Showing posts from February, 2017Show All
Makanan Yang Patut Dicuba Di Kelantan

Negeri Pantai Timur ini memang kaya dengan pelbagai makanan tradisi turun-temurun dan antaranya sudah tentu lah Nasi Kerabu dan Budu. Uish, sedapnya. Memang kegemaran Ainaa la tu makan budu, tak ada kuah pun tak apa letak je …

Review: Surga Yang Tak Dirindukan

Siapa dah pernah tengok filem indonesia ini? Ainaa tahu kewudujan filem ini pun sebab heboh di laman sosial tentang filem Surga Yang Tak Dirindukan 2 yang orang-orang kata sedih sampai sepanjang dalam panggung dua jam tu jug…

Untung Lebih Dengan Menjana Pendapatan Bersama ezbuy.my

Hai semua, mari kita mulakan hari-hari kita dengan senyuman walau pun banyak masalah yang sedang dialami. Sudah menjadi lumrah hidup manusia, setiap orang pasti mempunyai masalah masing-masing tak kira lah masalah dalam segi kelu…

Pemenang Giveaway Sephia By Nik Ainaa

Seperti yang dijanjikan, hari ini Ainaa akan umumkan PEMENANG TOP REFERRAL yang bakal miliki minyak alga Sephia by Janna Nick. Sekali lagi, terima kasih kepada semua yang sudi sertai GIVEAWAY SEPHIA BY NIK AINAA dan minta maaf ya…

Bila Ke Pasar, Nafsu Berkobar-Kobar

Tipu lah kalau cakap nafsu tak berkobar-kobar bila ke pasar. Ainaa rasa majoriti yang pergi ke pasar tak kira lah lelaki ke perempuan mesti akan bernafsu. Nafsu makan lah, jangan pikir lain pula. Betul kan kita akan habiskan ban…

BATERIKU.COM : Perkhidmatan Percuma Jika Bateri Kereta Kong

bateri kereta kong, bateriku.com, percuma perkhidmatan bateri kereta kong, BATERI KERETA KONG?  Haa sudah. Sudah lah kita ni bukan yang jenis tahu pasal kereta tapi bila tiba-tiba je kereta tu nak mati tengah jalan ke at…

Senarai Peserta Giveaway Sephia By Nik Ainaa

Alhamdulillah, tamat sudah GIVEAWAY SEPHIA BY NIK AINAA yang dilangsungkan selama 3 minggu itu. Terima kasih banyak-banyak kepada semua yang sudi sertai giveaway Ainaa, iaitu seramai 65 blogger yang sertai. Giveaway sephia …

Prank Birthday Kawan

Kena-mengenakan orang ni kadang-kadang sudah menjadi tradisi orang muda kononnya untuk membuat kejutan pada hari lahir seseorang itu. Zaman sekolah dulu Ainaa mana ada prank apa-apa dan orang pun tak pernah nak buat prank tim…

Kenapa 'Last Minute Plan' Selalu Menjadi?

Semalam Ainaa saja-saja berlagak sebagai reporter dan 'interview' kawan-kawan sebilik tentang KENAPA LAST MINUTE PLAN SELALU MENJADI. Sebab Ainaa sendiri pun tertanya-tanya, kenapa benda yang kita plan dah berbulan atau …

Cara Memohon Kad Debit Pelajar 2017

Seperti yang diuar-uarkan bahawa pelajar pendidikan tinggi yang kebiasaannya sebelum ini menerima baucer buku RM250 ditukar kepada kad debit pelajar RM250. Setiap pelajar yang layak (IPTA/IPTS) akan menerima kad debit pelajar ber…

Giveaway Sephia by Nik Ainaa

Assalamualaikum dan hai semua blogger. Tiba-tiba je rasa nak buat giveaway sebab dah lama tak buat tapi sebelum ni asyik tertangguh je. Takut jugak buat giveaway tak ada yang sudi join tapi hari ini Ainaa memberanikan diri lanca…