul nota kaki dia. Cukup perfect dah blog dia. Apa-apa pun awak/kakak ? Good luck! Tahun depan SPM kan? Ucap awal-awal selalu lah. Ngee...  = D








      Alahai! Semua blog yang saya nak review dah cukup cantik dah. Buat saya kerah jugak otak nak komen-komen blog mereka semua ini. Okey, Zeirah ya?  Chumel betul teddy bear tu. Kalau anak saudara saya tengok mahunya mengamuk nak teddy bear tu. Hehe Saya suka dengan nama blog Zeirah, Honey Sunshine. Wah! Ada maksud tersembunyi ker? Kiukiu = 3 Jangan marah. Gadget dalam blog ini memang sikit sangat. Ada dua tiga aje. Tapi saya nak bagi nasihat kat Zeirah supaya letak gadget follow seperti bawah ini:


        Sebab kadang-kadang kalau hanya ada button yang kat atas tu tak menjadi jugak. Takut dia buat hal ke hape, kan tak naik-naik follower Zeirah. Saya pun dah kena tapi bukan blog saya lah. Tapi tak nak letak jugak pun tak apa. Hanya untuk langkah berjaga-jaga. Kut-kut terjadi seperti blog lain yang pernah saya jumpa. Apa-apa pun blog Zeirah dah cantik. : ) 







       Wah, warna-warni ya header blog? Simple jea! But it's okey with me. Dulu blog Irah lain kan? Rasanya yang dulu lagi cantik kut. Tapi tak apalah, apa salah kita bertukar-tukar rupa kan? Eh, bukan kita lah tapi blog. Haha wajah kita ni tak boleh ditukarkan dah. = P Apa lagi ya? Hmm... Oh yea, macam tak kena aje warna peach disekeliling entry tu. Err... bagi sayalah. Bagi saya, mungkin ada lagi warna lain yang lebih sesuai? Apa-apa pun still cantik larh, don't worry. Oh, saya suka dengan susun atur 'perabot' blog awak. Hehe kemas dan teratur! Tak skelihatan serabut. Good job, girl. : )







           Lihat awan disana, berarak mengikutiku, pasti dia pun tahu..... Ecehcece menyanyi pulak haku. Hihi Tengok header blog dia terus ingat lagu tu. Adeh, kena betul. Belog dia memang sangat-sangat simple woo! Tak serabut mata memandang tapi..... kalau kasi touch sikit lagi pasti lagi cantik! Tambah seri sikit lagi. Oh ya, Jehan yer? Apa kata Jehan besorkan sikit tulisan tu. Ada pulak yang rabun ke memang tak nampak lah. Lebih-lebih lagi kut-kut ada makcik pakcik datuk nenek datang bersinggah... Haa! Terpaksa pakai teleskop lah jawabnya. Kihkih gurau aje. Hmmm.... Yang lain dah okey dah. : )






         Kecik besor kecik besor aje mata saya nak menengok headernya. Hihi Kecik molek sunggoh bak kata orang klate! Sebenarnya nak tunggu tuan empunya datang tuntut. Kut-kut dia nak suruh review dan bloglist kan blog personal dia ke? Sebab ini blog 'justforcontest' kan? Terkejut jugak cheq tengok-tengok aje banyak aih dia join contest. Buka mata luas sikit, tengok semula link dia... "Larh! Patutlah! Blog khas rupanya!" hoho sekali pintas aje pun saya tengok link blog dia tu. Sebab tu pelik sangat. Kalau blog contest aje tak hias cantik-cantik pun tak hape. Nak review kang, banyak pulak komennya. Hihi Cuma nak nasihatlah, biasanya orang lebih senang kut kalau ada gadget follow kat atas. Tak payah susah-susah nak scroll ke bawah. Orang melayu kan pemalas.... = P ihik! 


......................


Wokeyh!
Done review, you ~
^_^ v

You Might Also Like

8 Surat Cinta

  1. Wahhh , thnkyou for the sugestion . insyaallah nanti saye tukar .

    ReplyDelete
  2. Jom baca :) http://babyblueheartpink.blogspot.com/2012/12/blog-ira-di-kritik.html

    ReplyDelete
  3. wahhh...thanks puji blog zatii...btw yang button biru tuu tak tahu knp tak boleh delete...hehhe :)

    ReplyDelete
  4. Hehe. header tu bukan irah yang buat. ambil freebies blogger lain. Thank you review blog irah.

    ReplyDelete
  5. Hehe thank you review blog irah. Tapi sebenarnya, header tu irah ambil dari freebies blogger lain la. takde maksud apa-apa pun, hehe. Title blog irah 'Snow Pink'.

    ReplyDelete
  6. hehe thank you sebab bagi nasihat .

    ReplyDelete