Drama Ariana Rose (Adaptasi Novel)



Akan berlalunya drama Playboy Itu Suami Aku, kita akan disajikan pula dengan drama
sebanyak 28 episod ini iaitu drama Ariana Rose pada 30 Disember ini.

Buat pengetahuan anda, drama Ariana Rose ini adalah sebuah drama adaptasi novel
dari novel The Wedding Breaker karya Evelyn Rose yang diterbit dibawah terbitan
KaryaSeni. Drama ini bakal ditayangkan di Slot Akasia pada setiap hari isnin
hingga khamis, jam 7 malam di TV3.


SINOPSIS THE WEDDING BREAKER / ARIANA ROSE :


[ ANDA AKAN DAPAT DISKAUN RM3 JIKA BELI DI SINI ]


Semenanjung : RM25
Sabah/Sarawak : RM28

“Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian. Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam, dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar...” - Ariana Rose
 
Ariana Rose. Kehadirannya menyebabkan majlis pernikahan itu terbatal. Disebabkan gadis itu jugalah, reputasi dan status diri bekas pengantin lelaki itu menjunam jatuh di mata masyarakat. Siapa sebenarnya dia? Apa tujuannya dan siapa yang menghantarnya untuk merosakkan majlis pernikahan itu? Tak kira, dia akan menyiasatnya juga!

Akhirnya Ariana Rose terpaksa akur dengan balasan yang perlu diterimanya akibat perbuatannya itu. Semenjak bertemu dengan lelaki itu, banyak peristiwa yang tak terjangka berlaku dalam hidupnya.

“What’s so funny?”

“Talking to me?”

“Nah… just talking to the lizard. See… there… we were talking just now. I know you won’t be able to understand the lizard’s language.”

Tapi kenapa setelah berlari sejauh ini, lelaki itu masih ditemuinya? Setelah dia berusaha melupakan semua kenangan itu, kenapa lelaki itu kembali meruntuhkan azam dan semangatnya? Kenapa mesti ada nama itu dalam kamus hidupnya?!

“I’m gonna miss you… I’d rather stay by your side. Always.”

Sayang kat abang rupa-rupanya ya?”

“Mestilah, you are my bubbly boo and a naughty one too.”

Selama ini sudah banyak perempuan yang lebih cantik daripada dia hadir dalam hidup Tengku Adam Kamil. Tapi kenapa gadis itu juga yang melekat dalam hati dan ingatannya? Adakah itu petanda yang dia memang ditakdirkan untuk dirinya?

“Satu aje kesalahan awak, Ariana... Awak dah curi hati saya.” – Tengku Adam Kamil



PARA PELAKON YANG BAKAL MEMBINTANGI DRAMA INI :

Nur Fathia                                                  Keith Foo

Tasha Shilla                                           Hisyam Hamid

Nabila Huda                                                    Arja Lee

Syatilla Melvin                                          Ziela Jalil

Mustapha Kamal                                       Liza Abdullah

Rahim Omar                                     Jasmin Hamid



PROMO DRAMA ARIANA ROSE :




BACA BAB AWAL NOVEL THE WEDDING BREAKER DI SINI :

( BAB 1 )
( BAB 4 & 5 )
( BAB 22 )


Jika anda tidak sempat untuk menonton drama ini, boleh menontonnya 

4 ulasan:

  1. waahh, tak sabar nak tengok cita ni. Sy suka sangat jalan cerita dlm novelnya. Harap-harap lah dramanya pun best jugak. :)

    BalasPadam
  2. wahhh mesti best ^_^ nak siarkan inform ye

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.