AFB FEEDS

BlackBerry vs Nokia

Assalamualaikum!

Zaman sekarang zaman gadget. Dan pelbagai lagi
gadget yang canggih terkini. Saya pasti ramai kat sini yang
pakai phone android kan? Budak-budak sekolah rendah pun ada yang pakai iPhone,
Galaxy ke apa ke. Dan tidak ketinggalan juga BlackBerry.

Tak nak cakap iphone ke galaxy ke apa.
Nak cakap blackberry, sebab saya pengguna blackberry.



Saya guna blackberry 9800 ni aje. Ni pun sebab pemberian abang ketiga saya.
Kalau tak memang guna  Motorola lah. Pun pemberian abang sulung saya. Hehe
Semua yang orang bagi. Asalnya guna nokia tapi terpaksa guna motorola. 
Then abang ketiga saya balik, dia pagi BB tu.
Rezeki....  =)

Tapiiiii......................
Saya lebih suka guna phone lama saya yang nokia tu.
Ni dia cik 'Tampink' saya. kihkih

Memang handphone nokia 7100 dah semakin pupus tapi betul,
memang saya lebih suka guna yang ni berbanding BB.

Sekarang........
Motorola sudah tiada. Yang ada nokia dan BB.
Pergi mana-mana memang bawa kedua-dua phone nilah.
Tapi kalau setakat pergi mall ke rumah saudara-mara, bawa yang nokia je.
Malas bawak banyak-banyak.

Konklusinya.....
Nokia untuk call dan SMS orang.
BB untuk dengar bacaan al-quran, musik, tangkap gambar, main game dan untuk online.
(Tu pun jarang-jarang sebab tak ada masa nak buat semua tu)

Mungkin korang pelik kenapa saya tetap guna nokia tu.
Tapi itulah saya. LEBIH SUKA MENGGUNAKAN NOKIA. =)

You Might Also Like

5 Surat Cinta

  1. saya pun rasanya klu nak sms lebih suka pakai nokia. smartphone sy cepat habis battery, rasa tension. klu nak travel pakailah telefon yg lama-lama, confirm tahan battery. hehehe. :D

    ReplyDelete
  2. mai skrg guna samsung...tgok bb ni teringat 2 bulan lepas mai hilang bb yg bru guna 5 bulan...emmm

    ReplyDelete
  3. Mesti ada nilai sentimental value kan dekat fon nokia tu :)

    ReplyDelete
  4. Kalau Lia , Lia lebih suke android drp apple. sbb tgk apple ni mcm xmesra alam je.. hihi

    ReplyDelete
  5. @Niena - samalah. semua smartphone cepat habis bateri kan? yg sakit hati ada smpai kena charga sekali sehari. kalau nokia tu, seminggu sekali je. hee

    @Mysara - uui... camna boleh hilang tu? sayangnya....

    @shakira - hehe kut lah :d

    @lia - hehe :a

    ReplyDelete