Aiskrim Oreo Buatan Sendiri


Assalamualaikum!


Cerita ni cerita kelmarin dulu sebenarnya. Sejak kebelakangan ini
memang nak makan ABC/aiskrim jea. Kat KB ni pun dah jarang hujan.
Tapi musim hujan ni mana ada orang jual ABC jadi teringatkan lah aiskrim oreo
yang orang kata senang aje nak buat. So kirim barang suruh abah beli then abah balik
aje terus buat. Tengok resepi dalam internet. Sonang sangat !! Campur-campur lepas tu
putar-putar dengan mesin pemutar tu letak dalam peti ais. Siap !!





Yeah! Itu dia... Aiskrim Oreo hasil tangan kusendiri. Mula-mula rasa tu, sesuap
masuk ke dalam mulut memang happy giler-giler sebab menjadi. Lepas tu try makan lagi,
 lagi dan lagi. Erk! Rasa lain lah pula. Tanya abah saya, typical abah akan cakap sedap walau apa
pun anak perempuan dia ni masak atau buat. Tanya mami saya pun sama. 


Tapi lepas saya komplain aiskrim hasil air tangan saya ni sendiri, cakap rasa pelik baru
lah mami cakap maybe terlebih letak ovallete. Owh, okey. Semalaman saya 
sakit kepala. Lidah ni masih rasa pelik. Ni buat saya 'mengidam' nak makan
 pauh ringan yang sememangnya masam adalah kegemaranku.


Tak apalah, first try memang mesti ada yang tak kena kan?
Heh, ni pujuk hati sendiri ni. Tapi kira okey dah tu dah mami abah cakap sedap.
Kalau orang tanya pun nak cakap saya buat sedap walau hakikat tak semanis angan-angan. Ngee....


Nak cuba buat jugak? Search aje dalam internet. Berderet keluar.
Cheq malas nak tulis resepi sebab cheq pun tengok resepi dalam internet. Ngehngeh

5 ulasan:

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.