5 Teknik Mudah Naikkan Follower Instagram

cara mudah naikkan follower, tambah follower instagram, cara mudah tambah follower instagram


Siapa je yang tak nak ramai followers di Instagram lebih-lebih lagi mempunyai pengikut yang ramai di lama sosial adalah salah satu strategi marketing. Bagi sesiapa yang menjalankan business di Instagram, sangat penting untuk memiliki ramai followers ini untuk lebih ramai lagi orang tahu kewujudan produk atau perniagaan kita dan juga untuk meningkatkan jualan. Kita tak boleh kekal dengan pengikut yang ada saja, followers Instagram harus bertambah setiap hari! Memandangkan Ainaa juga melakukan business di Instagram, Ainaa nak kongsi tips yang Ainaa guna untuk tambah followers ini kepada mereka yang baru berjinak untuk memulakan business di Instagram. INGAT, tips yang akan dinyatakan haruslah dipraktiskan setiap hari tanpa ada lopang.


CARA MENAIKKAN FOLLOWER INSTAGRAM


1) Teknik Follow Followers Insta Famous 

cara mudah naikkan follower, tambah follower instagram, cara mudah tambah follower instagram

Cari mana-mana insta yang famous yang ada di Malaysia ini (contoh: @farihanbaharudin). Apa yang perlu dibuat? Follow la setiap followers yang dimiliki insta famous dan hendak lah dilakukan setiap hari kerana apa yang sudah diketahui, untuk follow IG dalam satu hari ada hadnya juga. Tekni ini juga dikenali sebagai teknik curi follower insta.

2) Teknik Follow Insta Business

cara mudah naikkan follower, tambah follower instagram, cara mudah tambah follower instagram
Teknik ini sebenarnya sama saja dengan teknik yang pertama. Cuma teknik follow insta business ini di mana contoh kalau kita berniaga produk kecantikan, jadi kita kena cari produk apa yang famous sekarang ini (contoh: @quputeh.official), follower instagram business tersebut dan jangan lupa untuk gunakan teknik curi follower insta. Pastikan bila lakukan teknik ini jangan fokus pada hanya satu insta business yang diceburi, boleh juga untuk follow insta business yang lain.

3) Teknik Trending Hashtag

cara mudah naikkan follower, tambah follower instagram, cara mudah tambah follower instagram

Gambar di atas adalah contoh trending hashtag di Instagram. Kenapa perlu 'hashtag'? Rasanya semua dah tahu apa saja yang dicari oleh pengguna instagram yang lain lebih berdasarkan kepada hashtag. Contohnya, #kingcoco adalah salah satu hashtag yang trending sekarang ini memandangkan kisahnya sudah menjadi viral di seluruh Malaysia. Guna saja berapa banyak hashtag, lebih banyak hashtah lebih luas lagi produk kita dilihat.

4) Teknik Tinggalkan Jejak

cara mudah naikkan follower, tambah follower instagram, cara mudah tambah follower instagram

Teknik ini digunakan bila kita ke insta famous, tinggalkan sekali comment atau jejak supaya ramai yang tahu kewujudukan instagram kita. Kebiasaan teknik tinggalkan jejak ini dilakukan di insta artis-artis. TAPI INGAT, jangan terlalu agresif tinggalkan jejak di ruangan comment ini... Takut mula nanti di block.

5) Teknik Artis

cara mudah naikkan follower, tambah follower instagram, cara mudah tambah follower instagram

Teknik ini dikenali sebagai teknik artis. Boleh tengok cara-caranya pada gambar di atas.


Itu saja teknik-teknik yang Ainaa ingin kongsi dan yang Ainaa praktiskan. Teknik yang disenaraikan adalah teknik secara percuma bagi sesiapa yang ingin menaikkan follower instagram. Mungkin mengambil masa tapi ianya menjadi dan semudah a b c. Hanya perlu dilakukan setiap hari dan tak leceh, sambil-sambil iklan produk sambil itu kita praktiskan teknik-teknik ini. Ada saja cara yang cepat dan benda nak cepat sudah tentu berbayar. Yang ingin teknik berbayar boleh ke instagram @tambah_folowers_paid .


ANDA INGIN SEWA TAPAK ATAU IKLAN PRODUK DI BLOG INI? WHATSAPP SEKARANG 019-9632283 ATAU PRIVATE MESSAGE KE FACEBOOK AINAA AZLAN .

Kelebihan Mereka Yang Memiliki Mata Kecil Dan Sepet

kelebihan mata kecil dan sepet, orang yang memiliki mata sepet, mata sepet itu comel

Orang kata... siapa yang miliki mata kecil dan sepet tu comel. Kita orang Melayu kebiasaannya memiliki mata yang sederhana besar, sedang-sedang la tak besar tak kecil. Tapi biasalah bukan setakat King Coco tu je yang ada mix pelbagai negara, kita pun tentu ada latar belakang yang berbeza-beza dan ikut genetik. Jenis mata sepet ni, ada yang memang asal mata dia kecil dan ada juga yang jenis mata akan sepet bila ketawa, dan sepet tu membuatkan seperti dia miliki mata kecil padahal tak. Kau orang dalam kategori yang mana? Ainaa kategori ketawa tak nampak mata sampai kalau tangkap gambar orang akan fikir mata Ainaa sepet padahalnya tak pun, ada je ni kelopak mata. Apa penyebab mata kita jadi sepet bila ketawa ni? Ainaa tak tahu sebab sebenar tapi mungkin juga sebab memiliki pipi 'pau' atau bahasa kasarnya gemuk. Mungkin la. Kau orang kalau tahu sebab-sebabnya boleh share di ruangan comment.

Sekarang, baru nak masuk pada topik. Kepada sesiapa yang memiliki mata yang kecl dan sepet, ketahuilah ianya adalah kelebihan anda sendiri jadi tak perlu malu tak perlu segan. Perkongsian yang ditulis dibawah ni hasil penulisan dari laman web Hanasuva (http://hanasuva.com/).


KELEBIHAN MEMILIKI MATA KECIL DAN SEPET


1. Orang tak tahu apa yang anda lihat/pandang

Ini antara kelebihan mereka yang memiliki mata kecil atau sepet. Mereka boleh melihat apa saja yang diinginkan tanpa orang lain tahu dan tidak akan kantoi!


2. Anda boleh tidur & tidak siapa yang tahu

Bila memiliki mata kecil/sepet, orang tak tahu sama ada anda sedang buka atau tutup mata. So, anda tak ada masalah untuk tidur dalam kelas.



3. Wajah anda tiada emosi

Mata memainkan peranan penting untuk menunjukkan sesuatu emosi. Tapi, jika anda memiliki mata kecil, susah untuk orang baca reaksi emosi anda!


4. Anda seorang yang cool!

Orang yang mempunyai mata kecil seorang yang cool dan tenang kerana mereka tidak tahu bagaimana untuk membuat reaksi terkejut!


5. Pakai cermin mata nampak elok je

Mata kecil beri kelebihan dalam pemilihan kaca mata. Anda boleh pilih apa saja jenis bingkai, janji bingkai tersebut lebih besar dari mata anda.


6. Tiada eye-bag & susah untuk tunjukkan mata letih

Berbeza dengan mata besar, keletihan mata atau berat mata tidak terjadi bagi mereka yang bermata kecil! Apa tu eye-bag? Nehh…


7. Anda memiliki senyuman yang comel

Orang yang bermata kecil ni, apabila tersenyum, mata mereka pun akan turut tersenyum. Kan comel tu!


8. Paling mudah nak lukis wajah anda

Selalunya bahagian paling susah untuk melukit potret wajah seseorang adalah di bahagian mata. Tapi mata anda paling senang nak lukis!


9. Anda memiliki pandangan mata yang tajam

Bila anda tak ada mood, cara mudah untuk beritahu orang sekeliling adalah dengan memberi pandangan tajam anda.


10. Mata kecil/sepet adalah trend sekarang

Lihat jelah wajah kacak dan cantik pelakon-pelakon Korea dan Jepun. Memang boleh buat cair!

20 Idea Kreatif Photo Booth Majlis Perkahwinan

Pergi je mana-mana majlis perkahwinan kebanyakannya mesti ada photo booth yang tetamu-tetamu yang hadir selfie/wefie kan. Ainaa terjumpa hiasan-hiasan kreatif photo booth dalam facebook yang diupload. Cantik sangat kan! Rambang mata Aina menengoknya. Eh, bukan Ainaa nak kahwin lagi pun....Saja tengok lumrah manusia suka tengok benda-benda cantik ni bukan perempuan je lelaki pun sama. Nak tunggu majlis kahwin kita entah bila lagi tapi kita boleh gunakan idea-idea hiasan photo booth ini di majlis perkahwinan saudara-mara. Dan kepada pasangan bakal pengantin boleh la intai-intai dekorasi mana yang berkenan di hati.



photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

photobooth di majlis perkahwinan, hiasan kreatif photobooth majlis, photobooth, majlis perkahwinan, idea kreatif photobooth

Penangan King Coco Kahwin

king coco kahwin, coco mix, king coco mix, majlis perkahwinan king coco dan azrin anaz, captain azrin anas, king coco


Wow tak sangka hebat sungguh penangan entry semalam "KING COCO SELAMAT BERKAHWIN DENGAN CAPTAIN AZRIN ANAS". Pageviews untuk entry tersebut mencatat lebih 58 RIBU pembaca dalam masa sehari! Terkejut oi tak pernah-pernah satu entry dalam satu hari 58,000+ orang baca tapi tak dinafikan topik King Coco kahwin memang hot dan rata-rata orang nak tahu betul ke tidak King Coco dah berahwin dengan suami orang memandangkan King Coco dan Capt Azrin tidak memuatnaikkan satu pun gambar majlis perkahwinan mereka. Apa pun tahniah untuk mereka berdua dan terima kasih untuk penangannya yang super dasyat. HAHA.


king coco kahwin, coco mix, king coco mix, majlis perkahwinan king coco dan azrin anaz, captain azrin anas, king coco
king coco kahwin, coco mix, king coco mix, majlis perkahwinan king coco dan azrin anaz, captain azrin anas, king coco



King Coco Selamat Berkahwin Dengan Captain Azrin Anas

Sejak akhir-akhir ni semakin hangat kan cerita skandal antara King Coco dan Captain Azrin. Masyarakat mengatakan @captazrin bersikap curang terhadap isterinya,@zura241 dan mempunyai skandal dengan seorang gadis litar berumur 19 tahun, lebih dikenali sebagai @k1ngcoco_1 di instagram. Ainaa tak pasti kisah dia orang ni memang kisah "lelaki pangkat dato' paduka membayar skandalnya untuk tinggal tunang (tunang si coco)" itu adalah kisah benar atau tak bila kedua-dua pihak asyik memberitahu dunia yang dia orang tak bersalah.

Apa pun semalam dah heboh bahawa King Coco sudah selamat diijab kabul dan sah menjadi isteri kedua kepada Azrin Anas. Gambar dan video yang dimuat naik di instagram oleh rakan-rakan King Coco sedangkan kedua-dua pihak (Coco & Azrin) hanya mendiamkan diri. Majlis akad nikah dilakukan di Flora Terrace at Hampshire Place. Jadi perkara dah jelas kenyata.n King Coco memang ada skandal dengan suami orang itu benda betul. Tapi apa-apa pun mereka dah selamat diijab kabul dan kita jangan la kecam si Coco itu lagi tapi doakan saja perkahwinan itu dapat mengubah kedua-duanya dan semoga Azrin Anas dapat berlaku adil kepada kedua-dua isterinya. Jangan la pula dikemudian hari viral pula "Captazrin abaikan isteri pertama, forever honeymoon bersama isteri kedua". Ceh, bukan main tajuk pun. Tapi kalau betul berlaku memang tak tahu nak kata apa lah dengan lelaki paduka sangat tu dan si coconut.... Ops, coco.


king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin
king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin

king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin

king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin

king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin

king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin

king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin

king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin

king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin

king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin
king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin
king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin

king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin

king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin

king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin

king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin

king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin

king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin



VIDEO AKAD NIKAH KING COCO DAN AZRIN ANAS

king coco perampas, skandal king coco, captazrin, azrin anas, king coco kahwin azrin anas, captazrin dan king coco kahwin


Siapa King Coco ni? Tak kenal? 

King Coco ni famous bila video "mix mat salih" nya yang promote satu produk ni viral disebabkan sebutan englishnya yang dikatakan kononnya "mix mat salih". Bukan itu je, selepas video itu viral, cerita King Coco curang juga menjadi sebutan dan heboh bila mereka dituduh King Coco sanggup putus tunang demi wang yang ditawarkan oleh Azrin Anas malah cerita King Coco curang dan tidur bersama lelaki itu sedangkan sudah mempunyai isteri menjadi semakin panas. Itu lah apa yang diperkatakan masyarakat dan dinafikan keras oleh King Coco dan Captazrin. Cerita yang sebenar-benarnya kita tidak tahu, biarlah kalau benar mereka ni salah... kita doakan saja mereka berubah dan jika masyarakat pula yang salah menuduh, cepat-cepat minta maaf dengan mereka.


Ini hanya gosip murahan Malaysia, tak tahu-menahu pasal gosip ini pun tak apa kalau tak menyakitkan hati kaum hawa sahaja. Siapa je kan yang suka kisah curang-skandal ini. TAK ADA! Jadi marilah kita, WANITA ELAK RASA KECEWA DICURANGI SUAMI.

Cermin Mata Yang Sesuai Dengan Anda

cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata


Hai! Abang kakak adik yang tengah baca blog Ainaa ni ada tak yang berkaca mata? Ainaa sendiri juga berkaca mata sejak 2014 dan Ainaa bukan jenis yang selalu pakai cermin mata tu, jarang-jarang bila dalam kelas saja Ainaa berkaca mata. Kalau terjumpa Ainaa kat luar pakai spec tu memang beruntung la. Ahak! Boleh dikatakan baru je Ainaa berkaca mata kan lebih kurang 2 tahun dan untuk tahun baru 2017 ini, Ainaa akan berkaca mata baru. Tempahnya semalam tapi baru pagi tadi ambil spec mata. Kalau dua tahun lepas kaca mata Ainaa jenis yang kecil (size 47) dan tak berbingkai tebal. Tapi untuk spec kedua ini spec mata size 50 dan berbingkai penuh. Dalam banyak-banyak cermin mata yang style berbingkai, yang Ainaa punya tu paling nipis bingkainya dan paling kecil. Jenuh tau nak cari yang sesuai dengan muka dan nak-nak pula Ainaa memang cerewat, so satu mall tu kesemua kedai cermin mata Ainaa masuk dan test satu-satu spec. Mak ayah la jadi mangsa ikut Ainaa tawaf mall tu. Hehe Maaf mami abah. Tapi apa-apa Ainaa beli wajib ada mami abah, kalau mak ayah Ainaa kata tak okey, Ainaa pun tak okey. Ainaa hanya beli bila mak ayah dan Ainaa sama-sama setuju.


cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata

cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata


Memang susah kan nak cari cermin mata yang sesuai dengan muka.  Siapa yang ambil berat pasal ni tahu la macam mana susahnya nak cari yang betul-betul sesuai tapi ada juga yang tak kisah yang pakai spec asal tak rabun dan ada juga yang jenis main hentam pakai ikut fashion. Macam-macam lah. Kau orang pula jenis macam mana?


CERMIN MATA YANG MANA SESUAI?

(credit: https://www.zolace.com/blog/cermin-mata-yang-manakah-sesuai-untuk-anda/)


Bentuk Muka Bulat

cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Kita mulakan dengan bentuk muka yang bulat. Anda perlukan bingkai yang tidak menyerlahkan lagi kebulatan wajah anda – cuba cari yang lebih bersegi , seperti segi empat tepat atau bentuk wayfarer. Vanina De Preneuf daripada glasses.com berkata gaya ini “menambah definisi yang diperlukan kepada wajah lembut ini”.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Hitam bukan sahaja warna yang sesuai dengan semua benda. Cuba lihat bingkai yang olive versatail yang menjadikan cermin anda diberi sentuhan yang luar biasa.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Bingkai yang kasual dan berwarna-warni yang datang dengan pelbagai warna terang.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Melupakan bingkai wayfarer plastik untuk tampil lebih moden dengan bingkai kayu. Stail yang khusus ini datang dengan kanta yang berasingan, dimana Sarah Betzwieser daripada Ditto menerangkan membantu untuk menghalang gelombang warna, supaya ia senang untuk melihat” perkara di bawah kaki langit ketika cuaca sangat panas – terutamanya membantu untuk keluarga menghabiskan masa di luar atau memandu untuk jarak jauh. Kayu baru-baru ini telah semakin naik di kedai cermin mata, memberi anda pilihan yang berpatutang, ringan dan unik.
Apabila membeli cermin mata, peraturan yang perlu diutamankan adalah: Selain daripada menonjolkan bentuk muka anda, berikan sedikit pelengkap dan lembutkan ia. Jadi jika anda mempunyai bentuk muka bersegi empat, anda harus melakukan perkara yang bertentangan dengan orang bermuka bulat dan pilih bingkai yang lebih lengkung di bahagian tepu. Untuk mencapai hal ini, Algair mengesyorkan bingkai jeni “cat-eye” atau sesuatu yang lebih berbentuk oval.

Bentuk Muka Segi Empat

cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Seperti parti untuk muka anda, Sparkly Kate Spade cat-eyes ini akan lebih menyerikan lagi emosi anda setiap hari.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Jika anda lebih suka yang bersegi, cuba bentuk cat-eye ini untuk lebih dimensi:bahagian bucunya yang tajam menonjolkan lagi segi di wajah anda,manakala bentuknya yang lebih bulat seimbangkan wajah segi empat anda.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mataAnda akan tidak perasan tentang kehadiran cermin mata ini kerana beratnya yang ringan dengan bingkai besi di wajah anda – tapi, percayalah, ia akan nampak cantik.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
“Baiklah En. DeMille, saya sudah bersedia untuk dirakam dari dekat.,” – itu adalah anda, setiap kali anda memakai cermin mata bulat yang cantik dan besar ini.

Muka Bentuk Bujur

Bentuk muka bujurcermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Bentuk muka bujur adalah “bentuk muka yang paling mudah disesuaikan dengan mana-mana bingkai” ujar Selima. Terdapat dua kawasan yang perlu diberperhatian di wajah anda iaitu tulang pipi dan kening. Catherine Magee daripada Ditto bersetuju dan menambah, anda perlu mencari bingkai yang sama lebar dengan wajah anda. Vanina memberitahu kami bahawa “bentuk empat segi dan bentuk tiga segi” adalah sesuai dengan bentuk muka bujur.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Bertuahnya anda – hamper kesemua bingkai sesuai dengan bentuk muka anda ,selagi bingkai itu masih lebar daripada bentuk muka anda, Anda boleh mencuba bingkai yang lebih panjang dan bulat.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
…atau , sepasang bingkai besar, lebih lebar berbentuk cat-eye.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Jika anda lebih tertarik dengan bingkai berbentuk segi empat.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Sepasang cermin mata yang klasik-moden. A

Muka Bentuk hati

cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Muka berbentuk hati mempunyai dahi yang luas dan dagu yang tajam. Penyelesaiannya adalah “bingkai yang mempunyai sudut yang lebih terkeluar di bahagian bawah,” kata Lily. Hal ini membawa maksud ianya ciptaan yang klasik, yang kebiasaanya mengawal ciri-ciri lain yang menutup dahi yang luas, contohnya “warna yang lebih terang dan lebih cerah dan cermin mata tanpa bingkai”.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Bingkai besi ini mengurangkan bingkai. Ia mempunya engsel spring, ciri-ciri yang Sarah syorkan untuk menambah rasa “selesa dan sesuai”. Anda juga boleh memilih “pad hidung silicon supaya cermin mata anda berada tetap di muka anda, atau pilihan yang klasik, sekeping pad hidung yang tetap,” tambah Sarah lagi. Pad hidung bukan sekadar menyerlahkan gaya bingkai anda; tetapi ia juga menentukan sama ada ia sesuai dan tetap di muka anda.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Separuh besi , separuh plastik : ini adalah ciptaan yang terhebat di kedua-dua dunia.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Anda belum pernah lihat bingkai “pilot” seperti ini sebelum ini. Sementara hampir kesemua ciptaan di perbuat daripada besi yang ringan, “bingkai plastik menawarkan peluang untuk anda menjadi lebih berexpresi dengan cermin mata yang anda kenakan, tambahan lagi kebanyakkan gaya besi lebih tampak sangat biasa. Ia agak sukar untuk memeriahkannya,” tambah Sarah lagi.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Ciptaan bingkai klasik Ray-Ban menjadi kontemporari bercampur dengan hijau, dan berkanta cermin . Vanina juga mencadangkan bingkai ini untuk muka berbentuk empat segi dan bujur.

Muka Bentuk Segi Tiga

cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Bentuk muka yang seperti segi tiga terbalik mempunyai dagu yang tajam. Untuk sekatakannya, Lily mencadangkan bentuk cat-eye, dimana “ia akan memberi perhatian kepada bentuk muka bahagian atas anda.” Dia menambah lagi “anda juga boleh memilih warna yang lebih gelap dan bingkai yang tebal untuk menambah efek di bahagian atas muka anda, untuk stabilkan kepanjangan dagu anda.”
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Bingkai inspirasi retro ini daripada Elizabeth dan James mempunyai bentuk cat-eye disekitar bucunya, dengan separuh bingkai ilusi wayfarer yang akan menekankan bahagian atas wajah anda.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Ini mungkin seperti bingkai cat-eye klasik anda, tetapi detail jalur yang terdapat pada bingkai ini memberikan efek ceria untuk bingkai biru ini dan menyerlahkan lagi bingkai ini.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Selain daripada bucu yang melengkung yang anda mahu di bingkai anda, sepasang bingkai yang tebal ini mempunyai ciri-ciri memikat hati dengan cetakan jalur yang menarik perhatian orang terhadap mata anda.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Cermin yang besar dan berbentuk cat-eye bulat ini akan menambat hati sesiapa yang memakainya dan mendapat pujian daripada siapa yang melihatnya.

Oblong

cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Secara asasnya, bentuk muka oblong adalah lebih lebar daripada bentuk bujur. Selima mencadangakan bentuk cat-eye melintang untuk muka ini; bingkai ini sesuai dengan muka anda dan ia juga mempunya bucu yang lengkung juga. Lily, dalam erti kata lain, berasa yang bulat dan bentuk geometrik lain, boleh memberi dekorasi yang lain pada muka anda” adalah cara yang betul. Matlamatnya adalah untuk “menjadikan muka nampak lebih kecil,” kata Lily.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Anda boleh memilih apa saja cermin mata yang anda rasa menarik , jadi pilihlah yang berwarna terang.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Cermin mata tanpa bingkai adalah sangat ringan, tetapi boleh menjadi sedikit rumit dan sukar untuk ditarik. Mudah untuk digayakan dengan apa saja gaya dengan sepasang cermin mata bersudut , separuh berbingkai.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
“Untuk muka berbentuk oblong, ia adalah idea yang bagus untuk memilih bingkai yang menekankan bentuk bertentangan yang dominan di wajah anda,” kata Selima. “kami mengesyorkan bingkai Clair,” gabungan antara segi empat tepat dan cat-eye.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Sienna Miller bertanggungjawab di atas mereka, jadi anda tahu cermin mata berbentuk bulat ini adalah satu pelaburan yang berbaloi.

Bentuk Permata

cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Seperti permata sendiri, bentuk muka seperti ini bersifat bucu yang tajam dan ciri-ciri yang bersegi. Lily mencadangkan untuk mencari bingkai yang “lebih berat di atas,” sebagai fungsi “memberi lebih penekanan terhadap atas wajah anda dan bahagian tepi wajah anda.” Dan, dia juga berkata “mengelakkan cermin mata yang mempunyai bahagian atas yang leper, kerana ia akan menyerlahkan lagi tulang pipi anda”.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Jika ia tidak rosak, jangan baikinya: gaya 60-an berbingkai wayfarer ini sentiasa sempurna.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Pilih bahagian yang liar – pilihan ini tidak sentiasa pilihan yang terbaik.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Daripada memerah otak anda untuk mencari jalan penyelesaian tentang bagaimana mahu menambah warna kepada pakaian harian anda, cari cermin mata dengan warna yang lebih terang yang boleh menyerlahkan semua jenis gaya.
cermin mata yang sesuai dengan muka, berkaca mata, cermin mata yang sesuai, cermin mata
Mencari sedikit sentuhan yang menjadikan pakaian anda lebih “cool”? Cuba cermin mata hitam ini, sememangnya berjaya.

Hari Pertama Tahun 2017 (01/01/17)

january 2017, first january, first day, hari pertama 2017, 2017, happy new year, selamat tahun baru


Hari pertama 2017! Ramai ya yang wish tepat tengah malam semalam dan Ainaa pula malas nak ucap apa-apa melainkan semoga tahun ini lebih banyak amalan baik yang dilakukan dan semoga dapat baiki diri kita yang mana patut diperbetulkan. Kau orang buat apa hari pertama tahun 2017 ini? Yang sebelah Kelantan tak cuti dan tentu hari pertama 2017 ramai rakyat Kelantan ke sekolah dan kerja. Tapi Ainaa tak. Hari pertama pagi-pagi lagi dah jejak kaki ke mall dengan abang yang balik bercuti dan rasa macam mall tu milik kita orang je sebab tak ramai orang. Macam mana pula dengan tahun baru kau orang? Jangan kata lupa yang sekarang ni kita dah tinggalkan 2016. Eh, kata kat diri sendiri sebenarnya. Setiap awal tahun pasti Ainaa akan lupa bahawa kita sudah berada di tahun lain dan tahun 2017 ini.... bermakna secara tak rasmi Ainaa masuk umur 20-an. Adeh, sayangnya nak tinggalkan sweet 19 tapi nasib baik bulan 8 nanti baru official 20. Nanti kalau orang tanya nak cakap 19 tahun lagi lah. Hehe.

Ainaa tak tahu la apa yang Ainaa dah capai pada tahun lepas tapi target Ainaa untuk ada kereta sendiri pada umur 20 mungkin tak dapat nak dirialisasikan memandangkan awal tahun lepas Ainaa stop blogging dan business. Itu yang menyebabkan Ainaa malas nak buat wishlist ke azam ke sebab terasa macam loser sangat bila umur 17 Ainaa tak dapat capai impian nak terbit buku sendiri, umur 19 dah ada pendapatan sendiri (walaupun sekarang Ainaa ada juga side income) dan umur 20 miliki kereta. Rasa macam malu dengan diri sendiri bila tak dapat laksanakan. Apa pun untuk tahun ini Ainaa tak ada azam apa-apa, semuanya hanya spontan je tapi.... Ainaa ada azam untuk menunaikan haji sekeluarga dan memiliki rumah sendiri pada umur 25 tahun. Doakan ya semoga Ainaa ada rezeki laksanakan kedua azam yang tu.

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.