AFB FEEDS

Tutorial : Favicon

Assalamualaikum
Peace Yo ! ^.^ v


Hari ni tiba - tiba jea
rajin nak buat tuto .
Korang tahu tak favicon tu apa ?
Hehe cuba tengok kat
sebelah link blog Ina .
Ada gambar kat situ kan ?


( klik untuk lebih jelas )


Korang pun nak ke ?
Nak ? Meh Ina nak
ajar korang : )

1 . Mula - mula . . . Sign In blog korang > Dasboard > Design .

2 . Cuba tengok belah kiri  atas navbar . Ada dia tulis Favicon kan ? Haa ! korang klik edit .

3 . Lepas tu dia akan keluar cam kat bawah ni . Korang browse gambar yang korang
nak jadikan favicon tu . Dan save .


Okey siap . ^.^
Tapi prosesnya lambat tau !
Jangan pulak lepas korang save tu ,
korang tengok tak ada korang
punya favicon tu kat blog . . .
korang pergi marah - marah kat Ina pulak .
Mungkin dalam 2-3 jam baru ada kot ?
Hehe Ina dah lupa dah berapa lama
masa yang diambil .


Korang boleh download favicon yang kiut miut kat 
laman web favicon.cc .


Okey , bye  ^.^ w 

You Might Also Like

0 Surat Cinta