Showing posts with the label TipsShow All
5 Cara Untuk Menjadi Instafamous

Memandangkan sekarang ni social media bukan saja menjadi platform untuk kita berhubung dengan orang lain tapi kita juga boleh jana pendapatan melalui social media. Tak perlu jual barang promote sana sini, hanya perlu post saj…

Soal Jawab Asasi Sains Kemanusiaan (Human Sciences) Di UIA

Entry ini adalah sambungan entry  ASASI SAINS KEMANUSIAAN DI UIA  yang Ainaa pernah update. Ainaa buat entry tu sebab Ainaa tahu mesti ramai yang nak tahu kan pasal asasi di UIA apatah lagi tak ramai yang buat entry pasal ni…

Tips Jimat Booking Hotel Secara Online

Hotel​ ​Booking​ ​Bersama​ ​Traveloka Korang semua tahu kan di mana2 tempat mesti akan ada hotel. Takkan ada satu tempat pun yang takda hotel. Boleh dikatakan hotel ini penting dan selalu saja diperlukan oleh orang ramai. Ba…

Pengkalan Kubor, Coklat Murah Seperti Di Langkawi

Pengkalan Kubor, Kelantan Hari ini Ainaa jalan-jalan dengan keluarga pergi ke Pengkalan Kubor, tempat yang dah lama Ainaa tak jejak sebab jauh dari rumah. Tapi hari ini memandangkan abang kedua Ainaa nak cari coklat sebag…

Travel: 18 Days in Japan (Part 1)

18 DAYS IN JAPAN KONICHIWA! Mentang-mentang baru balik dari Jepun terus cakap Jepun ya. Tak ada lah saja je nak berkonichiwa. Yup, siapa follower Instagram Ainaa sama ada follower IG akaun peribadi (@nfa.nikainaa) atau akaun…

6 Beautiful Island Vacations in Malaysia

Malaysia is globally known for its spectacular islands and pristine beaches. If you love the sun, sea and sand, there are a few island paradises that you should see. All work and no play makes anyone feel dull, so take a breat…

Asasi Sains Kemanusiaan Di UIA

Assalamualaikum! Entry ini khusus untuk adik-adik lepasan sekolah menengah yang ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat universiti. Yang ada adik atau anak lepasan SPM pun boleh baca entry ini sebagai rujukan. Sudah jadi kebias…

Cara Miliki Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia

Sedar tak sedar, hari ini adalah ramadhan yang ke-19 umat Islam menunaikan rukun Islam yang ketiga ini. Semoga kita dikurniakan barakah di bulan yang suci ini dan diterima ibadah yang dilaksanakan. Ramadhan ke-19 bermakna kita ma…