Tutorial : Favicon

Assalamualaikum
Peace Yo ! ^.^ v


Hari ni tiba - tiba jea
rajin nak buat tuto .
Korang tahu tak favicon tu apa ?
Hehe cuba tengok kat
sebelah link blog Ina .
Ada gambar kat situ kan ?


( klik untuk lebih jelas )


Korang pun nak ke ?
Nak ? Meh Ina nak
ajar korang : )

1 . Mula - mula . . . Sign In blog korang > Dasboard > Design .

2 . Cuba tengok belah kiri  atas navbar . Ada dia tulis Favicon kan ? Haa ! korang klik edit .

3 . Lepas tu dia akan keluar cam kat bawah ni . Korang browse gambar yang korang
nak jadikan favicon tu . Dan save .


Okey siap . ^.^
Tapi prosesnya lambat tau !
Jangan pulak lepas korang save tu ,
korang tengok tak ada korang
punya favicon tu kat blog . . .
korang pergi marah - marah kat Ina pulak .
Mungkin dalam 2-3 jam baru ada kot ?
Hehe Ina dah lupa dah berapa lama
masa yang diambil .


Korang boleh download favicon yang kiut miut kat 
laman web favicon.cc .


Okey , bye  ^.^ w 

0 Surat Cinta:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.