Senarai Hadiah Segmen Jom Up Follower

Yang belum join, boleh join kat SINI

HADIAH - HADIAH :

- Dress Korea - 1 Pemenang  

- Jam Tangan - 1 Pemenang

- TopUp RM10 - 2 Pemenang 

TopUp RM5 -  4 Pemenang

- Cursor Name, Review Blog - 3 Pemenang

- Bloglist Sebulan, Review Blog - 6 Pemenang

PEMILIHAN PEMENANG :

Top Referral :

- Dress Korea 
- TopUp RM10
- Bloglist Sebulan , Review Blog 

- Jam Tangan
-TopUp RM10
Bloglist sebulan , Review Blog


Random. Org :
( Cabutan Bertuah )

- TopUp RM5 - 4 Blogger Bertuah
- Bloglist Sebulan, Blog Review by Ina - 5 Blogger Bertuah
- Cursor Name, Review Blog by Leen - 3 Blogger Bertuah


Gambar Hadiah :


Dress Korea




Jam Tangan

Mencari Sponsor Untuk GiveAway



Assalamualaikum semua.

-EDITED-

Ini entry yang diedit ya. Saya rasa dah
cukup dah sponsor untuk first GA saya tu.
Yang akan berlangsung pada 1/1/13-7/1/13.

Tapi saya masih mengalu-alukan sponsor.
Sebab lepas tamat aje GA ini.
Saya nak buat segmen up follower pula.
Jadi sesiapa nak sponsor, boleh sponsor untuk
segmen ini ya?


Kelebihan Menjadi Sponsor :

- Follower Blog/ Twitter Akan Meningkat

- Trafik Blog Akan Meningkat

- Jumlah LIKE diPages Juga Meningkat

- Dapat PAHALA dan dimurahkan REZEKI . Hihi 



Boleh PM saya kat FB ataupun
boleh email terus kepada saya.


FB : Ina Meow

Email : Ina97_Ainaa@yahoo.com

Istanbul Aku Datang !

 


   O.M.G !!
 Lisa Surihani cute giler dalam cerita Istanbul Aku Datang.
 Baru aje selesai tengok cerita ni. 
Ah, saya memang suka Lisa !! 

Comel aje perwatakan dia dalam cerita ni. 
Funny okey! 
Aduhai, blog dia pun cute. 
Acecece

Mula-mula tengok, tengok layanan
Azad kat Dian pun saya dah agak yang
Azad ada makwe lain.

Kesian Dian.
Nasib baik ada Harris.
Okey, lupakan yang tu.
You know what..... saya berkenan giler 
dengan pakaian Dian dalam cerita Istanbul Aku Datang ni.

Nampak stylish. 
Erk.... apa-apa ajelah.
Yang pasti memang comel giler.

Korang belum tengok lagi? Boleh Download di SINI

Jom Shopping di FARAHiskandar !



Assalamualaikum !! 

 Haa ! 
Cer teka milik siapkah kedai online ini ?
 Sudah tentunya milik Farah Lee

 Apo ? Tak kenal ? 
Ish - ish. Yang belum kenal lagi tu meh, nak bisik. 
Kihkih 

Farah Lee tu wifenya Ally Iskandar!
 Cute orangnya, kecik molek jea.
 Alhamdulillah, Ally dapat isteri yang solehah. 
Farah Lee masih belajar, tengah study kat Korea.

 Katanya, kedai FARAHiskandar ini 
adalah impiannya yang sejak kecil. 
Dengan adanya FARAHiskandar impiannya 
tercapai untuk buka kedai pakaian muslimah. 

 Nak jenguk FARAHiskandar ? Jom LIKE !!

Online Puas - Puas !!

 


Oh yeah !
Online puas - puas !!

Nanti dah start sekolah memang busy.
Tambah pula sekarang saya
bercadang nak tinggal asrama. Hoho

Jadi saya nak online puas-puas sekarang ni !
Jadi serta-merta saya akan berblogging.
Nak saya visit blog korang?
Hanya perlu drop link blog korang kat cbox.

Jangan lupa letak link blog tu,
nanti kalau korang follow blog saya n suruh 
follow korang semula. Naya saya!
Mana nak cari blog awak tu?

Kadang-kadang dekat profile
google tak ada link blog korang. Hanya ada
list blog-blog yang korang follow.

 
Oh ya,
01/01/13 akan ada giveaway
Saya harap dapat sambutan lah.
Lagipun dah ada ni sponsor hadiah untuk korang.
= )

Nak jadi sponsor first giveaway saya? Klik SINI

Dress and Domain Giveaway

Klik Banner Untuk Join

Salam pagi, Malaysia !

Pagi-pagi ni saya nak join
GA dari Amer Corner .
Hadiah - hadiah untuk GA ni
menarik so saya join lah.
Hihi


Hadiah Giveaway :

1. Satu dress/baju untuk dua pemenang akan dipilih. Dan pemenang
boleh pilih satu baju/dress dalam kedai 

2. Satu domain percuma untuk satu pemenang daripada FitriHadi.com
4x RM5 TopUp


Haa!
Apa tengok-tengok?
Join lah sekarang!!
= D

Tarikh Tamat : 25/12/12

Movie Maker Window 7



Hihihi
*tiba-tiba aje ketawa*

Bukan apa, seronok dapat
online malam ni. 
Biasanya masa-masa ni saya
tak online. Layan cerita ke novel ke apa.

Tapi hari ni, disebabkan rasa
sakit hati dengan Window Movie Maker
yang lama tu, jadi saya online juga malam ni.

Dah DELETE window yang
saya nak boikot tu lepas isya' tadi.
Dan lepas tu laju-laju
 INSTALL Movie Maker Window 7 !!
Oh yeah!
*eh, bukan saya install. tapi abah saya. Hee*

Laju giler window yang baru ni.
Nak buat video pun hati senang.
Tapi banyak lagi yang perlu saya belajar
dalam Movie Maker Window 7 ni. Blur jugak 
mula-mula bukak window tu.

Sekarang ni tengah save video tu! Lagi 40 % !!


Cis, Singa Beng Punya Video Maker!

siap kau! aku nak boikot!!


Aduhai, geramnya wahai cik hati.
Geram sungguh!!

Tengah syok buat video...
sikit lagi nak siap,
tinggal nak letak view window effects aje
tibe-tiba tersekat. Tak boleh nak
tekan apa-apa kat window tu.

Terpaksalah close tanpa save !
Lepas ni nak install window yang lain ah.
Semalaman saya buat video tu tau.
Letih!

Bukan senang nak buat.
Nak edit itulah... inilah....
Cerewat tahu?

Cis, singa beng punya Video Maker !!
=,=

Mintak Perhatian

Ohooo. 
Helop semua! Selamat petang.
 = D 

Just nak beritahu yang saya hanya online 
pada waktu pagi dan petang.
 Jadi kalau anda ada follow saya malam-malam 
 dan tengok saya tak follow semula.... 
 Jangan naik angin ya? 

Jangan nak cakap saya tak akan follow semula pula. 
 Saya akan follow semula tapi bersyarat.
  Mestilah tinggalkan link korang kat cbox dan bagitau 
kalau nak saya follow semula.  Ok ? 


Terima kasih sebab follow Be-Log yang tak seberapa ni 
= ) 


Mintak Tolong LIKE, Please. 

Drama Setia Hujung Nyawa (Adaptasi Novel)

 



Assalamualaikum!
Selamat pagi semua !!
 = D

Drama adaptasi novel lagi?
Sabar ajelah.
Zaman sekarang ni kan
ramai yang tergila-gilakan novel.
Termasulah saya!!

Jadi memang ramai penerbit berlumba-lumba
 mahu novel itu didrama kan?
Lagi banyak sambutan kan...

Setia Hujung Nyawa.
Drama diadaptasikan dari novel
Setia Hujung Nyawa - Fatin Nabila terbitan



Drama ni akan menggantikan drama di slot Akasia
iaitu Cinta Itu Milikku. Pelakon yang akan berlakon dalam
drama ini ialah Ryzal Jaafar, Nelydia Senrose, Hairul Azreen dan Amar Asyraf.

Tunggu kemunculan drama
Setia Hujung Nyawa !! 


Sinopsis   :

Pengantin perempuan lari? Zain Hakimi panasaran. Seseorang perlu menggantikan tempat Sofea demi maruah keluarga. Datin Adibah kalut mencari bakal menantu bidan terjunnya. Kala terpandang Ersalina Imani, hatinya terus terpaut. Gadis itu segera dilamar. Haliza menerima lamaran untuk anak gadisnya atas sebab tertentu. Juga demi menyelamatkan maruah keluarga. Ersalina terpaksa rela. Dia dinikahi Zain yang langsung tidak mencintainya. Namun, status isteri membuahkan kasih yang bukan sedikit.

Zain cuba menyemai cinta untuk si isteri. Apatah lagi Ersalina terlalu baik melayaninya. Lalu, kasihnya melimpah di hati. Kala berhasrat menyambut cinta Ersalina, isterinya disahkan mengandung. Sedangkan dia belum pernah menyentuh isterinya itu. Kepedihan ini amat dalam lukanya. Ersalina merelakan kemarahan dan amukan Zain. Bibirnya tetap tersenyum biarpun hati luka dilapah. Sewajarnya hukuman ini diterima kerana memang dia bersalah. Tekadnya untuk setia pada Zain takkan dicalar walau apa pun yang terjadi. Dia ingin setia hingga ke hujung nyawa.

2012 Giveaway by IraArina & Izzahlt





Join GA lagi?
Ehehe
Mari kita memeriahkan GA ni.
Hadiah-hadiahnya menarik wooo !!



Senarai Hadiah Giveaway :


2x RM15 - 2 Pemenang ( TOP REFFERAL )

1x Mug Comel - 1 Pemenang

1x Novel , 1x Buku Berunsur Islamik - 2 Pemenang

3x Tudung Bawal English Roses - 3 Pemenang

1x Felt  Craft - 1 Pemenang

3x Tudung Bawal, 3x Keronsang - 3 Pemenang

1x Tumbler - 1 Pemenang

1x Purse - 1 Pemenang

3x Ebook Resepi - 3 Pemenang

2x Colourful Handsocks - 2 Pemenang

1x Free Membership For 1 Year - 1 Pemenang

1x TopUp RM10 - 1 Pemenang

1x TopUp RM10 - 1 Pemenang

2x TopUp RM5 - 2 Pemenang

2x TopUp RM5 - 2 Pemenang



Saya tag : 






TARIKH TAMAT : 31/12/12

Bicara Selebriti Bersama Amin Idris , Ustaz Azhar Idrus , Heliza Helmi dan Meyda Safira

 


Haaa!
Maaai , maaaai  !!!
Pakat mai Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu !
Kembali lagi Bicara Selebriti di KB .  : )

Fuhh! Bangga jap jadi anak Kelantan.
: P Hihi
Yang mana duk area Kelantan tu boleh lah
ajak mak ayah, kakak abang, datuk nenek dan sepupu-sepapat
datang ke Stadium KB, 1 Disember ini.
 *eh, esok dah laa

Kenal tak Meyda Safira ?
Kalau korang pernah layan cerita
Ketika Cinta Bertasbih
pasti kenal!!

Meyda Safira ni watak Husna yang dipegang
dalam KCB. Dulu Mas Azzam (Kholidi Asadil Alam)
yang datang ke Kel. Dan sekarang Ustaz Azhar Idrus pun ada !!


Pakak mari blako deh ?
*Hehe peace  yo!

Be-Log Meow Mew Berwajah Baru




Akhirnya!!
Siap sudah Be-Log Meow Mew.
Dah kemas. Simple kan?
Gadget pun sikit aje.

Comel tak, comel tak?
Hihi Bagi saya comel lah jugak
dari sebelum ni. Kaaaan ?
: P

Ini kira wajah untuk 2013 lah ya?
Malas dah nak tukar lepas ni.
Dan ada satu lagi nak tukar.
Nama. Dah tak nak ah guna nama
Ina Ania.

Macam gedik jea.
Haha Saya nak guna nama facebook
saya aje. Iaitu Nik Ainaa

Hope korang sukalah dengan
blog wajah baru ni. : )


Kalau baik hati LIKE ya?
Terima kasih .  = D

Drama Sehangat Asmara (Adaptasi Novel Aisya Sofea)




 


Oh yeah!
Satu lagi drama adaptasi novel.
Saya tengok kat facebook tadi.
Terjumpa page Adaptasi Novel Sehangat Asmara.

Tapi yang sedihnya,
drama ni mungkin ganti drama Adam & Hawa.
Jadi ditayang kat Astro Mustika HD lah kan?
Astro kat rumah saya tak boleh channel tu!
Alaaah !!

Tadi pergi SMO, cari novel nilah.
Tapi tak ada.
Dah alang-alang tejumpa novel
Awas! Bila Hati Dah Sayang karya Tinta Biru
tu belilah. 

Niatnya nak pinjam dengan kawan aje. Tapi sekarang musim 
cuti sekolah kan? Tak jumpalah dia.
Jadi beli lah. Nak beli Prempuan Lindungan Kaabah
tengok harga Rm28. Biar dulu lah.
Duit sikit ni.

Cuti-cuti sekolah ni mana abah saya bagi duit saku.
So maybe novel ABHDS ni last untuk 2012 kut.
Kut lah... Kalau ada duit saya beli.

Okey, back to the story,
jom kita tengok siapa pelakon dalam drama
Sehangat Asmara ni.

 
AdiPutra & Rita Rudaini


 



 



 




Penyakit M

 


Waaaa !!! 
Taubat ah, mood boring-boring giler!
Tengok lah, blog pun tak terurus.
Nak tengok movie malas.
Nak baca e-novel pun malas.

Ayok!
Macam mana ni?
Semua kerja malas nak buat?
Habis nak buat apa?
Update blog pun malas ni !


Mood : Penyakit M  
*malas


Nota kaki : TOLONG BAGI IDEA NAK BUAT APA ??

"Year End Giveaway 2012"

comel betul banner ni ^,^



Haip! Hari ni nak join GA .
Hadiah utama dia NOVEL.
Wah! Sebab tulah saya join.
Hadiah dia menarik sangat >,<
Dan ada lagi beberapa hadiah yang lain.


Korang pun join lah sekali erk?
Manalah tahu bukan rezeki saya tapi rezeki korang
menang GA ni.


 Saya tag : 






Tarikh Akhir : 25 Disember 2012

Shopping Azureen Handbag




     Korang dah jenguk Scarft & Dress Boutique? Amacam? Cantik-cantik kan belaka? Okey, yang tu untuk dress. Dan sekarang ni nak promote beg tangan pulak. Page Azureen Handbag ni saya jumpa masa godek-godek kedai online jugak. Tengok beg kat situ memang naik rambang mata saya dibuatnya. Memang banyak handbag yang dipakai zaman sekarang. Lebih-lebih umur macam saya ni haa, budak lepas PMR. Masih remaja mentah orang kata kan. Memang banyak benda yang dinaknya.

    Dah godek-godek tu, terliur lah pulak. Dah tahan hati supaya tak tergoda tapi saya tewas. Iman tak kuat lagi lah tu. hihi (apa entah aku duk merepek ni) Saya pun order aje lah. Dan sekarang dah dapat melaram ke mana-mana sahaja dengan beg tu. Baru aje dalam pukul empat suku macam tu inchik posman hantar parcel. Tersengih-sengih sambut parcel tu. Dan dengan wajah teruja terus bukak. So, inilah dia handbag yang saya order tu.



 ni dia beg saya yang dibeli di Azureen Handbag


   Tapi tak sangka lah pulak besar gedebak macam tu. Tengok dalam gambar kecil aje, cute! Tapi tak ada lah besar. Puas hati memang puas. Hihi dah lah murah. Cantik pulak tu. Memang lain kali saya nak order kat Azureen Handbag ajelah. Nak warna brown sebenarnya tapi dah habis so tak kira nak jugak jadi warna hitam campur brown nilah pilihan saya. Ada banyak lagi jenis lain dan yang cantik-cantik. Korang terjah lah page tu, tentu korang suka punya!


Azureen Handbag (RM35)

 


 



 



 


 



    Cantik kan? Memang sesuai untuk remaja. Beli buat diri sendiri ke... hadiah untuk seseorang ke. Memang sesuai sangat lah ni. Tak nak melaram dengan beg-beg comel sebegini? Memang rugilah. Saya dah ada, korang? hihi : D

Scarft & Dress Boutique


   Helop! Eh, tak ada pun entry yang saya cakap kan tu? hihi malas lagi nak tulis cerita-cerita yang panjang tu. Nanti kalau saya rajin saya tulis lah erk? Okey, apa Scarft & Dress Boutique ni ? Alah, dengar nama pun tahu kan? Tadi saya godek-godek kedai online kat facebook dan terjumpa page Scart & Dress Boutique. Buka aje.... Waaaah! Cantik-cantik belaka dress kat situ. Murah pun murah! 


 650 Yellow Lycra Cinderella Skirt ( RM55)  


 



 



 PRINCESS DIAMOND DRESS (RM70)

 



Blouse Aneeysa (RM40)

 


 Hoodie Style Blouse With Puff + Diamond (RM38)

 

 


    Cantik-cantik kan? Hoho saya tengok pun dah rambang mata. Nak tengok banyak lagi dress yang cantik dan murah, jom kita serbu page Scarft & Dress Boutique . Macam-macam ada. Apa yang ditengok lagi tu? Order aje lah!! ; D

Kata Nak Jadi Blogger Tegar ?



   Okeylah, okeylah. Saya mengaku kalah! 
Memang saya tak boleh jadi blogger tegar sebab saya tak dapat online selalu.
 Tapi korang tau, selepas ni saya akan update baaaanyak sangat cerita.
Sebab..... Sepanjang saya tak online sebenarnya saya
sedang sibuk melancong!!

Wah, banyak sangat benda yang nak diceritakan ni.
Tapi sekarang ni saya tak boleh update lagi.
Sebab banyak sangat novel yang nak dibaca!
Novel-novel kawan lagi dan novel-novel yang saya beli
pun tak terbaca lagi ni.
 
Jadi memang saya tak update kut buat sementara waktu ni.
Hanya sementara waktu. 
Lepas saya selesai baca novel-novel tu,
saya update lah erk cerita-cerita
yang kemas dalam poket saya ni. Hihi
 
Tak boleh nak online lama-lama ni, nak pergi baca
novel. Hisy! Sebelum PMR sibuk study
untuk PMR tapi selepas aje PMR
sibuk 'study' novel cinta.
Haha nasiblah...
= P
 
 

Gangnam Style Raya (Malaysia Version)

 



Okey, saya ketinggalan zaman. Hak!
Sebenarnya saya baru aje tahu pasal "Gangnam Style"
 lepas raya hari tu. Tu pun abang saya bagitau.
Yalah, tahun ni saya busy dengan PMR kan so tak
ambik tahu sangat pasal dunia luar ni.

Lepas raya hari lepas, abang saya suh search kat youtube
'Gangnam Style Raya' . Saya yang tak tau apa-apa
search jelah and tengok video tu.
Pergh! Memang superb sporting lah family 'retis'
Suasana Gangnam Style tu.

Family saya tak adalah sampai macam tu sporting.
Family diorang semua sporting plus otak 'gila-gila' kut.
Haha memang kelakar dan memang kena bagi
tabik spring lah kat diorang!

Sebab dah mencipta Gangnam Style versi Malaysia.
Sampai sekarang saya tak boleh lupa video tu.
Sporting habis!




Selamat Hari Raya Aidil Adha

 
 
 
Salam Aidil Adha sahabat sekalian !! 
C =
 
 
Wah, lama jugak erk saya tak on9?
Sampai traffic pun dah tak jem seperti biasa.
Hihi Mulai malam ini saya akan kembali bergiat menjadi
seorang blogger . Tetapi blog saya masih dapat pembaikian, belum
ada masa nak baiki. Jadi kalau datang ke blog saya tutup sebelah mata ya.
Hehe

Banyak sangat cerita yang nak saya ceritakan ni.
Ya lah, macam-macam yang berlaku semasa dalam persediaan untuk PMR
dan selepas PMR. Nanti saya cerita lepas raya ni erk?
Harap korang sudi kembali menerokai blog saya.
 *sambil buat muka tak malu

Setakat ni je erk? Saya nak pergi buat kek kejap.
Woo~ jangan buat muka terkejut macam tu!
Haha tak percaya? Saya masih belajar lagi.
 Buat pun pertolongan mami saya.
Resepi mami saya. Sedap ooh kek mami saya punya. 
Nak? Nanti saya bagi resepi erk? Hihi


Salam sayang dari saya,
Nick Ina

Fenomena Tercetus di Sekolah (20/09/12)

  JAM 10:30 a.m -11:00 a.m, PADA 20/09/12, HARI KHAMIS.

 
 
say cheese !!


   Salam semua. Fuhh! Dah beberapa hari internet rosak. Hari ni baru boleh online. Hari ni saya nak bercerita. 'Fenomena' yang tercetus di sekolah saya. Memang kelakar. 'Fenomena' ini tentu akan segar diingatan saya sampai bila-bila. 'Fenomena' yang menyebabkan satu sekolah bergegar dengan jeritan. haha hiperbola ayat!

   Macam ni ceritanya. Masa tu dalam pukul 10:30 - 11:00 , 'fenomena' ni berlaku sebelum pelajar tahap dua rehat. Masa tu matapelajarn Bahasa Melayu. Kelas saya berdekatan dengan pejabat, bilik guru perempua, bilik pengetua sekolah dan juga stor buku. Masa tu cikgu tengah imbas kembali pasal cerita Hikayat Inderaputera (prosa tradisional) ting. 3. Tengah duk mendengar tu, saya bunyi sesuatu. 

"Chipkk....Chipkk....Chipkk..."

    Haa! masa tu dah terlintas kat kepala saya ni yang tu tupai! Sebab kat situ memang banyak tupai. Terus saya tengok kat dinding atas tu ada luang-lubang untuk angin masuk dan juga ada cermin. Ada juga pintu yang tidak diguna. Pintu kebilik stor. Kat bawah tu ada lubang, sebab dulu ada orang pecah masuk ke dalam sekolah. And diorang masuk melalui pintu dalam kelas saya tu. Diorang pergi cabut kayu yang dipaku pada pintu supaya xleh dibuka. Saya dah berjaga-jaga time tu dan tengok Cik Pa tak ada pun.

  Saya pun kembali mendengar apa cikgu duk cakap tapi tak kusyuk sangat. Dang dang time tu jugak lah Cik Pa keluar. Satu kelas berteriak. Kaki dah naik dah. Tupai tu pulak boleh pulak dia pergi main berlari pusing-pusing satu kelas. Ceh! Maybe tikus tu terkejut dengar kitorang menjerit. Lepas reda sikit, tikus tu masuk ke sekelas sebelah. Fuhh! Lega sikit. Dah nak turun kaki semula. Dia datang lagi! Hamboi Cik Pa, nak bermain-main dengan kita orang ya?

   Masa tu dah tergelak, lucu pulak hanya sebab seekor tupai satu kelas menjerit sampai kelas-kelas lain mari tengok. Cikgu pun keluar tengok jugak. Dah lah dalam kelas saya ramai perempuan. Memang nyaring lah jeritan tu. Dalam ketawa-ketawa ada jugak rasa... errr takut? Tak kut. bukan takut tapi...ish! Entah! Tupai tu liar kut jadi bejaga-jaga. Saya yang selama ni tak pernah duk berteriak pun turut berteriak.Dulu, masa kucing masuk dalam kelas setengah-setengah aje yang menjerit dan ofcourse saya tak termasuk. Saya ni PENCINTA KUCING okey!! Masa tu nak marah ya jugak, yalah... Kucing, bukan harimau. Yang nak berteriak macam HARIMAU yang masuk dalam kelas tu buat apa. Kan, kan?

   Tapi hari ni saya baru tahu. Haiwan yang kita jarang 'bermain' dengannya dan tak ada kat rumah memang akan membuatkan kita rasa... geli kut? Entahlah, saya tak reti nak cakap macam mana. Nak kata takut...TAK! nak kata geli pun tak! Seram apatah lagi. lagilah TAK! Perempuan mungkin tahulah macam mana perasaan tu, kalau lelaki confirm diorang dah cop kita ni 'PENAKUT'. Okey, tak kisah. Apa guna ada lelaki kalau bukan melindungi kaum hawa. Betul tak? hihi *ayat cover

    Belakang rumah saya memang banyak tupai. Kalau buka tingkat tempat ruang komputer memang boleh say Hello lah sebab akan nampak tupai sedang bergurau senda di atas pokok limau kasturi. Hihi Jadi saya ni termasuklah dengan orang-orang yang tak 'mesra' dengan tupai. Memang....hish! Seriau rasa satu badan. Memang dah tahulah perasaan kawan saya yang selama ni menjerit plus lari lintang pukang kalau kucing datang dekat.

   Tapi siapa kata lelaki pun berani? Budak lelaki pun 2x5 dengan budak perempuan. Eleh! Cakap orang! Dia pun masa tupai berkeliaran tu kaki dah naik jugak! Eee... tak malu. tak gentleman lah! kahkah. Masa tu cikgu saya yang mengajar BM pun naik kaki jugak. Siap naik duk atas meja lagi! Haha sama dengan ada kawan saya ni. Memang dia 'riuh' sikit, naik atas kerusi sampai. Tak ada dia sunyi kelas jawabnya. Haha. Happy go lucky orangnya.

   Balik pada cerita, tangan saya terketar tau! Terkejut! Lepas tu saya dah terbatuk-batuk sebab ketawa kuat sangat plus menjerit plus terkejut. Nasib baik penyakit saya tak datang, kalau tidak mana nak cilop inhaler oi? Inhaler saya ada duk kat rumah. Fuh! 

   Tulah 'fenomena' yang tercetus di sekolah saya sampai budak-budak kelas 3A menjerit. Sampai cikgu-cikgu dan murid lain mari tengok. Yalah sekolah saya kecil aje, jadi memang satu sekolah lah dengar. Haha memang kenangan yang akan segar sampai bila-bila. Boleh cerita ni kat anak cucu besok-besok. Kiukiu *gatai tak sudah noh.



* PMR 19 HARI LAGI *

Fesyen Terkini



First...
      Pakaian. Kalau nak keluar rumah, tentu gadis-gadis remaja zaman sekarang akan bingung kan nak pakai apa? Sudah tentu kita mahu kelihatan cantik, comel dan bergaya. Sudah jadi tabiat untuk gadis remaja akan bingung dalam memilih pakaian yang sesuai dan menampakkan kita cantik. Lebih-lebih semasa hendak keluar dengan pakwe atau reunion dengan kawan-kawan kan? Sudah menjadi tabiat bagi gadis remaja akan keluarkan baju diorang dari dalam almari dan diletakkan di atas katil. Dan akan mencubanya satu persatu sehingga ada baju yang sesuai untuk kita pakai.

Second....
      Shawl. Bagi gadis remaja yang bertudung juga mahu bergaya walaupun bertudung kan? Macam zaman sekarang terkenal dengan selendang dan tudung bawal dua tone. Cara pakai pula tentulah yang tidak nampak serabut tetapi kelihatan cantik dan kemas. Gadis remaja akan mengikut gaya artis-artis atau pereka fesyen terkenal. Contohnya, digayakan seperti Heliza Helmi, Diana Amir, Najwa Latif, Hana Tajima, Yuna dan ramai lagi.

Third....
      Beg. Pergi kemana saja pasti gadis remaja akan membawa beg disisi mereka. Apa yang diisi kat dalam? Ada yang hanya diisi dengan handphone dan purse dan ada juga yang diisi dengan alat-alat makeup. Beg adalah satu fesyen kepada gadis remaja. Terasa janggal kalau tidak ada beg. Bukan beg tangan yang dipakai makcik-makcik atau perempuan yang sudah bekerja itu. Gadis remaja sekarang kebanyakkannya akan memakai beg yang diimport dari korea. Ada juga hanya tiruan tetapi itu semua tidak dikisahkan asalkan dapat digayakan beg seperti itu.

Fourth....
     Kasut. Sesetengah remaja sukakan kasut yang ada tali berlilit diketingnya dan ada juga yang menutup di bahagian depan, belakang kaki dan sekeliling bahagian tapak kaki kita. Ketinggian tumit kasut itu juga akan diambil kira kerana bagi remaja yang rendah tentu sesuai memakai kasut bertumit tinggi tetapi haruslah berpada-pada kerana ia juga boleh menjejaskan kesihatan kita. Bagi gadis yang tinggi lampai pula tentu tidak sesuai kalau memakai kasut bertumit tinggi kerana ini akan menyebabkan diorang kelihatan seperti 'galah' dan mungkin akan kelihatan diorang lebih tinggi daripada lelaki.

Last.....
     Aksesori. Rantai, gelang, anting-anting dan cincin tentulah akan dipakai para gadis remaja. Tak lengkap rasanya kalau tidak memakai benda-benda ni semua. Pada zaman sekarang ini jarang dah yang memakai rantai bentuknya seperti guli besar dan labuh sampai ke bawah dada. dan memakai anting-anting. Remaja zaman sekarang hanya tertumpu kepada gelang dan lebih-lebih lagi cincin. Ini kerana sudah ramai yang bertudung dan tentulah orang lain tidak akan nampak kalau kita memakai rantai atau anting-anting. Mereka lebih gemar bergaya dengan gelang dan cincin. Tetapi remaja sekarang lebih ramai yang memakai cincin dan gelang pula digantikan dengan jam tangan. Ada yang memakai cincin couple dan ada juga yang memakai cincin biasa. Kenapa sudah jarang remaja memakai gelang. Gadis sekarang lebih suka memakai jam tangan kerana mungkin diorang rasa berbahaya kerana sekarang ragut-meragut terjadi dimana sahaja dan kalaupun yang tiruan ada tetapi mungkin kulit diorang tidak boleh memakai aksesori tiruan. Lagipun, kalau jam senang kita nak tahu waktu.


BLOGSHOP

















DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.