BlackBerry vs Nokia

Assalamualaikum!

Zaman sekarang zaman gadget. Dan pelbagai lagi
gadget yang canggih terkini. Saya pasti ramai kat sini yang
pakai phone android kan? Budak-budak sekolah rendah pun ada yang pakai iPhone,
Galaxy ke apa ke. Dan tidak ketinggalan juga BlackBerry.

Tak nak cakap iphone ke galaxy ke apa.
Nak cakap blackberry, sebab saya pengguna blackberry.



Saya guna blackberry 9800 ni aje. Ni pun sebab pemberian abang ketiga saya.
Kalau tak memang guna  Motorola lah. Pun pemberian abang sulung saya. Hehe
Semua yang orang bagi. Asalnya guna nokia tapi terpaksa guna motorola. 
Then abang ketiga saya balik, dia pagi BB tu.
Rezeki....  =)

Tapiiiii......................
Saya lebih suka guna phone lama saya yang nokia tu.
Ni dia cik 'Tampink' saya. kihkih

Memang handphone nokia 7100 dah semakin pupus tapi betul,
memang saya lebih suka guna yang ni berbanding BB.

Sekarang........
Motorola sudah tiada. Yang ada nokia dan BB.
Pergi mana-mana memang bawa kedua-dua phone nilah.
Tapi kalau setakat pergi mall ke rumah saudara-mara, bawa yang nokia je.
Malas bawak banyak-banyak.

Konklusinya.....
Nokia untuk call dan SMS orang.
BB untuk dengar bacaan al-quran, musik, tangkap gambar, main game dan untuk online.
(Tu pun jarang-jarang sebab tak ada masa nak buat semua tu)

Mungkin korang pelik kenapa saya tetap guna nokia tu.
Tapi itulah saya. LEBIH SUKA MENGGUNAKAN NOKIA. =)

5 ulasan:

  1. saya pun rasanya klu nak sms lebih suka pakai nokia. smartphone sy cepat habis battery, rasa tension. klu nak travel pakailah telefon yg lama-lama, confirm tahan battery. hehehe. :D

    BalasPadam
  2. mai skrg guna samsung...tgok bb ni teringat 2 bulan lepas mai hilang bb yg bru guna 5 bulan...emmm

    BalasPadam
  3. Mesti ada nilai sentimental value kan dekat fon nokia tu :)

    BalasPadam
  4. Kalau Lia , Lia lebih suke android drp apple. sbb tgk apple ni mcm xmesra alam je.. hihi

    BalasPadam
  5. @Niena - samalah. semua smartphone cepat habis bateri kan? yg sakit hati ada smpai kena charga sekali sehari. kalau nokia tu, seminggu sekali je. hee

    @Mysara - uui... camna boleh hilang tu? sayangnya....

    @shakira - hehe kut lah :d

    @lia - hehe :a

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.