F.R.E.E.D.O.M !!


Assalamualaikum and hi uolls !!


Alhamdulillah. Setelah 12 tahun berada di alam persekolahan.
Dan setelah 1 tahun gigih buat persiapan untuk berperang.
Dan akhirnya setelah 10 hari berperang.....


PADA 25/11/14 TAMAT JUA PEPERANGAN KAMI


Lepas ni dah boleh kembali berblog tapi tolong bagi sikit lagi masa. Kami nak goyang kaki selama sebulan! HaHa

Pertandingan Menulis: TOP Novelis Malaysia




ANDA BERBAKAT? JOM CABAR DIRI ANDA DENGAN SERTAI PERTANDINGAN BAKAL NOVELIS PALING TOP DI MALAYSIA!



| TEMA & SYARAT |




[ PENYERTAAN HENDAKLAH DIHANTAR PADA ATAU SEBELUM 30 JANUARI 2015 ]



| 5 TIP YANG ANDA PERLU TAHU |





| PANDAUAN PENYERTAAN |




Dah siap baca? Senang aje kan syarat-syaratnya. Anda boleh hantar banyak mana pun penyertaan! Dan umur tidak terhad. Asalkan anda berbakat dan berminat... Tunggu nak berangan, menulis, dan hantar! Hehe Menang ke terpilih, tak terpilih ke, itu belakang kita. Yang penting, kita dah cuba!

Tapi kan.... Hadiahnya SANGAT LUMAYAN. hehe MASYUUKK gitu.





CEPAT! CEPAT! SERTAI SEKARANG !!

Contest: Seri Aspirasi Bersama Fair & Lovely


PERNAH TAK MIMPI NAK MUNCUL DALAM MAJALAH? IA MUNGKIN BOLEH JADI REALITI BILA ANDA SERTAI SERI ASPIRASI BERSAMA FAIR & LOVELY!


{ 1 OKT 2014 - 30 NOV 2014 }




| LANGKAH-LANGKAH PENYERTAAN |

1- Beli mana-mana produk Fair & Lovely bernilai RM10 ke atas dalam satu resit untuk kelayakan penyertaan.

2- Sertai secara online atau dapatkan borang peraduan di kedai-kedai yang mengambil bahagian.

2- Ikuti kisah Seri Aspirasi bersama Jasmin.

4- Lengkapkan butiran peribadi dengan tepat dan jawab soalan-soalan mudah, termasuk aspirasi yang ingin anda capai!


| HADIAH-HADIAH |



Underwater Photography- Napie Art Photography


So WOW! Terkejut. Tergamam. Sangat cantik!
Alang-alang buka FB tu terjumpa page Napie Art Photography.
Tersangatlah awesome! Paling tak tahan underwater photography.
Sangatlah WOW gambar-gambarnya.










Sangat cantik kan? Kalau mahu melihat banyak lagi hasil kerja
Napie Art dan mahu menggunakan perkhidmatannya boleh ke Napie Art Photography.

#Nuffnang: CPUV October 2014


Assalamualaikum.

Waaaaah!!! Ramai betul yang update entry pasal CPUV.
Kita pon nak menyibok jugak lah. Hehe
Last update tentang Nuffnang ni bulan lepas. Iaitu cashout ke-8.
Juga merupakan cashout pertama 2014. Hahaha Saja nak biarkan banyak sikit.
Ops! Bukan tamak ya. Cuma tangan belum gatai nak click cashout. Hee

Tapi syukur sangat kepada Allah rezeki dari Nuffnang ni tak henti-henti.
Walau sedikit, lama-lama mana tahu jadi setinggi Gunung Everest.
Haha Iye tak? Betul tak? = )





Alhamdulillah. Ada 14 campaign yang masih berstatus 'on going'
dari bulan lapan hingga sekarang. 


Syukran jazilan Ya Allah wa syurkan 'ala Nuffnang. *^_^*

Kek Coklat Kukus di Hari Raya Aidiladha


Assalamualaikum!

Rasanya belum terlambat untuk saya ucapkan Salam Eid Adha 
buat rakan-rakan seIslam. Jangan makan daging 
banyak-banyak sangat tau. Hehe

Pada malam raya Aidiladha tahun ni... macam raya puasa je,
Sehari suntuk lekat dekat dapur buat kek. Almaklumlah, first time buat
kek sendiri. Selama ni tukang kacau je. Ops! Haha

Semangat nak buat kek ni sebab nak buat kek macam kak ipar buat.

Kek yang saya namakan kek Kitkat n M&M's

ini yang kak ipar buat raya puasa lepas.

Tapi cheq terlupa pulak nak beli Kitkat n M&M's ni jadi kek yang patut
ada hiasan-hiasan coklat ni digantikan dengan kek coklat moist.

Guna resepi dalam internet yang kak ipar bagi. Siapa-siapa yang nak boleh
lihat resepi di Blog Cikgu Suraya. Guna resepi cikgu sat noh.

bersepah atas meja.

Tiru punya tiru resepi.... Alamak! Terlebih letak susu pekat.

yang ni terlebih sukatan susu pekat manis.

So saya decide yang ni tak letak topping. Takut nanti tambah dengan
topping jadi semakin manis. Kan ada jugak yang kena diabetes 
gara-gara makan kek coklat daku ini. kuakua.

Tapi usaha itu tangga kejayaan. Tanpa berputus asa, kali ini dengan
telitinya... buka biji mata luas-luas buat kek satu lagi.
Kali ini lebih berhati-hati dan hasilnya......


Tadaa... moist moist gitu. Menjadi jugak kali yang kedua.
Mudah sangat resepinya. Dapat pulak kek yang sangat lembut lagi 
sedap. Edeh, naik lif tekan sendiri *perasan* Haha.

Raya pun raya jugak, tapi SPM jangan lupa semakin menghampiri.
Jadi... ini jadinya pada malam raya pertama iaitu semalam....




Buat latihan tubi untuk SPM sambil menikmati kek coklat moist 
yang dibuat oleh diri sendiri. 


Its okay, Ainaa.... SPM sekali seumur hidup saja!

Chaiyok! *>_<*

Drop Your Link And I'll BW Yours (Part 3)


ASSALAMUALAIKUM!


Seperti yang pernah ditulis di senarai cadangan untuk aktiviti 2014
di entry INI.... di perancangan yang ke-4 saya ada suakan mahu
blogwalking blog blogger lain. Jadi ni nak buat lahni. 



Korang letak link blog korang dan akan saya BW ke link blog yang
ditinggalkan di ruang komen entry ini. 
Okey, sekarang dah boleh.....


DROP YOUR LINK AND I'LL BW YOURS !!


#Novel: Yang Seperti Dia - Limited Edition (Idea Kreatif Publication)


-ORDER DIBUKA DARI 27 SEPTEMBER 14 SEHINGGA 15 OKTOBER 2014-

Assalamualaikum.

Buat peminat-peminat novel yang ingin mendapatkan novel Limited Edition
dari Idea Kreatif Publication. Lebih-lebih lagi kepada peminat penulis
Hani Fazuha dan Syeena Hamdan, boleh lah dapatkan novel L.E ini dengan ajen-ajen terpilih IKP:



| PERHATIAN |

*Novel ini hanya SEKALI CETAK sahaja 
**TIDAK DIJUAL DI MANA-MANA BOOKSTORE! 
***Cara untuk dapatkannya hanya MELALUI ONLINE SEHINGGA 15 OKTOBER
**** Berminat? Hubungi ajen-ajen IKP seperti yang tertera di atas.



YANG SEPERTI DIA - LIMITED EDITION
Penulis : Hani Fazuha(Asalkan Dia Bahagia) & Syeena Hamdan (Langit Biru Yang Sama)

ISBN : 978-967-0718-11-8
Harga : RM 27(Semenanjung) + postage RM 6 = RM33
               RM 30(Sabah Sarawak) + postage RM 10 = RM40


Sinopsis :

ASALKAN DIA BAHAGIA
Dunia ini bukan hanya untuk kita dan hidup ini, bukan hanya untuk ketawa gembira. 
Payahnya menjadi seorang Adira Imani apabila bahagia yang dia ada seakan tiba-tiba 
ditarik pergi.
Payahnya menjadi seorang Haris Aryan apabila setiap kebaikannya sering disalah erti.
Payahnya menjadi seorang Ikmal Reza apabila setiap yang dia mahu tak pernah mampu 
dimiliki.
Lebih payah lagi apabila cinta yang wujud di hati, harus disimpan sendiri.



LANGIT BIRU YANG SAMA
Peliknya cinta bila kita sendiri tidak tahu bagaimana ia boleh tiba-tiba ada.
Sakitnya rasa apabila kita tahu orang yang kita suka sebenarnya tidak layak untuk kita cinta.
Ainun sedar, dia bukan siapa-siapa. Walau Alzam kata ‘kita’ memandang langit yang sama, tapi bumi yang kita pijak ada bezanya.
Tapi, Alzam ada caranya yang tersendiri bagaimana untuk menjadikan Ainun hak miliknya.

Mischievous Kiss 2: Love in Okinawa (DramaJepun)


OMG! OMG! OMG!

MISCHIEVOUS KISS 2 ???

Nak melompat-lompat sampai ke bintang rasanya. Macam tak caya. Haha
Ada sambungan Mischievous Kiss: Love in Tokyo. Wooh! Teruga giloss. Ahak!
Tapi daku lupa Mischievous Kiss II akan ada bulan 11 ni atau bulan 12.
Lebih kurang hujung tahun nilah drama Jepun ini akan ada.




Tapi, sementara menunggu Mischievous Kiss 2 : Love in Tokyo..... korang boleh lah
cuci mata tengok drama Jepun episod honeymoon iaitu

 Mischievous Kiss 2 : Love in Okinawa.



Sila lah jerit kuat-kuat sambil melompat bintang ya. Haha
Sebab drama Jepun Mischievous Kiss 2 : Love in Okinawa yang honeymoon punya
episod ni korang boleh tengok dah kat internet. Saya pun dah tengok!
Hehe pantas! Memang sweet gilos lah uolls. kiukiu :3




DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.